33 C
Willemstad
• dinsdag 28 september 2021 15:01

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Wetgeving om natuur te beschermen ontbreekt’

Mangroves verwijdering Brakkeput | Greenforce

Er is geen wetgeving die de Curacaose natuur beschermt. Dat maakt Timo brouwer van GreenForce duidelijk. Hierdoor kunnen bomen en planten zonder pardon worden afgekapt en weggehaald.

Brouwer trok deze week aan de bel, omdat er bij het Spaanse Water in Brakkeput mangroves waren weggehaald. Er was aarde in zee geschoven en diabaas neergelegd: waarschijnlijk om te gaan bouwen.

Brouwer heeft de milieudienst op de hoogte gesteld, maar merkt op dat acties weinig zin hebben: er is immers geen wetgeving die verbiedt mangroven te verwijderen. Mangroven zijn belangrijk voor het eiland, omdat kleine visjes de bomen als broedkamers gebruiken. Ook breken mangroves golven en beschermen zo de kust. Mangroves zijn een belangrijk middel tegen de gevolgen van klimaatverandering.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Kijk naar Bonaire en dan weet je hoe het moet , gewoon weer overnieuw aanplanten de mangroves .
  Iedereen doet gewoon wat hij of zij wil , er is gewoon geen controle .
  Een wet is leuk maar dan moet je ook de boel controleren .
  En daar schort het aan op dit eiland .

 2. Ministeriële richtlijnen kunnen ook gebruikt worden om te handhaven en zijn ook bindend!

  Trouwens, in Nederland moeten professionals keer op keer bijscholings trainingen volgen om hun niveau op peil te houden. Haal je het niet, dan ben je niet meer bevoegd en bekwaam om het werk uit te voeren.
  Vraag me af hoe dat zit met de Curaçaose ”milieudienst.” Ben benieuwd wat ze verdienen..

 3. “Er is geen wetgeving die de Curaçaose natuur beschermt.” Volgens mij werd onlangs nog 80 jaar parlementaire democratie gevierd. Op allerlei terreinen ontbreekt wetgeving. Je vraagt je af wat hebben ze in die 80 jaar gedaan, zitten ruften in het parlement?

 4. Ik denk dat men op Curacao snel moet gaan samenwerken met Nederland op dit gebied want wat ik hier lees is gewoon grote ONZIN !
  Nederland is graag bereid om te helpen. Vraag om hulp en blijf niet aanmodderen. Curaçaose Bestuurders zitten om de haverklap in Nederland, vraag me af wat ze daar dan gaan doen. En de milieudienst? Waardeloos, totaal geen kennis van zaken, sorry.

 5. Er is wel een hinder-wet en deze kan zolang als het nodig is gebruikt WEL worden!

  Er kan dus WEL sancties opgelegd worden d.m.v. de Curaçaose hinder-wet. Vroeger toen men nog geen milieuwetgeving in Nederland had gebruikte men gewoon de hinder-wet.
  Gewoon aanpakken en voor laten betalen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nederland pakt gokmaffia Curaçao aan

Nederland gaat de gokmaffia op Curaçao flink aanpakken. Dat kondigde voorzitter René Jansen van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) maandag aan in de...

Nu.cw | 93 procent van coronapatiënten CMC niet volledig gevaccineerd

Van de 181 opgenomen coronapatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) zijn 169 personen niet of niet volledig gevaccineerd. Dat is 93 procent van de ziekenhuisopnames in...

Nu.cw | ENNIA: “Foute berichtgeving pensioenbetalingen september”

De pensioenbetalingen in de maand september worden gewoon uitbetaald door ENNIA. Dat bevestigt de directie. Op sociale media gaat een bericht rond waarin wordt vermeld dat de...

PBC | Corendon gaat vluchten aanbieden van Brussel naar Curaçao met Air Belgium

Persbureau Curacao CHARLEROI – Air Belgium kondigde eerder deze week aan dat de luchtvaartmaatschappij de vluchten naar Curaçao gaat hervatten en haar vluchten naar Curaçao flink heeft gewijzigd.   In...
- Advertentie -