32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 13:25

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Vereniging van christelijke pastors niet eens met wetsvoorstel homohuwelijk

Voorzitter van de vereniging Said Flores zei gisteren op TeleCuracao dat bij de laatste verkiezingen in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk

De vereniging van christelijke pastors (APK) is het niet eens met het wetsvoorstel dat wil regelen dat mensen van hetzelfde geslacht op Curaçao met elkaar kunnen trouwen.

Voorzitter van de vereniging Said Flores zei gisteren op TeleCuracao dat bij de laatste verkiezingen in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk. Ook zou er onder de kiezers geen draagvlak zijn. Hij wil dat het voorstel niet wordt ingediend.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Waar is de scheiding tussen kerk en staat gebleven? Dit is deze heer Flores zeker even vergeten? Hij wil nu politiek bedrijven gebaseerd op zijn fundamentalistische overtuigingen. Plus durft hij gewoon te beweren dat er geen draagvlak is. Heeft dat via onderzoek of enquête onderzocht?

  Weg met deze idioot en inderdaad compleet negeren. Laat hij zich beter druk maken om de eeuwenlange massale kindermisbruik gevallen in de kerk. Daar hoor je hem niet over. Stelletje huichelaars.

 2. “…Voorzitter van de vereniging Said Flores zei gisteren op TeleCuracao dat bij de laatste verkiezingen in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor de invoering van het zogenaamde homohuwelijk. Ook zou er onder de kiezers geen draagvlak zijn. Hij wil dat het voorstel niet wordt ingediend…”

  Helaas Flores, er hoeft geen draagvlak te zijn, er hoeft geen enkele partij gepleit te hebben voor invoering.

  Er bestaat immers ook zoiets als voortschrijdend inzicht. Iets wat bij jouw clubje al meer dan 2.000 jaar volledig ontbreekt. Daarbij MOET het van de EU. Maar dat zal wel weer neo kolonialisme zijn. Overigens is het net alleen de lusten, maar ook (in jouw ogen) de lasten.

  Voorts, wat is erger? Een homohuwelijk waar niemand last van heeft, of je collega pastor die in je clubje zit, die zijn kind vermoord heeft door de baby medische hulp te ontzeggen omdat god het wel zou fixen.,

 3. Zijn dat niet van die handje klap kerk pastoors die erg rijk worden van de giften van de kerkgangers en zelf leven als royals , in paleizen wonen en in grote autos rondrijden.

  Je zou denken dat ze het voorbeeld van Jezus volgen en afstand namen van de vergaarde rijkdom door dezw met anderen te delen.
  Ik vraag me af aan hoeveel venezolaanse vluchtelingen , deze pastoor onderdak biedt in zijn riante villa, appartementen en weekendhuizen.

 4. Said Flores ken ik als een heel, maar dan ook heel erg eng mannetje. Kan iedereen aanraden ver, maar dan ook heel ver van hem vandaan te blijven. Hij is wat je kunt noemen een ‘fundamentalist’, geradicaliseerd zou je het haast kunnen noemen.
  Triest dat de media dit soort halve garen nog een platform geven. Gewoon geen aandacht aan besteden is nog altijd de beste oplossing.

 5. Sorry hoor wie deze figuren nog serieus neemt dan zit er echt een grote steek los.
  Misschien moeten zij zich bezighouden met het beschermen van jonge kinderen, domestic violence enz.

 6. @John Bash

  Een echte christen let niet op huichelarij maar focust zich op de relatie met God. U bent denk ik nooit christen geweest (lees: mening) Op de rest reageer dan ik ook logischerwijs niet op.

  God zegen u en fijn weekend.

 7. Dat in 2017 geen enkele partij heeft gepleit voor homo huwelijk doet helemaal niets terzake betreffende de indiening. Het leifst gaan deze pastors nog verder terug in de tijd, zodat zij kunnen bepalen dat man en vrouw die met elkaar gerouwd zijn minimaal 6 en het liefst meer kinderen op de wereld schopt.
  Vanwege al die huichelarij die door de kerk verkondigd wordt, ben ik sinds kort geen christen meer en hang dan ook geen enkel geloof aan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -