29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:23

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | ‘Screeningswet moet besproken worden’

ParadiseFM | ‘Screeningswet moet besproken worden’

Aanpassing screeningswet zou niets met ophef rond gezondheidsminister Suzy Camelia-Romer te maken hebben | Persbureau Curacao

De regels rond nevenfuncties moeten aangepast worden in de screeningswet. Dat is de mening van parlementariër Stephen Walroud.

Volgens Walroud gaat dit slechts over het verduidelijken van aspecten in de wet. Zo zou het momenteel niet mogelijk zijn om minister te zijn als je ook voorzitter bent van een voetbalclub of een goed doel. Volgens Walroud gaat is dit probleem ook al aangekaart door onder meet het Openbaar Ministerie en moet hier nu, na 8 jaar, echt over gesproken worden.

Dat het bespreken en eventueel aanpassen van de wet iets te maken zou hebben met de ophef rond gezondheidsminister Suzy Camelia-Romer noemt Walroud onzin. “De screeningswet is doorgeslagen en dit moet al veel langer besproken worden. We hebben dit al veel eerder aangekaard.”

Bron: ParadiseFM

11 reacties

 1. Bululu, alias Alvin Daal, alias spreekbuis voor corrupte regering. Dat er in Nederland corruptie is bestrijd niemand. Verschil is wel dat: a) de bevolking niet sterft van de honger door de corruptie b) de corrupte bestuurder met pek en veren wordt weggejaagd c) dat die corrupte bestuurder inderdaad zijn of haar excuses aanbiedt d) dat de bevolking bij de verkiezingen zich niet laat omkopen voor een belkaartje van 5 gulden waardoor ze weer op dezelfde corrupte figuur stemmen. De impact van corruptie in Nederland is dus miniem, terwijl die op Curacao desastreus is. Dus Bululu haal adem, analyseer en probeer het nog een keer.

 2. Meneer Walroud is een expert op het gebied van danspasjes, maar wat betreft smoesjes verzinnen is hij een beunhaas. Destijds toen de PAR door leugens en bedrog een coup pleegde tegen de regering Schotte, waren hun er als de kippen bij om allerlei wetten er door te drukken met als enig doel Schotte en co dwars te zitten. Terwijl hunzelf notabene velerlei corrupte figuren in hun eigen partij in stand hielden, bleven hun hameren op screening. Nu de screening wet, die er indertijd haastig doorheen is gejast, als een boemerang recht in hun smoelwerk terugkeert, willen hun snel snel wat wijzigen. Op het moment dat je ervoor kiest de politiek in te gaan zul je alle pro’s en contras moeten afwegen. Je zal moeten inleveren op bepaalde gebieden. Ik ken geen enkele minister, niet de huidige en ook niet de voorgaanden, die voorzitter waren van een lokale voetbal club. Wel van allerlei lucratieve clubjes waar kompinchis en kompanchas aan een leuk zakcentje werden geholpen.

 3. Walroud, je bent heel gevaarlijk mee bezig. Je verbrandt je eigen vinger door in de bres te springen voor Suzy. Ben je wel goed bij je positieven, ben je wel goed bij kerel? Weet je niet dat een screening meestal uit 4 à 5 fase bestaat, en Suus niet aan alle vier volledig voldoet? Het is geen gewone screening gericht tegen Suzy, maar een grondige screening. Daarnaast, een screening biedt de meeste veiligheid. Something’s cooking. Iets klopt niet met tante.Tante Suus is gewogen en helaas….te licht bevonden. Kom bij Walroud en wees vooral nuchter, wees jezelf. Wacht af, kijk, en huiver.

 4. Alles mag besproken worden in het parlement.
  Maar zouden de prioriteiten niet moeten liggen bij de meer dan 25% van de bevolking die nu afhankelijk is van buitenlandse voedsel hulp. En het komen met een herstel plan voor de economie? In plaats van een voorstel dat ministers die verdacht worden van machtsmisbruik en zelfverrijking aan publieke fondsen te beschermen tegen rechtsvervolging?
  U bent gekozen als stem van de bevolking en niet als stem van een minister

 5. Beste meneer Walroud,
  Het u wellicht nog niet duidelijk maar het land Curacao zit midden in een enorme crisis. Terwijl een groot gedeelte van de inwoners van ons land afhankelijk is van voedselpakketten die ze uitsluitend kunnen ontvangen door giften en overheidsgelden van overzee maakt u, uw minister en wellicht de gehele ministersploeg zich druk om het feit dat een minister geen bestuursfunctie bij een sportclub kan vervullen. Kom niet met dergelijke doorzichtige smoesjes aan. En weldenkend mens is de intentie wel duidelijk.
  Deze happening lijkt verdacht veel op het er even door willen drukken van het canabis verhaal van uw minister aan het begin van de Corona crisis. Gelukkig hebben we een parlement die zich realiseert welke taak van hun verwacht wordt.
  Laat de gehele ministersploeg keihard aan het werk gaan de negatieve gevolgen van deze crisis zo klein mogelijk te houden en plannen op de plank hebben liggen om het land na Corona opnieuw op te bouwen. Er zijn op dit moment voldoende dossiers waar u zich echt druk om zou moeten maken.
  Sta voor het land en zijn bevolking en doe onzinnige voorstellen, om o.a. bestuurders uit de wind te kunnen houden, in andere tijden als u dat al noodzakelijk acht.

 6. Geen waarde hechten aan de meming van Walroud, die vond dat hij als danslereaar wat te zoeken had op de peperdure hitech verkeersbeurs.

  Omdat er budget voor was, zou Mozes zeggen.

 7. Zo begin je met schuiven van duidelijke grenzen, iets wat ogenschijnlijk niet veel kwaad kan.
  Vervolgens steeds beetje verder.
  Niet doen.! Vindt maar een vervanger bij die plekken.

  Er zijn zoveel zaken die hogere urgentie hebben, doe daar wat aan.

  En wanneer heb je/jullie dit dan al eerder aangekaard?
  Kun je mooi zeggen om te doen alsof dit niet gerelateerd is maar is verder niet na te gaan door de burgers.

  Meneer Walroud zit nu ook op pluche en vindt dat wel prettig…
  Zo fijn dat alle eerdere uitspraken over bestrijden corruptie en zorgen voor transparantie (PAR verkiezings belofte) maar overboord moesten.

 8. Meneer Walroud, waarom moet een minister voorzitter van een sportclub kunnen zijn. Zijn of haar taak is het regeren van het land en niet een club besturen of een neven bedrijf besturen. Anders moet je geen minister worden.
  Kortom weer een kwestie van recht praten wat krom is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties