29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 17:13

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ysSEqhggufQ&w=480&h=270] Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Curaçaose politicus Almier Godett (39) gedood bij schietpartij

Almier Godett Facebook Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer 4 op de lijst van de splinterpartij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van de...

PBC | Politicus Curaçao vermoord bij sussen familieruzie

Persbureau Curacao Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer vier op de lijst van de politieke partij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van Anthony...

DeCorrespondent | De benoeming van rechters in Nederland is niet onafhankelijker dan in Polen

Marc Chavannes | Illustraties door Esther Aarts De benoeming van rechters is in Nederland niet beter geregeld dan in Polen of Hongarije. Tijd om een groot lek in...

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Politiek ParadiseFM | Schoolbesturen willen antwoord van minister

ParadiseFM | Schoolbesturen willen antwoord van minister

Al sinds 2017 wachten de scholen om actie van de overheid op dat gebied.

Zeven schoolbesturen hebben onlangs in een gezamenlijke brief aan minister van Onderwijs Steven Croes gevraagd om duidelijkheid te geven over de voortgang van het project digitalisering.

Al sinds 2017 wachten de scholen om actie van de overheid op dat gebied. In dat jaar werd er een startschot gegeven voor de digitalisering van het onderwijs. Maar volgens de schoolbesturen is het alleen bij mooie woorden en veel beloftes gebleven van achtereenvolgende ministers van Onderwijs.

ICT op de meeste scholen is al lange tijd een drama. Ze willen van Croes weten waarom de overheid hier geen aandacht aan besteed, zo meldt de EXTRA vandaag.

In de brief schrijven de besturen: ‘’In de afgelopen jaren hebben wij als gezamenlijke schoolbesturen diverse keren aan de bel getrokken voor wat betreft het project digitalisering. Er zijn vele toezeggingen gedaan die vervolgens helaas geen van allen zijn waargemaakt.’’

Het ‘trage en stroperige verloop’ schaadt het onderwijs op Curaçao volgens de besturen aanzienlijk. Met de komst van Covid is de noodzaak voor digitalisering nog nijpender geworden. Ook dit feit heeft het project helaas niet bespoedigd, aldus de besturen.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Dat er op de basisschool, in eerste aanleg, een beter resultaat gehaald wordt met onderwijs in eigen taal ga ik niet bestrijden.
  Het gaat mij om het gevolg.
  Als het gevolg van een vroege voorsprong is dat je de wedstrijd verliest, bekend is bij de coach. Hoeveel waarde heeft de coach dan als hij die tactiek vast houdt?
  Een ander voorbeeld; je zet een fiets parcours met het doel dat zoveel mogelijk mensen hem uit rijden en hij bestaat uit een berg. 50% start boven en draait beneden om om boven te eindigen. En 50% start beneden en op te top draaien ze om om beneden te eindigen. Bij welke groep zijn de meeste afvallers?
  Als je na 20 jaar eens evalueert (ik had het na de eerste keer al gedaan) en de conclusie is dat 80,% van de mensen die onder starten het parcours uit rijden en maar 50% van de mensen die boven starten rijden hem uit, moet je niet het doel vergeten; zoveel mogelijk mensen te laten finishen. Het doel is het einde en niet het gemak van het begin.

 2. HahA
  Croes is gewoon een super domme kracht daar moet je voor ‘moeilijke’ vragen niet aankomen.
  Trouwens bij de rest van dit pretpark ook niet. In ieder geval kan hij zijn pensioen weer flink opkrikken.

 3. Het gaat mij niet om Friesen, wat is het resultaat van Papiamento by schol?
  Zijn de resultaten beter geworden?
  Hoeveel kinderen halen vwo niveau? Van welke basisscholen komen die?
  Hoe groot is het slagingspercentage in het off island vervolg onderwijs?
  Is het meer of minder?
  Hoeveel van de off island geslaagde hebben op Papiamento scholen gezeten?
  Dat zijn evaluatie vragen, en die kunnen een andwoord geven of het Papiamento onderwijs niet zou moeten worden herzien.
  Als de antwoorden zijn:
  Het merendeel van kinderen op het vwo komt niet van Papiaments onderwijs.
  Maar een klein (disproportioneel) deel van hen die off island studeren heeft Papiaments onderwijs gehad.
  Een nog kleiner deel van de off island geslaagde komt heeft Papiaments onderwijs gehad.
  Als dit er uit komt. Is het wijs om te zeggen dat Papiaments onderwijs niet in het belang van de bevolking is en herzien zou moeten worden.

 4. “Zeven schoolbesturen hebben onlangs in een gezamenlijke brief aan minister van Onderwijs Steven Croes gevraagd om duidelijkheid te geven over de voortgang van het project digitalisering.”

  In een parlementaire democratie is de minister verandering schuldig aan het parlement.
  Het parlement, niet school besturen daaraan is de minister heeft de minister geen formeel verschuldigde verantwoording, stelt vragen aan de minister de minister geeft formeel andwoord en als het antwoord niet voldoet kan het parlement daar consequenties voor de minister aan verbinden.

  Helaas is, dit mechanisme hier niet ontwikkeld waardoor er geen parlementare, ministeriële of ambtelijke verandwoordelijk bestaat. En niemand ter verantwoording wordt geroepen en het door modderen gewoon door blijft gaan.
  Zo komt er ook nooit een einde aan misstanden.
  Papiamento by schol is ingevoerd en wat zijn de resultaten hiervan?
  Als de resultaten slechter zijn, buiten dat Nederlandstalige scholen, populairder zijn, als de resultaten gemeten in het niveau en deelname hbo- universiteit en de afstudeer resultaten van Papiamento scholen slechter zijn. Moet je dit dan niet evolueren en corrigeren?
  Maar dit soort vragen zullen nooit in het parlement behandeld worden.

 5. Allemaal wannabees die minister van onderwijs willen worden!
  Ze reizen alleen maar!
  Flutministers hebben we gehad, stuk voor stuk.
  Typisch dat scholen al sinds 2017 wachten, blijkbaar is men nog steeds bang op dit eiland om de minister tegen zich in het harnas te jagen.

  De huidige minister zit er om te pappen en nathouden tot aan de verkiezingen, dan kan hij met een toyaal wachtgeld.

  Twee ministers van onderwijs versleten, de een reisde er op los, levensader van Curaçao Airport, de ander, die is gewoon aan het sussen.

  Onlangs hoorde ik een radiostreaming van een ex minister die ambities heeft om Min. Van onderwijs te worden, weet even niet van welke partij. Maar het kwam er in het kort op neer: alles kwam doordat we in een koloniale taal les kregen, een vorm van onderdrukking dus , waardoor kinderen niet in hun eigen taal kunnen leren.
  In mezelf dacht ik, maar naar welke school kunnen ze dan? Richt dan in hemelsnaam een VSBO Havo vwo in in het papiaments., voor hen die dat willen!

  Een ding: als ze eenmaal voorbij hato zijn spreekt niemand ze ooit meer aan in hun eigen taal, laat staan dat je er in kunt studeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties