26 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

ParadiseFM | Weer geen beëdiging van Elhage

Het is al de derde keer dat de PAR-politicus niet kon worden beëdigd | Jeu Olimpio

Shaheen Elhage kon vandaag weer niet worden beëdigd. Dit gebeurde wederom door afwezigheid van oppositieleden voor de geloofsbrieven van Elhage.

Het is al de derde keer dat de PAR-politicus niet kon worden beëdigd. Elhage diende met zijn advocaten woensdag een verzoek voor een spoedeisend kort geding in.

Hij hoopte voor dit weekend naar de rechter te kunnen, de datum voor dit kort geding is echter nog niet bekend.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

16 reacties

 1. @Curacao Independiente:

  “één partij regeert voor een periode van 4 jaar en bij nieuwe verkiezingen krijgt die mischien nog een kans mochten ze goed werk hebben geleverd”

  Feit : keer op keer, jaar in jaar uit bewijzen politici op Curacao corrupt en nepotistisch bezig te zijn en het belang en de toekomst van het eiland aan hun laars te lappen.

  “De oppsitie kan gewoon blijven bestaan, voor de check en balances.”

  Dat het corrupt en nepotistisch systeem überhaupt nogsteeds bestaat geeft aan dat er absoluut geen sprake is van een checks en balances systeem. It’s non-existent.

  Men graait maar door en zet familieleden, vriendjes, neighbours op belangrijke posities.

  “Willen we verbetering dan is het gewoon tijd om het systeem voor vorming van een regering aan te passen.”

  Knelpunt is niet het systeem voor voor vorming van een regering. Knelpunt is zittende gobiernos die alleen maar zelfverrijking voor ogen hebben.

  De corrupte zooi moet onder professioneel toezicht komen te staan.

  Ze moeten hun verantwoordelijkheden dragen en de consequenties dragen als zij daar misbruik van maken zoals ze dat blijven doen.

 2. @Bolivar, zolang ervoor gestemd wordt blijft de gekozen vertegenwoordiger/politieke partij die gaat regeren een democratische systeem, er zijn meerdere landen waar één partij regeert voor een periode van 4 jaar en bij nieuwe verkiezingen krijgt die mischien nog een kans mochten ze goed werk hebben geleverd anders krijgt een andere partij de mandaat om te regeren. De oppsitie kan gewoon blijven bestaan, voor de check en balances. Dictatorship is meer voorkomende praktijk, bij niet gekozen staatshoofden zoals de monarchie of presidenten die gewoon de machtsgreep hebben gepakt met geweld zonder enig consultantie van de volk. De huidige systeem werkt niet voor Curaçao en dat is al bewezen sinds de tijdperk van land Nederlandese Antillen en bij het onstaan van land Curaçao na bijna 10 hiervan nogmaals bewezen. Willen we verbetering dan is het gewoon tijd om het systeem voor vorming van een regering aan te passen.

 3. Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om de politieke stabiliteit te vergroten: men kan het meenemen van een zetel verbieden; men kan het wegvallen van vertrouwen in een regering alleen mogelijk maken als er een constructieve motie van wantrouwen wordt ingediend (moet de samenstelling van de nieuwe regering en hoofdlijnen nieuw regeringsprogramma omvatten); men kan het kiesstelsel aanpassen bijv. naar het Ierse systeem waardoor men meer op personen en minder op partijen stemt. Alleen doe iets want dit soort kleutergedrag vraagt om ingrijpen en dan voor meer dan enkele jaren

 4. Welke blanke overheersers? Deze ambtenaren verprutsen alles zelf. De bevolking op Curaçao blijft het graaien maar oikken, keer op keer. Dit land kan geen autonomie aan. De leiders zullen het leegroven en dan mag de blanke “ex” heerser weer aantreden met een zak geld. Want alleen dan zijn ze goed blijkbaar. Maar de leiders durven niet in de spiegel te kijken, kijk waar je het probleem ligt. Van 10-10-10 heb ze de kans gehad om te bewijzen dat zij het kunnen. Dat is reeds 1 decennia!!! En dan gaan ze nu kopen zeiken dat ze tegen de muur woorden gedrukt omdat de eisen te streng zijn. Stel kleine kinderen zijn, zijn normen en blijkbaar ook zonder waarden. Meerdere doen aan zelf verrijking en dan kan allemaal maar blijkbaar?!?

 5. “Zolang er geen keuze wordt gemaakt om de winnende politieke partij alleen te laten regeren (puur op basis van de meeste stemmen)”

  Dictatorship is volgens jou de oplossing ?

  “zal instabiliteit niet weg te krijgen zijn maakt niet uit welke politieke status de bevolking van Curaçao kiest.”

  Leadership, governance, providing a better future for the island and it’s citizens is onbekende taal bij coalitie en oppositie.

  Feiten :

  -Politici op Curacao kunnen de autonomische status niet aan.

  -Miljarden aan steun wordt geboden tijdens de crisis. Dit onder voorwaarden om ervoor te zorgen dat het goed besteed wordt aan de toekomst van het eiland en niet aan zelfverrijking van local politici.

 6. Bij de voormalige land Ned. Ant., eilandsraad Curaçao en nu als land Curaçao is het kern van het probleem bijde samenstelling van de overheid hetzelfde gebleven. De manier om onze politieke vertegenwoordiger te kiezen, en de manier om een regering te vormen op basis van meerdere politieke partijen is de zwakte bron, bij andere structuur waar van b.v. bijzonder gemeente (BES) of provincie van Ned. blijven we met hetdezelde probleem zitten. Elke keer als er botsing komt in een gevormde coalitie treedt één of meerdere leden vande staten uit hun politieke partij, meestal nemen ze de zetel ook mee met als resultaat , instabliteit (zoals nu er kan niet geregeerd worden of de kabinet valt en dien nieuwe verkiezingen uitgeschreven worden). Dit blijft de reden waarom om we om de 2-3 jaar een nieuwe coalitie hebben, en het onmogelijk wordt om lange termijn visie en implementatie vorm te geven voor het eiland. Zolang er geen keuze wordt gemaakt om de winnende politieke partij alleen te laten regeren (puur op basis van de meeste stemmen) zal instabiliteit niet weg te krijgen zijn maakt niet uit welke politieke status de bevolking van Curaçao kiest.

 7. @Dislect:

  “Dit is het gevolg van autonomie.

  De autonomie dient als excuus voor het grote graaien en dat is het enige doel. Dit is gewoon Zimbabwe of haiti.”

  You hit the nail on the head.

  Leadership, governance, providing a better future for the island and it’s citizens is onbekende taal bij coalitie en oppositie.

  Time and time again maken ze het overduidelijk dat het enkel en alleen maar gaat om hun persoonlijk financieel eigenbelang.

  Kijk wat er nu gebeurd to “improve” the quality of life of citizens, or should I say : to maintain exorbitant lifestyles of politicians during an economic crisis. Benzine prijzen omhoog, aqualectra omhoog.

  “Briljant” plan. Verzwak de koopkracht en zo ook de economie die verkeerd in crisis. It’s all about maintaining their lifestyles at the cost of sound governance.

  Het is overduidelijk dat gezond beleid alleen waarheid wordt onder toezicht vanuit een orgaan van experts. Zolang dat niet het geval is gaat het eiland alleen maar achteruit. Dat is geen opinie, het is feit.

 8. Het verhaal van Luigi Faneyte van de nieuwe partij Kumun over een gemeente worden van Nederland klinkt op dit soort momenten wel als een goed alternatief. De politici hebben het er helaas zelf naar gemaakt. Laten we ajb liever vandaag dan morgen de samenwerking met Nederland aangaan om het Land vooruit te helpen.

 9. Schandelijk allemaal, zowel coalitie als oppositie moeten flink afgestraft worden. Dit zijn zwarte dagen voor de democratie.

 10. Coalitie man/par die het niet eens kan worden over een reactie naar Nederland over de maatregelen die Nederlandse steun mogelijk maken.
  Een oppositie die niet in de staten wil verschijnen om de meerderheid van de regeringspartijen te herstellen.
  Over en weer wordt er met modder gegooid. In praktijk is het eiland onbestuurbaar.
  Maar intussen gaat het grote graaien gewoon door, als of er nooit wat gebeurt is.
  Dit is het gevolg van autonomie.
  De autonomie dient als excuus voor het grote graaien en dat is het enige doel. Dit is gewoon Zimbabwe of haiti. Het is alleen nog niet helemaal duidelijk. We moeten gewoon nog even wachten tot de blanke overheersers in bodybags naar Europa worden gestuurd en misschien dat het dan duidelijk wordt.

  Maar eerst gaan we alles, met dit toneelstuk, zo lang rekken dat er geen andere optie meer is dan de gulden te devalueren. Pas dan en niet eerder gaan we toestemmen met de maatregelen van Nederland.
  Dit is een droom scenario; geen eind aan het graaien en we kunnen allemaal de handen in onschuld wassen. Die andere die hebben vertraagd en bestuur onmogelijk gemaakt. Of die anderen hebben met hun bestuur dit veroorzaakt, zij waren immers aan de macht en wij hebben alles gedaan om hun destructief beleid te stoppen.
  Poppenkast, poppenkast niet als poppenkast.

 11. Erg jammer. In plaats van te tonen dat we sterk kunnen zijn en samen vooruit willen gaan en aan oplossingen te werken, wordt er benedenmaatse dorpspolitiek bedreven. Daar is niemand bij gebaat, ook niet onze economie met de te vele duizenden werklozen. De oppositie kiest voor ego en emotie in plaats van voor het volk en pleegt in feite ook kiezersbedrog. Daar gaat ons imago weer eens op de Caribische klippen. Ajo autonomie, bon bini AMvRB

 12. Het is aan de Gouverneur om te bepalen wanneer een aanwijzing van de RMR wordt afgegeven aan de Staten.
  Ben benieuwd hoe lang deze impasse blijft voortduren. De Gouverneur is aan zet. Korda! Ta basta awor!

 13. tijd voor euthanasie: verlos het curacaose volk uit uitzichtloos lijden en ga over naar een BES constructie

 14. Ja, logisch, je zou je eens laten overtuigen door steekhoudende argumenten (professor, gouverneur, etc) en terugkomen op een onjuist gebleken ingenomen standpunt. Alles wordt in het werk gesteld om de coalitie en de democratie publiekelijk te verkrachten. Een zielige vertoning is het. Wellicht crimineel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -