ParadiseFM | Rhuggenaath: werkgevers moeten geen misbruik maken van Corona-crisis

Regering kondigt zeer vergaande maatregelen aan | Antilliaans Dagblad

Minister-president Eugene Rhuggenaath heeft specifiek werkgevers opgeroepen geen misbruik van de corona-crisis te maken door nu mensen naar huis te sturen.

Hij deed verder aan iedereen een beroep om zich te houden aan de maatregelen die de overheid heeft ingesteld.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Rhuggenaath: werkgevers moeten geen misbruik maken van Corona-crisis

 1. Tot 30 april ben ik thuis en met de nodige schaamte moet ik zeggen dat ik doorbetaald krijg en sterker nog ook mijn vakantiedagen krijg ik doorbetaald terwijl ik gewoon lekker thuis zit.

  Hoe komt het? Nou simpel ik begin per 1 mei bij een andere werkgever, dus uit verveling (Campo is dicht) zoek ik wat vermaak en kijk ik elke dag uit naar de persconferentie want dat is lachen geblazen.

  Moet zeggen dat Mc. Williams vandaag roet in het eten heeft gegooid, wat is er met die trut aan de hand? Ze begon plotseling aan een monoloog van bijna een half uur waar niemand in geïnteresseerd was.

  Op een gegeven moment begon ze over de Corona kit toen had ze plotseling over de thermometer, ik dacht dit is mijn moment. Met mijn moment bedoel ik tijd om iets leuks bij te verbeelden zodat de hele middag niet verloren gaat.

  Dus toen fantaseerde ik gelijk dat Mc. Williams even een demonstratie gaf, hoe het beste een thermometer te gebruiken. Ze liep een beetje naar het midden van de zaal zodat het voor de camera goed te zien was, liet haar broek zaken en stopte de thermometer in haar achterste en toen ze klaar was zei ze lachend, kijk 37,5 dus geen koorts.

 2. Curacao revisited

  typisch voor onze “leiders”: anderen de les lezen hoe zij zich moeten gedragen, in plaats van zelf een voorbeeld functie/rol vervullen. Lijkt wel of de politiek, Giro, ENNIA, CBCS allemaal een laken van een pak zijn: de schuld aan alles en iedereen geven maar niet zelf bereid zijn om afstand te nemen van hoge salarissen, dikke auto’e en Rotary happy hours

 3. Ook dat nog

  beter gezegd,

  rhuggenaat moet GEEN misbruik maken van het corona virus

 4. Dezelfde werkgevers die in de problemen kwamen doordat de politiek en de CB niets deden toen hun Giro borrelmaten de Giro aan het leegroven waren

 5. Juist, deze gedachte kwam en komt met regelmaat bij mij op. Waarom moeten zij (politici) oppassen dat zij geen misbruik maken van de eventuele macht die zij bezitten of de vermogens waarover zij misschien beschikken? Regeringen(ook de Curacaose) moeten angstvallig op toezien dat zij hun macht of hun vermogens op een juiste wijze aanwenden en als voorbeeld een onbesproken gedrag en handelwijze aan de dag leggen om een volk te leiden. Politici moeten zich ervoor hoeden misbruik te maken van bepaalde voordelen die hij of zij boven een ander heeft of een bepaalde macht die hij of zij bezit. Droevig genoeg heerst er een zelfzuchtig machtsmisbruik op Curacao van de kant van politici. Op een eiland (met problemen) zoals op Curacao kan het zelfs een vast patroon worden dat het volk én de werkgevers de regering/politici verwijten maken, en zijn ze (werkgevers) op hun beurt in geen velden of wegen te vinden om de wens van Rhuggenaath in vervulling te laten gaan dat werkgevers geen misbruik moeten maken van hun werknemers. Tja Rhuggenaat, door júllie toedoen worden de werknemers helaas de dupe, en zullen ze nu naar huis moeten uitwijken. Een goede kans in de schoot geworpen dus voor de werkgevers………………………………………… en zij pakken het met beide handen vast.

 6. Joep Meloen

  Ruggenaath snapt kennelijk nog altijd de ernst van de situatie niet. De hele toeristische sector ligt plat en daar zal de komende maanden ook geen werk zijn.
  Geen toeristen betekent geen bustours, geen bezoeken aan toeristische attracties (grotten, l’aldea, ostrich farm, zeeschildpadden, chobolobo etc etc), ook beduidend minder autoverhuur, appartementen verhuur (en dus geen schoonmaak noodzakelijk), hotels komen stil te liggen, de hele horeca komt grotendeels stil te liggen etc etc. En dit zal niet voor 2 weken zijn, dit zal waarschijnlijk voor een zeer lange periode zijn. Zelfs wanneer het eiland weer coronavrij wordt verklaard dan nog zullen deze bedrijven weinig te doen hebben, zolang de toeristen niet terugkomen.
  En de toeristen zullen niet terugkomen zolang er in hun thuislanden nog volop corona aanwezig is. Gezien de aanpak, of beter gezegd gebrek aan aanpak, van Nederland, Duitsland, Amerika, maar ook Latijns-Amerika zal het coronavirus in die landen wellicht wel een jaar duren. Al die tijd zullen er hier geen toeristen komen.
  Veel bedrijven zullen dus hun omzet zien verdampen en dan ontkom je er niet aan om personeel naar huis te sturen cq te ontslaan. Dat is niet omdat men er misbruik van wil maken, maar waar moet je het personeel van betalen als er geen omzet is ? Het geld groeit hier nog altijd niet aan de boom, dus Ruggenaath kan dit soort opmerkingen wel plaatsen, maar hij laat zien dat hij totaal wereldvreemd is.
  Wanneer de bedrijven wel hun huur, personeel etc moeten blijven doorbetalen dan kunnen we de klok er op gelijk zetten dat ze stuk voor stuk failliet zullen gaan. Er is geen bedrijf dat zulke reserves achter de hand heeft, hooguit de bedrijven die eigenaar zijn van het pand.

  Dus Ruggenaath, laat nu eens zien dat je de ernst van deze situatie begrijpt en kom met maatregelen !
  Begin eens met een forse loonmatiging voor alle grootgraaiers, waaronder dus ook de politici zelf.

 7. ……”Hij deed verder aan iedereen een beroep om zich te houden aan de maatregelen die de overheid heeft ingesteld”……

  Wanneer gaat de overheid zich houden aan de maatregelen van ” Bon Gobernansia” ?
  Geen zusjes ( Zita) , dochters (Gijsbertha) , echtgenoten ( Suzy), (ex) schoonzussen ( Suzy), en overige vriendjes & vriendinnetjes aanstullen via politieke functies?

 8. Maar de overheid maakt ook misbruik van deze rampen.. Al het schuld van eigen falen hierop gooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *