ParadiseFM | Vakbonden in strijd tegen salariskorting agenten

Ze willen de agenten om steun vragen in hun strijd tegen de korting | Extra

De vakbonden SAP, NAPB en ABVO hebben vanochtend om negen uur een informatiesessie georganiseerd.

Ze riepen alle geüniformeerde agenten op om te komen om hen te informeren over het plan van de overheid om 12,5 procent van hun salaris te korten. De bonden zijn het daar niet mee eens. Ze willen de agenten om steun vragen in hun strijd tegen de korting.

Eerder gaven ambtenaren op Sint Maarten al aan het niet eens te zijn met de geplande kortingen op ambtenarensalarissen.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Vakbonden in strijd tegen salariskorting agenten

 1. Jammer dan de bonden zo kortzichtig zijn en zich niet realiseren dat als al die overtrokken salarissen van iedereen 12,5% gekort worden dit ook inhoud dat de entrepreneurs doordat die minder overhead krijgen de prijzen navenant kunnen laten zakken, of ze dat doen is wederom een reden voor de overheid daarop actie te nemen.

 2. @Roy Rogers:

  “M.a.w. geen geld meer voor salaris betalingen. Zo simpel as that.”

  “272 miljoen Naf. beschikbaar aan renteloze leningen. Een verlenging was al in de maak: het nieuwe pakket moet tot eind juli steun bieden.”

  Maar dat onder de voorwaarden :

  -12,5 % inleveren voor ambtenaren
  -25 % voor het regeringsapparaat
  -Transparantie bieden over het financieel handelen met de gestrekte honderden miljoenen aan huplfondsen.

  Fondsen zijn er and then some ( 272 miljoen tot eind juli ). Resultaten kunnen überhaupt simpel behaald worden.

  Het onbekwaam regersingsapparaaten en vakbonden die beiden hand in hand alleen hun belangen voor ogen houden en zo resultaat in de weg staan voor de toekomst van Curaçao. Het is feit en geen opinie.

 3. Roy Rogers

  Minister Girigorie en minister Konket (op de nieuws zonet) hebben maar 1 antwoord voor de vakbonden: 12.5% nu inleveren of over 1 a 2 maanden 100% procent.
  M.a.w. geen geld meer voor salaris betalingen.
  Zo simpel as that.

 4. “Ze riepen alle geüniformeerde agenten op om te komen om hen te informeren over het plan van de overheid om 12,5 procent van hun salaris te korten. De bonden zijn het daar niet mee eens. Ze willen de agenten om steun vragen in hun strijd tegen de korting.”

  12,5% inleveren for the common good the island is non-acceptable ? Terwijl het hele eiland economisch zwaar getroffen is ?

  De vakbonden laten hiermee zien dat ze geen contextuel kennis bezitten en vertoeven in een plek waar de tijd stil staat. Waren het gouden en prosperous times geweest dan zouden ze een argument hebben.

  Hey … ik kan geen 12,5% inleveren want dan ik mijn 8k tv niet meer kopen terwijl, realitiet is dat er voedselbanken zijn op het eiland.

 5. John Bash:
  Volgende vraag. Wat gaan de bonden doen als de leden instemmen met steun aan de strijd tegen salaris korting en de regering weigert mee te werken en gaat door met korten op salaris.

  Well, they will call Drol Cova.

 6. Lionfish

  We hebben een werkregering van nationale eenheid nodig die fossiele overblijfselen uit de corruptietijd zoals bijvoorbeeld deze vakbonden net als alle familieklieks en hun vriendjes volledig terzijde schuift en een nieuwe samenleving creeert met een gezonde balans tussen ambtenaren en inwoners.

 7. John Bash

  Volgende vraag. Wat gaan de bonden doen als de leden instemmen met steun aan de strijd tegen salaris korting en de regering weigert mee te werken en gaat door met korten op salaris.

 8. Joseph S

  Eerst wel de vruchten plukken (max 50naf toeslag per uur) van de ellende waarin we verzeild zijn geraakt maar daarna geen water bij de wijn willen doen… Sin berguensa nan ta!

  Wees blij dat je nog tenminste een job hebt: al is en blijft het een ***baantje bij uitstek om bij de “sterke arm” te werken natuurlijk.

 9. Deze bonden kunnen het wel niet mee eens zijn. Maar zij moeten en mogen iets niet vergeten. Het effect van deze en andere economische achteruitgang op iedere personeelsbestand kan enorm verbijsterend uitvallen. Bedrijven zagen zich tijdens zo’n crisis gedwongen de kosten tot een minimum te beperken, wat vaak leidde tot ingrijpende gruwelijke ontslagen. Zelfs in de rijkere, geïndustrialiseerde lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling waren op een gegeven moment enkele miljoenen mensen zonder werk. Geen werk voor advocaten, juristen, bankwezen, machtige hoteldirecties etc., kortom iedereen moest weg. Zelfs politiekorpsen kregen ook hiermee te maken. Bijna elke dag waren er telefoontjes van agenten die vrijwillig en/of zelfs verplicht de laan uitgestuurd zijn. Wat denkt de bond wel? Ontslagen hadden en hebben nu voor de iedereen altijd bij gehoord. En de werknemers die ontslagen werden, gingen, zoals gebukt onder hypotheken, een jong gezin, hoge lasten en een steeds onzekerder toekomst. Slechts één ding kan en kunnen de bonden maar hopen; dat het niet voorkomt op Curacao, maar ook nergens. Maar in deze tijd is niets onmogelijk op deze wereld. L’histoire se répète.

 10. De vakbonden zijn zoals te doen gebruikelijk voor geen enkele reden vatbaar, het is diep triest om dat weer te moeten constateren. Geen enkele realiteitszin, termen als redelijkheid en billijkheid kennen deze bonden niet. En dat terwijl de halve bevolking inmiddels ligt te creperen. Beneden alle nivo. Het is tijd om de wetgeving op dit gebied aan te passen. Het doel van de vakbonden is doorgaans niet meer dan het blind lamleggen van veranderingsprocessen. Bruut machtsvertoon, pure intimidatie. Dat zou niet moeten kunnen, helemaal niet in tijden van nood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *