28 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | ‘Verdubbeling kamerkosten CMC spelen rol in verhoging ziektekostenpremie’

HomeMediaParadiseFM | ‘Verdubbeling kamerkosten CMC spelen rol in verhoging ziektekostenpremie’
Volgens Diego Fränkel, CEO van Guardian Group, spelen de duurdere ziekenhuisopnames in het CMC een grote rol.

De oplopende zorgkosten en het dalende aantal klanten is volgens Guardian Group de reden dat de premies dit jaar flink zijn opgeschroefd.

Bijna alle particuliere verzekeringsmaatschappijen gooiden de premies voor ziektekosten flink omhoog in januari.

Volgens Diego Fränkel, CEO van Guardian Group, spelen de duurdere ziekenhuisopnames in het CMC een grote rol. Een kamer in de derde klasse kostte 340 gulden in het Sehos en de eerste klas had een tarief van 700 gulden. De prijs voor een kamer in het CMC is vastgesteld op ruim 1500 gulden.

Bron: ParadiseFM

7 reacties

 1. Bij mijn weten heeft het zoeken en beslissen over de aankoop van het grondstuk om het ziekenhuis op te bouwen ( 4 stuks ) miljoenen weggegooid geld gekost, dus dat de kosten van het ziekenhuis op gehoest moet worden door de kleine man wisten we al bij het begin toen Gerrit de Raaf als kapitein aan het roer stond.

 2. Om een succesvolle hersentransplantatie uit te voeren moeten ze bij sommige politici wel eerst een hersen-im-plantatie verrichten.

 3. Danki! Onze politici mogen van alles uithalen met de bevolking, zonder repercussies, het privilege van politicus zijn op Curaçaoge (zolang het maar een politicus van eigen “bodem” is).

  Het is een dure grap, Ministers, consultants en experts van eigen bodem.
  Eerste wereld hoodprijzen maar derde wereldrang service!!!!!

 4. Het is de taak van de bestuurders om te vertellen hoe trots zij en iedereen kan zijn op een nieuw product.. Het is niet aan de bestuurders om de logica; als een product duurder wordt, betaald de consument meer, uit te leggen. De kiezer is niet dom maar trots op deze gemeenschappelijke prestatie.

 5. We hebben zo.n beetje het duurste water en electra ter wereld het duurste ziekenhuis in zuid america per hoofd van de bevolking de belastingen gaan omhoog pensioenfondsen leeg geroofd. Banken leeg geroofd en nu dus ook de hoogste ziektenkosten.
  En dat alles om stelende politici te financieren.

 6. En deze tariefsverhoging komt zomaar onverwacht uit de lucht vallen, zoals alles altijd op Curacao ?
  Alle overige tarieven binnen het ziekenhuis zullen ook wel verdubbelen. Premie SVB gaat ook verdubbelen? Echt een succes dit ONBETAALBARE nieuwe ziekenhuis …………. Hoop dat ze er hersentransplantaties gaan doen, hebben ze eindeloos veel werk op Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties