ParadiseFM | Protest tegen Bon Bini-akkoord als ‘poging tot herkolonisatie’

Ben Whiteman | Persbureau Curacao

Gisteravond heeft er in het wijkcentrum in St. Maria een protestbijeenkomst plaatsgevonden. De bijeenkomst was georganiseerd door de partij Movementu Kousa Promé en is gericht tegen het samenwerkingsconvenant dat minister president Eugene Rhuggenaath en zijn Nederlandse college Mark Rutte afgelopen week tekenden bij het Bon Bini for Business event als “Groeistratiegie Curaçao”.

Volgens sprekers sprekers als Max Elstak, Ben Whiteman van Pueblo Soberano en Rene Rosalia van Movementu Kousa Promé is de hulp vanuit Nederland “een manier van Nederland om Curacao te herkoloniseren.

Rutte en Rhuggenaath benadrukten vorige week dat het convenant tot doel heeft te zorgen voor economische groei, beter financieel beheer en een betere overheidsorganisatie op Curaçao.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Protest tegen Bon Bini-akkoord als ‘poging tot herkolonisatie’

 1. Ha, ha! Het is genieten van de Rechtsstaat, die steeds meer de kant van de georganiseerde en nu ook ongeorganiseerde criminaliteit kiest omdat hij orgasmes krijgt van de reacties daarop.

  Kan hij wel gebruiken in zijn armzalig leventje, waarin hij niets voorstelt het gehoorzame hondje is van zijn vrouw en zijn baas.

  We gunnen het je, Rechtsstaat. Kom ons vertellen dat Adolf Hitler en Osama Bin Laden de Nobelprijs van de vrede verdienden.

  Zeg ons dat het een enorme boost voor onze cultuur is, dansleraren en dj’s in de Staten.

  Zorg je wel dat je zakdoekjes bij de hand hebt?

 2. John Bash schrijft:
  Of er meer aanwezigen waren, doet niet ter zake. Iedereen weet dat er in de omgeving van Santa Maria een hoop ongeletterden wonen, die weer blijgemaakt worden met een appel en een ei.

  Marlon schrijf:
  John Bash een beetje respect voor mijn bario.
  Ik woon daar niet meer , maar het blijft mijn bario.
  Todo por bario man. No metas con mi bario John.

 3. Het eiland heeft genoeg te bieden. Sorry hoor , ik begrijp de negatieve kijk, echter deze zal niet voor een positieve vibe zorgen, Negativiteit straal je uit.

 4. Tja, deze gewetensloze graaiers proberen met wat spiegeltjes, kraaltjes, sprookjes en loze beloften weer eens de onderbuikgevoelens van hun niet al te intelligente achterban te mobiliseren omdat ze in de gaten krijgen dat Nederland ze door heeft.

 5. Een dergelijke bijeenkomst geeft alleen maar het falen aan van hen die zelfstandig nastreven. Er zijn daar gewoonweg niet voldoende mensen warm voor te krijgen, gelukkig voor “het land” denken sommige mensen wel na. Herkolonisatie voor een eiland waar nederland wel van af zou willen is domweg een vreemde en niet bestaande kreet, maar ja men moet toch wat verzinnen om het eigen onafhankelijkheid falen te verdoezelen en een slogan te hebben om de niet denkende massa te beïnvloeden. Verzin maar een vijand en men klapt wel, de wereldgeschiedenis staat vol van dit soort zaken.

  Het eiland zelf zet mislukking na mislukking neer en bevestigd dus continue het eigen falen en daarnaast ook de afhankelijkheid van zo ongeveer alles wat beweegt buiten het eiland, want laten we eerlijk wezen, wat hebben we nou eigenlijk te bieden zonder derden die dat faciliteren? Een grote bek en gegraai in de kassa, een waardeloos arbeidsethos, vriendjes politiek en zichzelf bevoordelen, en daarna stopt het wel weer in het grote denken.

 6. Ta Sta Rechts
  Was gratis eten en drinken?

 7. @DeRechtsstaat.
  Of er meer aanwezigen waren, doet niet ter zake. Iedereen weet dat er in de omgeving van Santa Maria een hoop ongeletterden wonen, die weer blijgemaakt worden met een appel en een ei. Helaas voor hun, hebben de organisatoren geen enkel medelijden met de ongeletterden en willen datgene waar ze zeggen voor te strijden in eigen zak steken.
  Klaplopers en huichelaars zijn het.
  Ze mogen blij zijn dat 10-10-10 Nederland de schuld geheel danwel gedeeltelijk heeft kwijtgescholden, anders zat nu 90% van de bevolking op dit eiland in de armoe.

 8. De Rechtsstaat

  Er waren meer aanwezigen dan bij de “bon bini for businees”!

  Is hun gegund.

  Schaapjes een z.g. “groeistrategie omhuld in een of ander convenant” accepteren is ook onnederlands.

 9. De grootste dieven beginnen herrie te maken. En als Nederland zou herkoloniseren, dan moet iedereen van ‘t eilandje af.
  Want zo begon ‘t.

 10. Wederom een poging om de boel te destabiliseren.
  Was allemaal te verwachten.

 11. Het eiland Curacao gaat aan coruptie ten onder,het is nu 5 voor 12 redden wat er te redden valt.
  Nos mes por ja ja meer coruptie zal je bedoelen.Het volk heeft geen vertrouwen meer dat het ooit goed kan komen.
  Laat Nederland ons maar komen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *