ParadiseFM | Walroud wil ‘homohuwelijk’ weer op de agenda

Walroud is een van de initiatiefnemers voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk | Extra

Leider van de fractie van de PAR in de Staten Stephen Walroud heeft een brief gestuurd aan Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta.

Hij vraagt het wetgevingstraject voor het openstellen van het huwelijk voor mensen met hetzelfde geslacht op de agenda te zetten voor een vergadering in de Centrale Commissie. Walroud is een van de initiatiefnemers voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk. In de afgelopen 13 maanden is er door het parlement niets meer met het voorstel gedaan. Hij wil daar verandering in brengen.

In zijn brief stelt hij dat deze week het de week is van de jaarlijks terugkerende Pride Week. Deze week is volgens hem normaal gevuld met activiteiten die aandacht vragen voor begrip en respect voor de LGBT gemeenschap. Door de Corona crisis zijn dit jaar de activiteiten van de Pride Week op een laag pitje gezet en gaan sommige activiteiten zoals de ‘Curaçao Pride Walk’ niet door.

‘Gezien het belang van deze week voor de LGBT gemeenschap en vooral de weg die deze gemeenschap sinds 2018 heeft ingeslagen om – in navolging van steeds meer landen in de wereld en in de regio – òòk op Curaçao gelijke rechten te verkrijgen voor wat betreft het burgerlijk huwelijk’, wil hij dat het parlement zich binnenkort weer buigt over de intitiatiefwet voor het homohuwelijk. Eind augustus bracht de Raad van Advies haar advies uit over het wetsvoorstel.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Walroud wil ‘homohuwelijk’ weer op de agenda

 1. Heb je even niets beters te verzinnen dan te scoren bij je “achterban”.

  Me dunkt dat er belangrijkere zaken zijn opdit moment.
  Totaal geen onderscheidingsvermogen.

  Maar dat krijg je als je parlementariers obv geaardheid, kleur, haarkrulsterkte etc ..ipv kennis, kunde en daadkracht selecteert.

  Bovendien hecht men hier op deze rock cultureel hier niet zo aan het huwelijk, kijk maar naar Tromp, Romero, maar ook een paar andere bankdirecteuren, die de kat graag in “zijn” staart knijpen in t donker…

 2. Geen stap verder komen we hier, de ene wil homo-huwelijk, de andere c cooper wil z’n mattie uit BF. Gaat allemaal nergens over.

 3. “Walroud wil homohuwelijk weer op de agenda”

  Dat verbaast me niets

 4. Het eiland staat in brand en aan de rand van een faillissement en Walroud vindt het homohuwelijk nu uiterst relevant.

  Deze man heeft werkelijk geen enkel onderscheidingsvermogen.

  Maar dat bleek al uit zijn jaarlijkse bezoeken als dansleraar aan de peperdure hi tech verkeersbeurs, samen met 8 andere verkeersonbenullen van Statenleden.

  En dat terwijl onze wegen steeds meer gelijkenis beginnen te vertonen met een gatenkaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *