30 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Universiteit Dr. Moises da Costa Gomez neemt afstand van publikaties

UoC-rector magnificus Francis de Lanoy  | FOTO UOC

De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez neemt afstand van de publikaties die deze week in de media zijn verschenen van studenten van de universiteit. Die hebben uitleg gegeven over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

Zoals gebruikelijk tijdens een stage, hebben deze studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen een tussentijdse interne presentatie voor hun stageplaats en stagebegeleiders gehouden, zo meldt de universiteit.

- Advertentie -

Deze is inhoudelijk nog niet academisch gecontroleerd door de universiteit, aangezien een dergelijke controle pas aan het eind van de stage dient plaats te vinden.

Maar de resultaten zijn al wel in de media gepubliceerd. Daarom zegt de universiteit zich ervan te distantiëren.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

22 reacties

 1. @Henk1: als je de taalpolitie gaat uithangen, hier de volgende: overigens een kleine correctie: de officiële benaming = dan wel.

 2. Henk1 heeft mij goed door. Ik zou inderdaad wensen dat we in een autocratie leven, althans een variant daarvan.

  Kijk eens Henk1 wat democratie Curacao gebracht heeft. Schotte, Constantia, Thode, Jamaloodin, Godett, Komproe, Salas, Cooper, dos Santos, Rojer en Monk.

  In mijn bedrijf laat ik de mondi ook niet het management kiezen.

 3. We mogen dus blij zijn dat @Harold wel in de publieke danwel private sector werkt, kan werken of heeft gewerkt.
  Om mensen te beschuldigen ‘onderstand’ te hebben dat is nogal een absurde aanname. @Clapas in deze niet als vb dienend, aangezien hij er nogal trots op is iedere 2 weken zn hand o te mogen houden. Uit het art kont duidelijk baar voren dat de studenten o eigen initiatief hun opiniestuk over het RIF hbbn gemkt. Daar kan ik niets maar dan ook niets verkeerds in zien. Ik juich elke inspanning elk initiatief die jonge mensen ontplooien zeker eat bescherming van natuurgenieden betreft die door deze regering en die ervoor met voeten wordt getreden van harte toe. Dat het de UoC die jaarlijks belastinggeld toegestopt krijgt van de regering – lees belastingbetaler – dit dan ook als spreekbuis van dezelfde minister
  niet zint, want laten we wel wezen deze flutminister drijft haar zin door met het vernietigen van een mooi stuk en belangrijk natuur dat is dan jammer voor haar!
  @Harold ziet het kennelijk anders, wellicht ingegeven door het feit dat hij zou wensen dat we in een autocratie leven.
  Nog even een zijdelingse opmerking @Harold de officiële term = gedachtegoed.

 4. @ Harod,

  Je slaat een belangrijk punt over. Dit alternatieve plan is niet gepubliceerd onder de naam van de Universiteit, noch die van hun stageplek. Zij waren aanwezig op een persconferentie en presenteerden daar hun eigen plan, onder hun eigen naam.
  Daar is niets mis mee en ze zijn ook geen verantwoording schuldig aan de Universiteit of hun stageplek.

  Zou een ander verhaal zijn wanneer ze dit hadden gepresenteerd als onderdeel van hun stage, doch dat is niet geschied.

 5. Goed te lezen dat @ Harold duidelijk wel in de private danwel publieke sector werkzaam zou kunnen zijn en/of is geweest. Gelukkig dat we hier niet in een autocratie leven, dat zou je bijna uit @Harolds woorden kunnen ventileren. Overigens een kleine correctie: de officiële benaming = gedachtegoed.

 6. @Harold
  Je reactie strookt met je capaciteit om zaken zoals deze te bevatten.
  Ik denk n.l. dat de enige fout die deze studenten gemaakt hebben, een verkeerde benaming gebruiken is.
  Want hadden ze hun scriptie “idee” of “alternatieve route, of “onze bijdrage aan de ontwikkeling van Otrabanda-plan” genoemd, dan had niemand die hier de Rector zoveel lof toewaaien een poot om op te staan, want dan had de goede man er niet tegenin gekund. Door het beestje “Scriptie” te noemen zijn ze erin geluisd door criticasters hier op KKC die zelf misschien de zesde klas amper hebben afgemaakt.

 7. toch triest dat een club als UoC (die nooit iets publiceert) nu op studenten gaat afgeven die het niveau UoC al lang hebben ontstegen door een onderzoek te doen dat wel maatschappelijke relevantie heeft.

 8. Wat een overdaad aan oerdomme reacties hier, met uitzondering van Frank en Wim.

  Natuurlijk neemt de UoC gepaste afstand van wat enkele niet afgestudeerde stagiaires naar buiten brengen, als dat niet door de UoC is beoordeeld.

  Shame on Norbert, Rechtstaat, Hebk1, Joep, Curacao Revisited, Beflapas en Knoekoe. Hopelijk trekken jullie onderstand, want met jullie gedachtengoed hoor je in de private noch de publieke sector werkzaam te zijn.

 9. sowieso zwak van de universiteit; eerste reactie zou moeten zijn dat je verantwoordelijkheid neemt voor het gedrag van (jonge) studenten. Net als een werkgever die op de bres springt voor zijn werknemers. Ik had al geen hoge pet op van UoC (nationalistische universiteit) dus sluit die boel maar, bespaart ook weer wat kosten terwijl de baten te verwaarlozen zijn.

 10. Pro-actieve Caribisch curaçaosche Studenten die op een ludieke wijze een hypothetisch alternatief bieden voor het
  ” stamp- een- weg-door- het rif-mangrove gebied” project, worden op despotische wijze de mond gesnoerd door een (“Afro-Caribisch Curaçaosche) Rector. Als een makamba Rector dit had geflikt bij pro actieve Caribische studenten dan was hij zonder meer uitgemaakt voor onderdrukkende racist en was het eiland te klein geweest.

 11. Nu krijg ik de indruk dat het hele kabinet Ruggenaath uit Flodders bestaat. En, ja ja daar komt Wim in de SRV-wagen.

 12. Wim als dat stuk vol fouten staat, dan wijs je daar gewoon op en zeg je dat de ideeen leuk zijn maar vanwege jeugdige gebrek aan ervaring niet uit te voeren. Ik krijg de indruk dat de ideeen van de studenten een serieus alternatief zijn, maar dat niemand dat mag weten.

 13. De rector heeft uitstekend gehandeld.

  Ik heb ze met busladingen in de organisaties waar ik gewerkt heb binnen zien komen, stagiaires die binnen een paar weken alle interne en externe problemen hebben opgelost met ongestructureerde rapporten en presentaties vol logische fouten en taalfouten.

  Natuurlijk wil je als universiteit niet dat dergelijke presentaties naar buiten worden gebracht met het stempel (stagiaire) UoC zonder review en correctie door docenten!

  De andersdenkenden hier bewijzen het maar weer eens:

  We zijn een eiland vol idioten.

 14. Dit lijkt wel Chinese toestanden, het komt weleens voor dat Chinese Universiteiten worden gesloten omdat de autoriteiten daar niet eens zijn met wat daar gedoceerd wordt.

  Het resultaat is dat je altijd middelmatige kontlikkers krijgt en dat verklaard waarom wij nooit iets aan de afgestudeerden van deze universiteit hebben gehad.

 15. Wederom een brevet van onvermogen van UoC wat steeds meer de vraag doet rijzen of Curacao niet beter af is zonder universiteit. UoC beroept zich nu op allerlei regels terwijl ze ook inhoudelijk hadden kunnen reageren: of het plan van de studenten snijdt houd, of het kan niet. Maar dan moet je opeens inhoudelijk een discussie gaan voeren en dat wil je niet, dus je gaat het nu op procedures etc gooien. Erg zwak.

 16. @ Frank,

  Spijt me, maar je zit er hier volledig naast. De Universiteit had dit initiatief van de studenten van harte moeten toejuichen, dit is juist waar het eiland op zit te wachten: ‘mensen met initiatief, met lef, met de wil om anders te denken als dat mogelijk is’.
  Maar nee, het ons kent ons systeem is weer in werking. Waarschijnlijk hebben ze een telefoontje van de minister gehad, die aangaf niet blij te zijn met dit ‘ongepast eigen initiatief’ en de reden laat zich raden. Zij wil hoe dan ook haar straatje er door pushen voor 20 miljoen, zodat daar voor haar en al haar vriendjes nog het nodige aan de strijkstok blijft hangen.
  Ik denk dat ze behoorlijk pissed off zal zijn wanneer haar plan in duigen valt en haar financiers zullen ook niet blij zijn. Die hebben haar gesteund bij de verkiezingen en verwachten nu uitbetaling van het rendement.

  Ondertussen vragen wij ons af waarom Curacao de afgelopen 50 jaar niet vooruit is gekomen en dit is dus de reden. Overal, maar dan ook overal hebben we te maken met corruptie, fraude, vriendjespolitiek en het is zo onbeschaamd dat men zelfs geen moeite meer doet om het te verhullen.

  En jij lult dat goed ?
  Zegt veel over jou.

 17. Het js altijd zo dat de overheid geen kritiek kan velen, dus dan doet zij het via de door hen gesubsidieerde instelling (gemeenschapsgeld wel te verstaan). De Lanoy zal de hand die hem voedt niet bijten. Hij moet zich schamen!

 18. Frank, jij bent net zo kleingeestig als het UoC en de minister. Het werk van studenten – in academische opleiding – keur je niet af, maar dien je juist toe te juichen. Zeker op een kleinschalig eiland als Curacao.

  En al je gelul over de presentatie, de onzin, etc., schaar ik eveneens onder jouw kleingeestigheid.

  Lees net in de Amigoe dat ze aan een non-disclosure overeenkomst gebonden zijn, nota bene een publiek project met gemeenschappelijke waarde! Oftewel, als het aan de overheid had gelegen, had niemand van hun waardevolle bijdrage kennis genomen. Als UoC zich ergens van had willen distantieren, dan had het die non-disclosure overeenkomst moeten zijn.

  Shame on them…

 19. Ik vind deze (re)actie van de UOC zeer laag. Als deze studenten gebruikt of misbruikt worden is een andere discussie, maar nu gooit onze hoge heren van de UOC haar studenten onder de bus.

  Shame on you.

  Trouwens, ik wed mijn laatste tien gulden van deze maand dat een van de studenten, haar ouders beiden afgestudeerden zijn van de U.N.A.

 20. Fout Norbert George. zoals wel vaker.

  De presentatie in het kader van de stage doet vermoeden dat de UOC daarmee akkoord is, dat de stage- of scriptiebegeleider het ermee eens.

  Stel dat de stagiaires grote onzin verkopen, dan krijgt de UOC daarvan de schuld als ze niet zegt dat het om niet gecontroleerde presentaties gaat,

 21. Een uiterst opmerkelijk en veelzeggende verklering van de UoC. De bijdrage van studenten heeft immers een educatief doel (beoordeling aan het einde van de studie), maar dit staat het dienen van een gemeenschappelijk doel (beoordeling op een ander moment) geheel niet in de weg. De UoC zou juist blij moeten zijn met studenten die zich betrekken bij gemeenschappelijke zaken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -