27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Verkoopakte Klesch Group is rond

HomeMediaParadiseFM | Verkoopakte Klesch Group is rond
Rhuggenaath: Zo snel mogelijk deal met Klesch Group | Antilliaans Dagblad

Minister-president Eugene Rhuggenaath maakte gisteren tijdens een persconferentie bekend dat er een verkoopakte voor de raffinaderij is getekend met de Klesch Group.

Daarin staat als symbolisch bedrag 1 dollar voor de aankoop. Maar volgens de regering komt de daadwerkelijke betaling in de komende jaren. Daarbij gaat het om aangekondigde investeringen van Klesch in de raffinaderij van honderden miljoenen dollars.

Gisteren maakte de regering tijdens een speciale persconferentie bekend dat de Klesch Group 15 miljoen dollar per jaar gaat betalen voor het gebruik van de terreinen van de raffinaderij.

Ook zal 15 dollarcent worden afgedragen aan Refineria di Kòrsou voor elk olievat dat bij Bullenbaai wordt opgeslagen. Volgens de regering van Curaçao is dat jaarlijks goed voor ruim 10 miljoen dollar.

Bron: ParadiseFM

2 reacties

  1. Kan mevrouw Kruithof zich niet eens gaan focussen op apc ipv allerlei projecten? Na girobank heeft apc nu een probleem met de dekkingsgraad zodat er onzekerheid is of toegezegde pensioen uitkeringen nog wel gedaan kunnen worden. Kan Kruithof het publiek informeren wat de impact van giro op apc is en wat vervolgens het plan van apc is om hiermee om te gaan?

  2. “Daarbij gaat het om aangekondigde investeringen van Klesch in de raffinaderij van honderden miljoenen dollars”.

    Beste MP, zullen wij niet eerst zien dan geloven?

    “Ook zal 15 dollarcent worden afgedragen aan Refineria di Kòrsou voor elk olievat dat bij Bullenbaai wordt opgeslagen. Volgens de regering van Curaçao is dat jaarlijks goed voor ruim 10 miljoen dollar”.

    Beste MP, Klesch heeft geen enkele put, dus gaan zij vanuit b.v. Mexico ruwe olie halen om op te slaan te Bullenbaai? En “mind you”, gaat om ca. 67 miljoen vaten per jaar (grofweg c.a. 3,5 á 4 miljard per jaar, waarbij Klesch ook ROI wilt vangen)!

    Wees blij met de verhuur en a.u.b. stoppen met ons voor te liegen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties