ParadiseFM | Rijksministerraad vandaag rond de tafel

Tegelijkertijd zou Curacao moeten protesteren tegen de onrealistische voorwaarden die Nederland verbindt aan de verstrekking van coronacrisisleningen aldus de premier.

Vandaag zal tijdens de Rijksministerraad in Den Haag worden gesproken over een nieuwe lening van Nederland aan Curaçao. Nederland baseert zich hierbij voor een belangrijk deel op een advies van het College Financieel Toezicht.

Die hebben geadviseerd 204 miljoen gulden te lenen. Daarvan zou 63 miljoen gulden achter gehouden moeten worden, totdat Curaçao laat zien maatregelen te nemen om de overheidsfinanciën te beperken.

Minister-president Eugene Rhuggenaath heeft gisteren een persconferentie gegeven over de financiële uitdagingen van Curaçao. Daarin riep hij op samen te werken om het land financieel en economisch sterker te maken. Dat moeten we volgens Rhuggenaath voor onszelf en ons eigen land doen.

Volgens Rhuggenaath moet de bevolking nu een vuist maken voor minder afhankelijkheid van Nederland. Tegelijkertijd zou het moeten protesteren tegen de onrealistische voorwaarden die Nederland verbindt aan de verstrekking van leningen in verband met de coronacrisis.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

Een Reactie op “ParadiseFM | Rijksministerraad vandaag rond de tafel

  1. Just Saying

    Welke hervormingen zijn de afgelopen 3 jaar doorgevoerd? Normaal doe je de pijnlijke maatregelen aan het begin van de regeerperiode zodat je het jaar voor de verkiezingen wat kadootjes uit kunt delen. Nu is er 3 jaar lang alleen maar geld uitgegeven en nu is het op…
    Terecht dat Nederland hier nu hard in gaat zitten. De toespraak van gisteren was een aanfluiting. Weer allemaal mooie plannen en retoriek maar geen enkele actie. Er liggen al tientallen onderzoeksrapporten klaar maar weer moeten we eerst gaan onderzoeken wat de belangrijkste taken vsn de regering zijn en wat er misschien kan worden afgestoten. Het was altijd de meest sympathieke van het team, en soms had je wel een de indruk alsof iedereen achter zijn rug aan het graaien was en dat hij nergens van op de hoogte was. Maar gisteren is hij bij velen toch wel in aanzien gedaald…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *