ParadiseFM | Vrouw wegens medeplichtigheid aan mishandeling en dood kinderen op Aruba veroordeeld

Het vonnis over de man moet nog worden geveld.

Het gerecht op Aruba heeft een eerste vonnis geveld in de zaak die ‘Speeltuin’ wordt genoemd. In die zaak staat de vrouw F. samen met medeverdachte M. terecht wegens verdenking van doodslag op en de zware mishandeling van haar twee minderjarige zoontjes Rishandro en Eugene.

Het vonnis van vanmorgen betreft alleen de moeder. Het Gerecht concludeerde dat ze zich ervan bewust was dat medeverdachte M. haar zoontjes Rishandroh en Eugene – voorafgaand aan het fatale letsel van beiden – regelmatig mishandelde. De rechtbank verklaarde haar op basis van twee psychatrische onderzoeken toerekeningsvatbaar.

Als strafverlichtende omstandigheden werd meegewogen dat ze twee kinderen is verloren en dat ook zij zelf regelmatig werd mishandeld door de man. Ook haar jeugdige leeftijd speelde mee in het vonnis. Dat houdt onder meer in: drie jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest en één jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaren met als bijzondere voorwaarde reclasseringstoezicht.

Het OM had een zwaardere straf geëist. Ze moet zich ook beschikbaar houden voor psychologisch of psychatrisch onderzoek en mag geen contact hebben met de man of hun gezamenlijke kind, tenzij onder toezicht. Het vonnis over de man moet nog worden geveld.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *