28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:54

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | SP en VVD willen met Statenleden praten over onafhankelijke publieke omroep

Yves Cooper, SP en VVD zijn het erover eens dat veel van de mediabedrijven op het eiland beïnvloed worden door de politiek.

De Nederlandse politieke partijen SP en VVD willen in januari volgend jaar met Curaçaose parlementsleden praten over de mogelijkheid voor een onafhankelijke publieke omroep op Curaçao.

De partijen maken zich zorgen over dat veel media door de politiek zouden worden beïnvloed. Dat meldt Caribisch Netwerk. Aanleiding is een uitzending van het debatprogramma Kwesties op NPO Radio 1 afgelopen zondag waarin de Curaçaose journalist Yves Cooper en het Nederlandse Tweede Kamerlid Ronald van Raak praten over corruptie op Curaçao en de rol van de media.

Beiden zijn het erover eens dat veel van de mediabedrijven op het eiland beïnvloed worden door de politiek. Volgens hem hebben bijna alle radio-omroepen op het eiland politieke kleur bekend. Cooper pleit voor een onafhankelijke publieke omroep van Curaçao.

- Advertentie -

SP en VVD willen de strijd tegen corruptie en de politieke beïnvloeding op het eiland opvoeren. Ook zij willen een publieke omroep op Curaçao.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Bedankt voor de correctie…. Mariano heeft inderdaad de Boeli van Leeuwenprijs gewonnen.

  Beide namen zijn overigens groot, en derhalve verdienen en hebben beide mannen prijzen naar hun vernoemd.

 2. Beste HDO,

  Ik wil het meer over men te woord staan als u kritische vragen wordt voorgelegd.

  V.w.b. Mariano Heyden, ook een YGC type aangezien daar wordt u gelijk geblokkeerd bij tegenstand. En, die heeft een Cola-Debrotprijs gewonnen, dankzij zijn PAR-Associatie (die dwerg-papagaai)!

 3. @Rechtsstaat,
  Volgens mij was het Helmin Wiels die de term ’Bezesta’ gebruikte in referentie voor Z86 en zijn omroepers. Geeft hun maatschappelijke relevantie duidelijk aan. Genoemde omroepen hebben duidelijke luisterarbestand en/of politieke oriëntatie. Hoor en wederhoor toepassen betekend niet dat er geen specifieke politieke indoctrinatie toegepast wordt.

  Overigens was het Mariano Heyden die de journalistieke prijs met zijnfacebook verslaggeving won (ten afgunst van Dick).

  VanRaak zijn blogje heeft ook beperkte reikwijdte (relevantie), misschien ook vandaar de roep om een”publieke omroep”.

 4. Okay, “HDO” bij Curom komen niet geallieerden van de huidige coalitie c.q. regering niet aan het woord, maar bij de door u genoemde zenders hoor ik i.i.g. voor en tegenstanders.

  Maar effe terug naar Yves Cooper:

  Hij is onze “facebook journalist” bij uitstek die nooit een plek kon en kan verdienen bij een lokale “media outlet” en waarom mag hij zelf invullen. Nu pleit hij voor een publieke omroep zodat hij van gemeenschapsgeld kan profiteren ten behoeve van zijn eigengereid.
  Yves Cooper duld geen tegenreactie! Vraag maar aan een ieder die hij heeft geblokkeerd op zijn facebook-pagina’s.

  Nu is hij voorvechter t.a.v. publieke omroep. YGC I t/m IV ga maar bij de NPO werken.

 5. VanRaak en Bowman blijven zilch met de eilanden in het Koninkrijk bemoeien en zijn zelf ook niet vies om desinformatie te verspreiden (zie rapportage over raffinaderij Aruba door VanRaak). Dus, nu willen de ze heren een eigen kanaal (naast Radio MAS, Direct, Delta, Kriyoyo en New Song) om zelf te kunnen beïnvloeden, creëren. Waarschijnlijk nemen zij de gezegde ‘om de blauwe ogen geloven’ letterlijk. Moet de label “publiekelijk” krijgen, zodat gemeenschapsgelden het kan financieren (PRAVDA taferelen;TeleCuracao vanwege UTS in de verkoop).

 6. Yves Cooper, SP en VVD zijn het erover eens dat veel van de mediabedrijven op het eiland beïnvloed worden door de politiek.

  Ik kan mij herinneren dat toen ik op de middelbare school zat, hadden wij discussie over de rol van de media en vooral dat een onafhankelijke media hier onmogelijk is.

  Het is niet mijn bedoeling om iedereen een randdebiel te noemen maar het lijkt alsof Yves Cooper in een lange winterslaap was. Kan gebeuren als je prozac neemt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -