28 C
Willemstad
• zondag 10 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Veel werknemers ervaren ongewenst seksueel gedrag

HomeMediaParadiseFM | Veel werknemers ervaren ongewenst seksueel gedrag
Veel werknemers ervaren ongewenst seksueel gedrag

Op Curaçao ervaart 64% van de werknemers frequent ongewenst lichamelijk contact. Dat blijkt uit het rapport ‘Seksuele intimidatie op de werkvloer in Curaçao, Onderzoeksrapport 2017-2018’.

Het onderzoek is uitgevoerd door Karin Bosman van ‘About Workplace Harassment’ uit Nederland. Het is een vervolgonderzoek op een zogenoemde nulmeting die Bosman in 2017 heeft gedaan naar dit onderwerp. In het onderzoek is te zien dat er bijna een verdubbeling is van de cijfers van vorig jaar.

,,Dat wil zeker niet zeggen dat seksuele intimidatie erger is geworden op Curaçao,’’ aldus Bosman. ,,Een oorzaak van de verdubbeling kan de bekendheid met het onderzoek zijn. Daarnaast heeft #MeToo er voor gezorgd dat mensen beter begrijpen wat seksuele intimidatie is’’. Andere opmerkelijke cijfers uit het rapport: 80% van de ondervraagden ervaart frequent obscene gebaren, 85% ervaart frequent seksueel getinte grappen of opmerkingen en 36% heeft te maken met ‘sexting’ op de werkvloer, het sturen van seksueel getinte foto’s of sms’jes.

Verder heeft het onderzoek uitgewezen dat 80% van de ondervraagden van mening is, dat er geen toegankelijke hulpverlening is. Medwork Caribbean en About Workplace Harassment hebben de handen ineen geslagen om een App te introduceren ter bestrijding en voorkoming van sexuele intimidatie en ander ongewenst gedrag op de werkvloer.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Ongewenst seksueel gedrag komt overal voor, zelfs in de prostitutie zie je klanten die beginnen met aanraken voordat ze betaald hebben.

    Wat mij altijd blijft verbazen zijn de verhalen bij de snek van politie en douane ambtenaren die opscheppen dat ze op patrouille een blowjob van hun vrouwelijke collegae kregen.

    Zo was een vrouw bij de douane die had als bijnaam deep throat, elke nieuweling dacht in eerste instantie dat het een code naam was totdat ze ook mochten mee proeven.

  2. @Araham Mossel
    Dat veel dames hun mooie lijf willen laten zien, is nog steeds geen legitimatie dat je er ongewenst aan mag zitten.

  3. seksueel gedrag, laat alle dames op curacrim in één boerka gaan lopen, heb je geen last meer dat je aan je kont zitten, veel dames willen graag hun mooie lijfje laten zien, of zijn dat alleen de drink cq trago meisjes?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties