ParadiseFM | PvdA wil BES-eilanden spreekrecht in Tweede Kamer geven

Verder vindt de PvdA dat de BES-eilanden meer financiële ruimte en beleidsvrijheid moeten krijgen. Ook moet het sociale minimum op de eilanden worden verhoogd

De partij voor de Arbeid (PvdA) wil dat vertegenwoordigers van Bonaire, Sint Eustatius en Saba spreekrecht krijgen in de Tweede Kamer, als daar wetten worden behandeld die ook van invloed zijn op de eilanden.

Dat staat te lezen in het gisteren gepubliceerde verkiezingsprogramma van de partij. De PvdA verklaart daarin armoedebestrijding in Caribisch Nederland tot prioriteit, met speciale aandacht voor kinderen.

Ook wil de partij duurzaam toerisme en schone energie op de BES-eilanden stimuleren.

Eerder maakte de politieke partij CDA in haar verkiezingsprogramma al bekend dat ze de strijd wil aanbinden met de Haagse bureaucratie waaronder Bonaire, Sint Eustatius en Saba gebukt gaan.

Verder vindt de partij dat de BES-eilanden meer financiële ruimte en beleidsvrijheid moeten krijgen. Ook moet het sociale minimum op de eilanden worden verhoogd, zo stelt de partij.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | PvdA wil BES-eilanden spreekrecht in Tweede Kamer geven

 1. Jack Theuns

  Dat is de zoveelste Haagse ‘parle en tariër’ (nog niet uitgestorven soort pratende dinosauriër) die al vooruitkijkt naar de verkiezingen in maart 2021. Het is in Nederland altijd een wedstrijd in de maanden voor zo’n event, wie de meeste niche-groeperingen kan paaien voor stemmen. Het gaat ook totaal niet over de realiseerbaarheid of wettelijke basis van alle brainwaves die deze tariërs oprispen.
  En, ja, iedereen weet dat na de verkiezingen, alles weer vergeten is. Hooguit komt de realisatie van zo’n idee in de Efteling terecht, maar nooit in de werkelijke wereld.

 2. Tico Martina

  Na het debacle met de troetel antilliaan (domkop en nietsnut John Leerdam) proberen ze het op deze manier. Tja hun denken inderdaad dat ze de bevolking kunnen paaien net als Sleepy Joe en zijn carriere Hoe

 3. Abraham Mossel

  Is dit weer een PAAI verhaal van de losers PvdA partij (9 zetels ? ) om met dit voorstel de zwarte bevolking en ex Antilliaan in Nederland te paaien om op hun partij te stemen, het zelfde wat nu in de USA gebeurt door de Demoncraten in Amirika met Bidden de visboer en zijn tweede viswijf op zijn verkiezing lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *