27 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

ParadiseFM | Staten willen vervolging verantwoordelijken verkoop Curaçaohuis

De Gevolmachtigde Minister van Curaçao Marvelyne Wiels en premier Ivar Asjes

Een meerderheid in het Curaçaose parlement wil dat de verantwoordelijken voor het overtreden van de wet bij de verkoop van het Curaçaohuis in Den Haag vervolgd moeten worden.

Eerder werd al door de Algemene Rekenkamer Curaçao aangegeven dat de verkoop van de panden van het Curaçao niet volgens wet- en regelgeving zijn verlopen. De verkoop speelde in 2015 toen Marvelyne Wiels gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland was.

De twee coalitiepartijen MAN en PAR hebben gisteren aangegeven dat de illegale verkoop consequenties moet hebben.

Statenlid voor de MAN Giselle Mc William noemde Marvelyne Wiels tijdens de parlementsvergadering een ‘zonnekoningin’ die zich weinig gelegen liet liggen aan wetgeving. Statenlid voor de PAR Gisette Seferina stelde dat de mensen die verantwoordelijk waren voor de verkoop ‘gehandeld hebben alsof het hun eigen toko was, in plaats van eigendommen van het land Curaçao’.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Beste Abraham, dank voor je aanvullende reactie. Mijn bijdrage was vooral gericht tegen de ‘roeptoeterende’ parlementariërs. Zijn hebben kennelijk de rapportage van de ARC niet goed gelezen of begrepen.

  In deze video: https://www.rekenkamercuracao.cw/eid/2141 een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek van de ARC. Ik hoor daarin niets over het plegen van strafbare feiten, wel over het onrechtmatig handelen jegens de werkgever.

  Met betrekking tot jouw voorbeeld. Er is een schijn van belangenverstrengeling, maar dat moet nog maar blijken.

 2. Het is nog maar de vraag of er sprake is van een strafbaar feit dat vervolgd kan worden. Wiels c.s. heeft gehandeld of gepoogd te handelen tegen haar mandaat. Dat levert geen strafbaar feit op, maar betreft onrechtmatig handelen jegens haar werkgever.

  Het wordt anders als er sprake is van bijvoorbeeld ‘valsheid in geschrifte’ o.i.d. , maar ik heb dat nog nergens gelezen.

  De advocate van Ox & Wolff heeft het niet zo op ‘trutten’. Ik zou haar inhuren.

 3. Help me even? Welke panden zijn eigenlijk verkocht?

  Dus één en al politiek gebral van de “aan het woord geweest” statenleden.

 4. Jaren de tijd voor gehad, en nu zo vlak voor de verkiezing met een verkiezingsstunt van de MAN, zo typisch, de uitlatingen van McW.
  Lachwekkend..
  Overigens griezeligen foto van het duo.

 5. De verontwaardiging van het van het parlement had dus moeten blijken uit een paar gerichte vragen:
  Aan de MP; wat is uw mening in deze? En bent u van mening dat mevrouw Wiels strafrechtelijk vervolgd moet worden? En bent u ook van mening dat er een civiele procedure procedure moet worden opgestart om het teveel betaalde bij mevr Wiels terug te vorderen?
  Aan de minister van justitie;
  De zelfde vragen met de toevoeging waarom is hier nog niet aan begonnen en op welk moment kunnen we vervolging verwachten?

 6. Nos bon yunan di korsou .
  Toon eens inderdaad een keer daadkracht en vervolgen die handel .
  Schaamteloos waren ze en zijn ze .
  Nos dushi hendenan y nos bon yunan di korsou
  Schaamteloos , zonder meer schaamteloos .

 7. Het is, slechts, een voorbeeld van hoe het in het verleden is misgegaan en ook heeft het parlement (alle afzonderlijke leden) in het verleden liggen slapen. Het gaat om nu.
  Het parlement moet nu vervolging eisen van de minister van justitie.
  Het parlement moet nu, van de zelfde minister, eisen dat er een civiel rechtelijke procedure wordt opgestart om het wederrechtelijk verkregen voordeel terug te halen. Dit is de plicht van het parlement en zij kunnen dit bij de minister afdwingen. Pas dan komen er consequenties aan gedrag van bestuurders en pas dan zal het vertrouwen in bestuur zich iets kunnen herstellen.
  Niet dat ik denk dat deze weg bewandeld gaat worden, verrijken en bevoordelen is hier een norm en er is geen parlementariër die wat aan deze norm wil veranderen als iemand dit zou doen doet hij iets negatiefs voor de toekomst van zich zelf en zijn eigen Friends and family

 8. Rosaria die destijds voor PAIS in de Staten zat (en daar bleef het dan ook bij) durfde zelfs te zeggen dat het af te keuren gedrag van mevr. Wiels geen thema voor hem was maar voor PS. Mevr, Wiels heeft de bevolking van Curaçao veel geld gekost maar meneer Rosaria deed er als VOLKsvertegenwoordiger helemaal niets aan. Nou ja, we weten hoe het PAIS is vergaan.
  ps hij is daar nooit op teruggekomen, hij denkt er waarschijnlijk nog net zo over. Wat een blamage die man.

 9. Ivar Jasses, een doorgewinterde wetsartikelensuffelaar die de slappe wetgeving gewiekst naar zijn voordeel boog!

  Boog, sprong en rolde voor dictatorfamilie Wiels om de historie in te gaan met het predicaat “premier”

  Zou het prima doen als juntaleider in een midden amerikaans land

 10. “Een meerderheid in het Curaçaose parlement wil dat de verantwoordelijken voor het overtreden van de wet bij de verkoop van het Curaçaohuis in Den Haag vervolgd moeten worden.”
  We snappen het bijna, de parlementaire controle, wat hat moeten gebeuren is dat het parlement de minister van justitie ter verantwoording had geroepen waarom er niet tot vervolging wordt over gegaan.
  Het andwoord van de minister is dan bepalend voor het gevolg. Als de minister zegt dat het niet aan hem is of dat vervolging niet in overeenstemming is met het “opportuniteitsbeginsel”. Is dat niet acceptabel en volgt er een motie van wantrouwen. Het parlement kan wel willen dat er vervolgt word maar dat is op deze manier niets meer dan gebakken lucht en leuk voor het volk maar zonder consequenties.
  De vraag is weten de parlementariërs dit en doen ze dit met opzet of weten ze het niet en zijn ze gewoon dom?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -