27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | Vereniging van christelijke pastors niet eens met wetsvoorstel homohuwelijk

Voorzitter van de vereniging Said Flores zei gisteren op TeleCuracao dat bij de laatste verkiezingen in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk

De vereniging van christelijke pastors (APK) is het niet eens met het wetsvoorstel dat wil regelen dat mensen van hetzelfde geslacht op Curaçao met elkaar kunnen trouwen.

Voorzitter van de vereniging Said Flores zei gisteren op TeleCuracao dat bij de laatste verkiezingen in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk. Ook zou er onder de kiezers geen draagvlak zijn. Hij wil dat het voorstel niet wordt ingediend.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Waar is de scheiding tussen kerk en staat gebleven? Dit is deze heer Flores zeker even vergeten? Hij wil nu politiek bedrijven gebaseerd op zijn fundamentalistische overtuigingen. Plus durft hij gewoon te beweren dat er geen draagvlak is. Heeft dat via onderzoek of enquête onderzocht?

  Weg met deze idioot en inderdaad compleet negeren. Laat hij zich beter druk maken om de eeuwenlange massale kindermisbruik gevallen in de kerk. Daar hoor je hem niet over. Stelletje huichelaars.

 2. “…Voorzitter van de vereniging Said Flores zei gisteren op TeleCuracao dat bij de laatste verkiezingen in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk. Ook zou er onder de kiezers geen draagvlak zijn. Hij wil dat het voorstel niet wordt ingediend…”

  Helaas Flores, er hoeft geen draagvlak te zijn, er hoeft geen enkele partij gepleit te hebben voor invoering.

  Er bestaat immers ook zoiets als voortschrijdend inzicht. Iets wat bij jouw clubje al meer dan 2.000 jaar volledig ontbreekt. Daarbij MOET het van de EU. Maar dat zal wel weer neo kolonialisme zijn. Overigens is het net alleen de lusten, maar ook (in jouw ogen) de lasten.

  Voorts, wat is erger? Een homohuwelijk waar niemand last van heeft, of je collega pastor die in je clubje zit, die zijn kind vermoord heeft door de baby medische hulp te ontzeggen omdat god het wel zou fixen.,

 3. Zijn dat niet van die handje klap kerk pastoors die erg rijk worden van de giften van de kerkgangers en zelf leven als royals , in paleizen wonen en in grote autos rondrijden.

  Je zou denken dat ze het voorbeeld van Jezus volgen en afstand namen van de vergaarde rijkdom door dezw met anderen te delen.
  Ik vraag me af aan hoeveel venezolaanse vluchtelingen , deze pastoor onderdak biedt in zijn riante villa, appartementen en weekendhuizen.

 4. Said Flores ken ik als een heel, maar dan ook heel erg eng mannetje. Kan iedereen aanraden ver, maar dan ook heel ver van hem vandaan te blijven. Hij is wat je kunt noemen een ‘fundamentalist’, geradicaliseerd zou je het haast kunnen noemen.
  Triest dat de media dit soort halve garen nog een platform geven. Gewoon geen aandacht aan besteden is nog altijd de beste oplossing.

 5. Sorry hoor wie deze figuren nog serieus neemt dan zit er echt een grote steek los.
  Misschien moeten zij zich bezighouden met het beschermen van jonge kinderen, domestic violence enz.

 6. @John Bash

  Een echte christen let niet op huichelarij maar focust zich op de relatie met God. U bent denk ik nooit christen geweest (lees: mening) Op de rest reageer dan ik ook logischerwijs niet op.

  God zegen u en fijn weekend.

 7. Dat in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor homo huwelijk doet helemaal niets terzake betreffende de indiening. Het leifst gaan deze pastors nog verder terug in de tijd, zodat zij kunnen bepalen dat man en vrouw die met elkaar gerouwd zijn minimaal 6 en het liefst meer kinderen op de wereld schopt.
  Vanwege al die huichelarij die door de kerk verkondigd wordt, ben ik sinds kort geen christen meer en hang dan ook geen enkel geloof aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -