28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 10:01

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | VISHON wil corruptie bestrijden

ParadiseFM | VISHON wil corruptie bestrijden

Vishon wil dat er formele gedragsregels ingevoerd moeten worden voor Parlementsleden en Ministers met betrekking tot hun uitgaven en inkomsten.

Het is vandaag de Internationale dag tegen Corruptie. De nieuwe politieke partij VISHON heeft daarom een lijst met actiepunten naar buiten gebracht om corruptie tegen te gaan.

Het gaat daarbij niet alleen om corruptie binnen de politiek, maar ook bij ambtenaren of door particulieren.

VISHON wil dat er formele gedragsregels ingevoerd moeten worden voor Parlementsleden en Ministers met betrekking tot hun uitgaven en inkomsten. Deze moeten in een openbaar register worden gepubliceerd. Ook zegt VISHON dat er meer transparantie moet zijn rondom beleidsvoornemens en -intenties, ook deze moeten zichtbaar zijn in een openbare databank.

Verder wil de partij ook dat er een werving & selectie commissie in het leven moet worden geroepen, zodat de politieke beïnvloeding van de selectie van RvC leden, RvB leden, en topfunctionarissen wordt geëlimineerd.

Een dergelijke werving & selectie commissie zou gevormd kunnen worden door vertegenwoordigers van de overheid, werkgeversorganisaties en de vakbondscentrales.

Bron: ParadiseFM

13 reacties

 1. Weer zo’n politiek figuur die ergens anders uit de vuurwerk doos is gevallen, hij gaat het nu nog effe op de valreep met een soort politieke partij proberen die alleen bestaat uit, voetzoekers en gillende keuken meiden die als hij bijna op is een grote klap geeft en er niks nada noppes meer van over is.

 2. Juist degenen die zo hard roepen corruptie aan te pakken doen er het minst aan.
  Sterker nog, ze doen lekker mee!!!
  Ik vertrouw deze Mercera niet op zijn blauwe ogen.
  Bij Chata heeft hij niets baanbrekends uitgevoerd.
  Dat is voor mij een hele goede graadmeter!!
  Doet me denken aan de ministerpostencarrousel
  Elke keer aan ander poppetje, maar ze doen geen donder, ze nestellen zich in de status quo en spinnen daar garen bij., er wordt niets gedaan voor de eilandbewoners dan wat brandjes blussen.

  Kijk naar Aqualectra, moeten we nou trots op Jonis, onze redeer?

  Dat hij ons weer aan de stroom heeft geholpen na een blackout.

  Een blackout die de zure vrucht was van zijn wanbeleid?

  Je zou bijna denken van wel, als je de nieuwsberichten leest!

 3. Met Stella van Rijn, lid van de integere MFK en in 2010 de linkerhand van de integere Gerrit Schotte, als coordinatrice van de commissie Integriteit wordt er toch al flink werk gemaakt van de strijd tegen de corruptie?

 4. Sprookjes, corruptie is nooit uit te roeien op Curaçao.
  Van hoog tot laag, men is corrupt wanneer men er zelf beter van wordt.
  Ik kan boeken schrijven over corruptie op Curaçao. Uit eigen ervaring.

 5. Wat denk je van de die led straatverlichting die nu geplaatst wordt. Daar zal menig diepe zak mee gevuld zijn door de leverancier. Terwijl duizenden aan de geeuwhonger zijn. Begint toch steeds meer op venezuela te lijken.

 6. Strike 1: 10 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf (ongeacht bedrag) die niet/nooit verminderd kan worden door goed gedrag, gratie, etc.
  Strike 2: 25 jaar idem,
  Strike 3: doodstraf.

 7. “Een dergelijke werving & selectie commissie zou gevormd kunnen worden door vertegenwoordigers van de overheid, werkgeversorganisaties en de vakbondscentrales”.

  Met zo’n bezetting verminder je volgens mij de corruptie niet.
  3 handen op 1 ….

 8. Voor zover bekend heeft Miles Mercera als CEO van Chata nooit de hospitality branche er op geattendeerd dat ze belasting moesten betalen. Nu plotseling beloven om corruptie te gaan bestrijden klinkt als een loze belofte.

 9. Zeggen ze allemaal.
  Daarna doen ze er zelf asn mee.
  Corruptie bestrijden?
  ja van wie, van de tegenstanders van je sponsors?

  PS zou ook corruptie bestrijden.
  De hele familie Wiels is zo corrupt als de FOL, MFK, MAN bij elkaar

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties