ParadiseFM | Tweevoudige moordenaar vraagt om enkelband

De officier van justitie is het daar niet mee eens en benadrukte dat meerdere keren telefoons en drugs in de cel van Leuteria is aangetroffen| Persbureau Curacao

De 36-jarige Jair Leuteria heeft gisteren de rechter gevraagd of hij vervroegd vrij kan komen en met een enkelband naar huis mag.

Leuteria werd in 2006 tot 18 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor twee moorden die hij in 2002 heeft gepleegd. Volgens zijn advocaat is het beter voor de resocialisatie van Leuteria dat hij vervroegd vrij kan komen.

De officier van justitie is het daar niet mee eens en benadrukte dat meerdere keren telefoons en drugs in de cel van Leuteria is aangetroffen. De rechter doet over drie weken uitspraak.

Daarbij komt dat de man in 2009 uit de gevangenis is gevlucht. Op vrije voeten pleegde hij meerdere overvallen, waarvoor hij ook is veroordeeld. De officier van justitie ziet dan ook geen enkele reden om Leuteria vervroegd vrij te laten. Juist omdat hij zich niet heeft weten te gedragen. Volgens de officier is een vervroegde vrijlating bedoeld voor mensen die zich correct hebben gedragen tijdens hun straf. Niet voor mensen die keer op keer de fout in gaan in de gevangenis.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Tweevoudige moordenaar vraagt om enkelband

  1. Deze persoon hoort nooit meer vrij te komen.

    Benieuwd wie de ratadvocaat is?

  2. Dit stuk afval is nog steeds een gevaar voor de samenleving, maar zijn ratvocaat ziet dat natuurlijk niet. Zou mooi zijn als die ratvocaat zelf eens slachtoffer werd van eigen zijn criminele klanten.

    De doodstraf voor dit soort criminele is met afstand de best oplossing. Je bevrijdt de samenleving van een grote plaag en bespaart de 2 miljoen gulden die 18 jaar opsluiting kost.

    En die doodstraf graag langzaam en pijnlijk.

  3. Deze man heeft op 18-jarige leeftijd twee moorden gepleegd en heeft tijdens zijn gevangenschap nog een vuurwapen gebruikt. Er is nooit iets aan resocialisatie gedaan, de man zat voor een groot deel in isolatie en toch wordt deze man binnenkort op de samenleving los gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *