26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 08:00

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Veel animo voor referendum

ParadiseFM | Veel animo voor referendum

Er zijn 873 mensen ondervraagd. Het Kenniscentrum Curaçao is onderdeel van The University of Curaçao

Zeventig procent van de bevolking van Curacao is voorstander van een referendum over een nieuwe structuur voor het eiland. Dat blijkt uit een opiniepeiling die is uitgevoerd in opdracht van Extra en Antilliaans Dagblad.

De enquete is gedaan door het Kenniscentrum Curaçao. 37 procent van de ondervraagden zou voor een directe band met Nederland stemmen, 45 procent is voorstander van de optie van een zelfstandig land binnen het Koninkrijk.

In totaal 7 procent van de ondervraagden kiest voor onafhankelijkheid. Tien procent heeft geen mening of weet het niet. Er zijn 873 mensen ondervraagd. Het Kenniscentrum Curaçao is onderdeel van The University of Curaçao.

Bron: ParadiseFM

12 reacties

 1. Nederlanders die heel graag willen dat Curacao gemeente wordt van Nederland weten dat hun kans veel groter is dan alle Curacaowenaars en daar komt geen regels e.d. Natuurlijk is het een goed plan om gemeente van Nederland te worden en als dat gebuurt wordt de eilanders zeerzeker aan de kant gezet en de reden is dat veel Nederlander niets metCuracaowenaars ta maken willen hebben en daar de reden ervan is de mentaliteit van de Curacaowenaars.

 2. @Knoek-koe:

  Laat me denken aan mensen die in een knoek huisje wonen maar wel een dure wagen voor de deur hebben staan. Je hebt gelijk, het is gewoon domme trots. Dat 45% procent daaraan meedoet had ik niet verwacht, eerlijk gezegd.

  “Des te meer reden om voor een provincie te kiezen.”

  Agreed, make your vote count, now more than ever.

  P.S. Als het volk toch kiest om autonoom te blijven zal je Venezolaanse taferelen zien : eerst de ondernemers en intellectuelen die het eiland verlaten en later de armen die op een bootje richting Bonaire trachten te gaan.

 3. …..”But for agrument’s sake : if it was conducted in a professional manner without any outside interests 45% of the population are in favor of the continuance of a corrupt governement. That’s a whole new level of ignorance on the island”….

  @Bolivar, Je zult er versteld van staan hoeveel “brainsane” stemgerechtigden , mensen met denkvermogen dus, geen Nederlandse inmenging dulden, om de simpele reden dat ze te “trots” zijn, en liever onze rovers aan het stuur laten.

  Des te meer reden om voor een provincie te kiezen.

 4. @William:

  Voor een bevolking van 164.093 geeft een enquete van 873 mensen de kans van 95% dat de resultaten een afwijking vertonen van 3.31% indien goed uitgevoerd.

  “Per wijk en dan op grond van de groeps grootte gaan middelen op de totale bevolking van Curaçao.”

  Helemaal mee eens, for all we know they conducted the survey only in certain areas of the island or they just doctored the results to reflect their own expectations.

  But for agrument’s sake : if it was conducted in a professional manner without any outside interests 45% of the population are in favor of the continuance of a corrupt governement. That’s a whole new level of ignorance on the island.

 5. De 45 % die voor zelfstandigheid onder de paraplu van het Koninkrijk kiest moet zich wel realiseren dat de tijd voorbij is dat onze suikeroom Nederland in moeilijke tijden zonder voorwaarden geld overmaakt.
  Het wordt dan zelfstandigheid onder de paraplu van het Koninkrijk met voorwaarden en de CHE.
  Ik heb het idee dat deze realiteit niet is meegenomen in de enquête. De percentages hadden dan wel eens heel anders kunnen liggen.

 6. Wat een nonsens, een onzin van de bovenste plank, een referendum voor een nieuwe structuur.
  Momenteel zijn er maar 2 opties overgebleven. Een referendum voor totale onafhankelijkheid of BES methode.
  Elke keer weer dat onzin van een nieuwe structuur? Natuurlijk, lekker zeg want zo kan Curacao nog jaren bezig blijven mopperen en schelden op Nederland.
  Komop met dat referendum: Totale onafhankelijk of Provincie en nada mas.
  Ta basta awor.

 7. @ Brian, “nieuw structuur”
  Moet waarschijnlijk geeoon zijn “: Over de staatkundige structuur.
  Er zijn wat mij betreft maar twee opties

  In of Out!

  Die zogenaamde semi autonome status aparte, “nedeland niet mee bemoeien, maar betaal aub wel de “Lasten”…bewijst al 50 jaar lang niet te werken!

 8. Zeventig procent van de bevolking van Curacao is voorstander van een referendum over een nieuwe structuur voor het eiland.

  Mag wel iets specifieker. Wat voor soort nieuwe structuur?

 9. 873 mensen is niet representatief, het is geen afspiegeling van de bevolking!
  Per wijk en dan op grond van de groeps grootte gaan middelen op de totale bevolking van Curaçao.
  Ik verwijs het onderzoek dan ook maar gemakshalve maar de paper shredder.

 10. 7% van de ondervrasgden kiest voor onafhankelijkheid!
  Ja dat wou Wiels ook zo graag, maar toen hij aan de macht kwam had hij ineens niet zo’n haast met de onafhankelijkheid.

  Geen een leider op Curaçao kan/wil regeren zonder de zakken geld uit Nederland.

  Ze zouden na 3 maanden hun eigen dikke salaris al niet meer kunnen betalen…

  Kijk naar Bonaire…kijk naar Edisin Reina, die nu heel braaf meewandelt aan de hand van Nederland. Hij heeft het door.
  Daarvoor lapte hij ook de regeltjes asn zijn laars, en snoepte ook mee bij de terreinverdeling onder politici en vrienden…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties