27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 08:08

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Rhuggenaath niet blij met vroegtijdige publicatie naam nieuwe minister

HomeMediaPersbureau CuracaoParadiseFM | Rhuggenaath niet blij met vroegtijdige publicatie naam nieuwe minister

Rhuggenaath benadrukt dat hij als formateur geheimhouding heeft
Minister-president Eugene Rhuggenaath is niet blij dat sommige media al hebben gemeld dat Steven Croes is voorgedragen als de nieuwe minister van Onderwijs. Zelf weigert de premier de naam te bevestigen.

Hij wil niets zeggen voor de screening is afgerond en vraagt zich vandaag in het Antilliaans Dagblad af of ‘we’ niets hebben geleerd van het verleden.

Vorig jaar ontstond er veel commotie toen Neysa Schoop-Isenia in de media werd genoemd als nieuwe minister van Economische Ontwikkeling en ze het uiteindelijk niet werd.

Rhuggenaath benadrukt dat hij als formateur geheimhouding heeft. Tegelijkertijd benadrukt hij het belang van privacy van mensen en de impact die het schenden hiervan kan hebben op gezin, familie en carrière.

Nog tijdens de screeningsprocedure van Schoop-Isenia werd bekend dat de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten vertrouwelijke informatie over haar had verstrekt aan de minister van Financiën.

Bron: ParadiseFM

8 reacties

 1. Citco ontslaat wat mensen en Kennedy neemt ze aan bij de overheid.

  Natuurlijk mag Steven Croes gewoon bij de overheid blijven nadat er verkiezingen zijn geweest. Met een Ministers salaris.

 2. ‘Nog tijdens de screeningsprocedure van Schoop-Isenia werd bekend dat de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten vertrouwelijke informatie over haar had verstrekt aan de minister van Financiën.’

  Door die informatie werd wel voorkomen dat Neysa Isenia, die volgens de Centrale Bank medeschuldig was aan het Giro drama van ZEVENHONDERD EN VIJFTIEN MILJOEN minister werd.

  Waarna ze, en dat kan alleen op een apeneiland, financieel directeur werd bij Aqualectra.

 3. De benoemingen van Ruggenaath worden steeds gekker.

  Eerst zijn buurvrouw mafiameid Stella van Rijn tot voorzitster van de commissie integriteit.

  Nu zijn ex collega boekhouder tot minister van onderwijs.

  Wie volgt?

 4. We hebben juist wel geleerd van het verleden en dat is dat Kennedy zijn vriendjes en familie op de payroll will zetten bij de overheid.

 5. Wat heeft dit voor een zin voor 20 weekjes voordat het kabinet demissionair wordt na de verkiezingen. Denkt men echt dat in die 100 werkdagen deze man als niet-deskundige op dit vakgebied zich inwerkt in de mayerie én een eefectief beleid gaat voeren? Nee, “family & friends”-beleid wordt hier onbeschaamd in het openbaaar bedreven.

 6. En weer lijkt het het mannetje van de extreme salarisverhoging in crisistijd te lukken een mannetje, in zijn eigen voordeel, als minister te plaatsen wiens enige kennis van de materie is dat hij minimaal 6 jaar onderwijs heeft gevolgd.
  Maar het komt wel goed met hem. Door hier een boekhoudertje te plaatsen die wel een trucje kan verzinnen om van de ter beschikking gestelde gelden van Nederland voor het verbeteren van de scholen een gedeelte in zijn zak te laten verdwijnen.
  Hoe doorzichtig kun je handelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties