28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 13:16

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Veel werknemers ervaren ongewenst seksueel gedrag

Veel werknemers ervaren ongewenst seksueel gedrag

Op Curaçao ervaart 64% van de werknemers frequent ongewenst lichamelijk contact. Dat blijkt uit het rapport ‘Seksuele intimidatie op de werkvloer in Curaçao, Onderzoeksrapport 2017-2018’.

Het onderzoek is uitgevoerd door Karin Bosman van ‘About Workplace Harassment’ uit Nederland. Het is een vervolgonderzoek op een zogenoemde nulmeting die Bosman in 2017 heeft gedaan naar dit onderwerp. In het onderzoek is te zien dat er bijna een verdubbeling is van de cijfers van vorig jaar.

,,Dat wil zeker niet zeggen dat seksuele intimidatie erger is geworden op Curaçao,’’ aldus Bosman. ,,Een oorzaak van de verdubbeling kan de bekendheid met het onderzoek zijn. Daarnaast heeft #MeToo er voor gezorgd dat mensen beter begrijpen wat seksuele intimidatie is’’. Andere opmerkelijke cijfers uit het rapport: 80% van de ondervraagden ervaart frequent obscene gebaren, 85% ervaart frequent seksueel getinte grappen of opmerkingen en 36% heeft te maken met ‘sexting’ op de werkvloer, het sturen van seksueel getinte foto’s of sms’jes.

- Advertentie -

Verder heeft het onderzoek uitgewezen dat 80% van de ondervraagden van mening is, dat er geen toegankelijke hulpverlening is. Medwork Caribbean en About Workplace Harassment hebben de handen ineen geslagen om een App te introduceren ter bestrijding en voorkoming van sexuele intimidatie en ander ongewenst gedrag op de werkvloer.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Ongewenst seksueel gedrag komt overal voor, zelfs in de prostitutie zie je klanten die beginnen met aanraken voordat ze betaald hebben.

    Wat mij altijd blijft verbazen zijn de verhalen bij de snek van politie en douane ambtenaren die opscheppen dat ze op patrouille een blowjob van hun vrouwelijke collegae kregen.

    Zo was een vrouw bij de douane die had als bijnaam deep throat, elke nieuweling dacht in eerste instantie dat het een code naam was totdat ze ook mochten mee proeven.

  2. @Araham Mossel
    Dat veel dames hun mooie lijf willen laten zien, is nog steeds geen legitimatie dat je er ongewenst aan mag zitten.

  3. seksueel gedrag, laat alle dames op curacrim in één boerka gaan lopen, heb je geen last meer dat je aan je kont zitten, veel dames willen graag hun mooie lijfje laten zien, of zijn dat alleen de drink cq trago meisjes?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...

DolfijnFM | Koning benadrukt Eensgezindheid Koninkrijk om pandemie aan te kunnen

De Koning benadrukt in de Troonrede de eensgezindheid tussen de landen in het Koninkrijk om de gevolgen van de coronapandemie aan te kunnen. “Dat maakt ons Koninkrijk...
- Advertentie -