ParadiseFM | Sitek roept op tot staking

Lio Plantijn | Extra

Vakbond Sitek heeft leerkrachten opgeroepen morgen niet naar werk te gaan en te verzamelen bij het vakbondsgebouw.

Minister van Onderwijs Marilyn Alcala-Walle geeft aan dat de Overheid de enige autoriteit is die kan bepalen wat wel of geen schooldag is.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Sitek roept op tot staking

 1. Rechtsaf. En al die troep die is ook van gisteren zeker. Heeft niks te maken met al die Jaren van leeg roof.
  Alle dieven maken plotseling herrie.

  En als die leraren en leerlingen nu gewoon hun eigen troep opruimen die ze zelf maken. Dat kan ook in 5 minuten per dag. Toch.
  Typisch curacaos ze maken er een bende van en iemand anders moet t opruimen en dan nog klagen ze.

  @Leuk/nietLeuk: posten onder meerdere aliassen is niet toegestaan. Ik snap je insteek om Niet Leuk of Leuk als naam te gebruiken bij leuke of niet leuke berichten, maar dat schopt mijn controle in de war. Gebruik dan een naam als bijvoorbeeld “(Niet) Leuk.”
  Graag één naam/alias. Voor deze keer laat ik al je “Leuk/Niet Leuk” berichten staan.

  M.v.g. Commentpolis.

 2. @BulliBulli. Een ieder mag manifesteren, staken enzz. Maar niet om het openbare leven te verontwrichten middels blokkeren van doorgaande wegen enzz. Zodat anderen er geen last van hebben. Staken is in mijn optiek het werk neerleggen met toestemming van de vakbond en posten bij de poort van het bedrijf.
  Een manifestatie op de openbare weg dient aangekondigd te worden voor een vergunning.
  Maar hier is het zo dat als iemand van een zgn vakbond vind dat rood ineens oranje moet zijn, dan gaan ze stakingen uitroepen. Merendeels om eea te destabiliseren.

 3. De Rechtsstaat

  Tja, als je keer op keer wordt geconfronteerd met acties dan moet je echt achter je oor gaan krabben. Ik concludeer dat je een puinhoop van aan het maken bent.

  Ach, was toch al duidelijk, vorige week hadden ze hun brevet van onvermogen getekend, en medeondertekend door koninkrijkspinocchio.

 4. Dus men mag nooit op Curaçao manifesteren?!

  Voor alle duidelijkheid; ik ben tegen de oppositie en consorten. Eerlijk gezegd ben ook steeds kritischer aan het worden t.o.v. de huidige overheid.

  Ik merk dat er een tendens is om mensen te demoniseren en labels te geven, wanneer mensen durven opkomen voor hun rechten.

  https://www.amnesty.nl/encyclopedie/democratie-en-mensenrechten

 5. Beste @Mossel, volgens mij zijn Cova en Lio Kabritu Plantijn geen vrienden. Cova heeft ooit geprobeerd om zijn invloed binnen Sitek te vergroten maar dat is mislukt. Wat wel opvalt is dat Sitek oproept tot een staking en volgens mij is het meestal, de leden die oproepen tot een staking dus bottom up.

  Alcala-Walle, probeert weer een prestige strijd van te maken, als er geen leraren zijn moeten ouders dat op tijd weten om iets voor hun kinderen te regelen.

 6. Oproepen tot stakingen is hier tot kunst verheven om de boel te destabiliseren. Maar was allemaal te verwachten vanaf het moment dat GS in het gevang zit.
  Weet niet of er hier op het eiland de bonden een stakings kas hebben. Zoja, dan zal de stakingskas snel leegraken met al die onzinnige stakingen. Zoneen, dan een ieder die staakt op aanvraag van die parasieten: loon inhouden, vakantiedagen inhouden. En die stakings oproepers aanklagen voor verstoring van de openbare orde.

 7. Abraham Mossel

  Waar velen allang bezorgt om waren is werkelijkheid geworden. De vakbonds leiders cq vazalen en trollen van de MFK met Erol Cova al grootste schreeuwer en tuinkabouter in reten kruiper van Gerrit de Raaf weten precies waar zij mee bezig zijn, en dat is duidelijk het land Curacrim destabiliseren en volop terroriseren in opdracht van dat ventje die in het SDKK 24 lang per dag zit te peinzen ( tijd genoeg ) hoe zijn vrienden van de vakbonden op stang te jagen, wanneer gaat de regering eens actie ondernemen tegen dit stront kruimeltje, is dat nu echt zo moeilijk!

 8. Dit wordt het jaar van de stakingen. Mark my words.
  Destabiliseren is het motto van al die clowns.

 9. Wanneer gaan al die kleuterschool leerkrachten die eigenlijk geen licentie hebben voor vervolg onderwijs nu die vervolg cursussen volgen…

 10. Ik word helemaal schijtziek van die Plantijn. Voor elke scheet die hem vast zit enbiets dat hem niet zint roept hij op tot staking. Het gaat hem niet om het welzijn van het onderwijs maar om reuring te veroorzaken. Net als alle andere vakbonden trouwens…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *