31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 18:34

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Regering wil economisch fonds van 1 miljard opzetten

Ook met Den Haag overleggen over realisatie | Vigilante

De regering gaat er van uit dat er niet verder bezuinigd kan worden dan nu al gepland is. Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (foto) heeft nu verklaard dat het kabinet van plan is om geld te sparen en onder te brengen in een fonds, waarmee in de toekomst economische projecten gefinancierd kunnen worden.

Gestreefd wordt naar uiteindelijk 1 miljard gulden. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Uiteraard blijft de regering de geplande bezuinigingen uitvoeren om tot een evenwichtige begroting te komen, maar de rek is er nu wel uit, aldus Gijsbertha.

Er wordt nu nagedacht over het plan om tot een buffer te komen. Curaςao zal daar zelf aan moeten bijdragen, maar ook zal met Den Haag worden gepraat over de realisatie van de plannen. Zo zou extra gestimuleerd kunnen worden dat Nederlandse bedrijven zich op het eiland vestigen.

- Advertentie -

Verder zou onder meer geld bespaard kunnen worden door overheidsgebouwen die niet meer in gebruik zijn te verkopen; de opbrengsten daarvan zouden in het fonds worden gestort. Ook zou actief naar strategische partners van overheids-nv’s kunnen worden gezocht die de bedrijven een financiële boost kunnen geven.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Zolang we ministers hebben die met dit soort idiote plannen komen, zal het nooit wat worden op Curaçao. Als investeringen gestimuleerd moeten worden, moet je zorgen voor eeen goed investeringsklimaat met bijbehorende wetgeving. Op dat punt is geen enkele vooruitgang te melden. De (buitenlandse) investeerders blijven dan ook weg. En gelijk hebben ze.

 2. Het fonds zal dienen te worden beheerd door een commissie. Creeer een commissie van 9 man die elke 10 duizend per maand vangen. Deze commissie moet natuurlijk een gebouw hebben, een it network, paar secretaresses en er moet natuurlijk gereisd worden.. en he.. geld is op..

 3. zolang er nog politici het presteren om in een mum van tijd miljoen kunnen laten verdampen, kan je er 10 miljard in pompen maar het zal niet op schieten. Miljoenen zijn er sinds 10-10-10 verdwenen in de zakken van politici en hun maffia vrienden.

  enkele voorbeelden: Gerrit de Raaf aqualectra/RDK meer als 200 miljoen verdampt, plus meer als 600 miljoen verdampt in nog geen twee jaar tijd.
  Fraudelyne Wiels miljoenen laten verdampen in 4 jaar.
  Ruggie 33 miljoen INSEL AIR verdampt in 8 maanden
  et-cetra, et-cetra.

 4. Begin maar met alle gestolen en verduisterde gelden van Amtenaren terug te pakken-De grootste Criminelen zitten in de Ambtenarij en dat weet gewoon het gehele volk -pak die mmar aan en zet op die plaatsen geen Vriendjes van partijen maar geschoolde en gestudeerde Antillianen–waarom denk je dat onze lokale kennis en jongeren niet terug komen?-juist door al die dieven in de Ambtenarij–Begin maar eerst DOMEIN beheer aan te pakken–daat is gewoon alles zo Korupt als het maar kan.

 5. Het probleem op Curacao is niet dat er geen geld voor investeringen is. Het probleem op Curacao is dat er zo ongelofelijk veel geld wordt gestolen en wordt uitgegeven aan volstrekt idiote ideëen.
  Het feit dat de economie van Curacao er zo bijstaat heeft niets te maken met slechte markt omstandigheden, het heeft alles te maken met complete onkunde.
  Je kunt hier een fonds opzetten van 10 miljard gulden en het gaat Curacao nog steeds niet vooruit helpen. Het zal in no-time worden leeggestolen door politici en hun vriendjes. Vervolgens zal, wat er overblijft, worden weggehaald door allerlei bedrijfjes die fors over factureren.

  Kortom, zolang we niet schoon schip maken heeft dit fonds geen zin. Het heeft pas zin wanneer 100 % kan worden gegarandeerd dat de tent niet wordt leeggejat. We hebben aan het MDPT kunnen zien wat er gebeurt wanneer je een stel idioten een budget geeft, zonder enige controle daarop uit te oefenen.
  En we kunnen nu in St Maarten gaan bewonderen hoe, ondanks controle van Nederland, er waarschijnlijk toch weer zo’n 100 miljoen zal verdwijnen.

 6. Ervan uitgaande dat het Cft dit goedkeurt. Ik hoop althans van niet. Lenen kost geld, wie betaalt het terug, juist! de burger van Curacao, waarvan er steeds minder werken (CBS) en de belastingopbrengsten daardoor steeds nijpender worden.

 7. Goed plan misschien maar ik ben bang dat over een aantal jaren het fonds helemaal zal worden leeggeroofd. Daar durf ik wel op te wedden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | PCR- en antigeentest vanaf maandag verplicht voor reizigers Bonaire naar Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Reizigers uit Bonaire moeten vanaf maandag een negatieve PCR-test voor vertrek tonen en drie dagen na aankomst op Hato een antigeentest ondergaan. Reden is...

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...
- Advertentie -