ParadiseFM | “Prostitutie moet verboden worden”

Campo werd 71 jaar geleden op 30 mei 1949 opgericht door onder meer de Katholieke kerk | Persbureau Curacao

De Vereniging van Christelijke Pastors vindt dat Curaçao prostitutie niet meer mag toestaan. Campo Alegre is dicht en dit is volgens de pastors hét moment om prostitutie niet meer toe te staan.

De vereniging vindt dat prostitutie criminaliteit aantrekt. Maar ook maakt de vereniging zich zorgen over het stimuleren van homoseksualiteit op het eiland. De vereniging is van mening dat Curaçao beter af is zonder gelegaliseerde prostitutie en daardoor meer aandacht kan besteden aan het bewaken van de zeden.

Bron: ParadiseFM

21 Reacties op “ParadiseFM | “Prostitutie moet verboden worden”

 1. Ozzy Bonaire

  Deze mensen zijn niet goed in de hoofd. Legale prostitutie houd juist criminaliteit buiten en is alles juist wel controleerbaar.
  Ook is bewezen dat als een Campo of Pachi open is dat er minder huiselijk geweld is.

  En over hunzelf te spreken. Nu tegen homoseksualiteit maar wel zelf aan kleine jongetjes zitten. Word er misselijk van.

 2. Cocoa noot

  Waar gaan de pastoors dan heen ????

 3. Huh? Is de scheiding van kerk en staat tijdens de lockdown afgeschaft? Waar bemoeien deze homofobe pastors zich mee? Laten ze zich liever druk maken om het grootschalige kindermisbruik (overwegend jongens) dat jaren heeft plaatsgevonden in hun kerken. De mogelijke uitbuiting van vrouwen of mensenhandel als gevolg van prostitutie heeft zo te lezen niet bepaald hun aandacht. Nee het bewaken van de zeden. Wat een giller.

 4. Daan Banaan

  Was het niet de kerk die Campo Alegre oprichtte?

 5. Sex is normaal, geen taboe, geen schande. Het is heerlijk, that’s a fact.

  Hoe adults hun sexuele ervaringen willen beleven ligt aan hun. Dat de “Vereniging van Christelijke Pastors” dat wilt bepalen is beyond lachwekkend.

 6. Joep Meloen

  Hebben we net over de hele wereld de Black Lives Movement, tegen racisme en discriminatie, dus……………….denkt deze groep pastors, laten wij maar eens gaan discrimineren.
  Kan aan mij liggen, maar lijkt me enigzins het verkeerde tijdstip en vervelend voor hun behoort dat tijdstip ook nooit te komen.

 7. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 8. Tja. Geloven dat een maagd een jongen kan krijgen die een zee kan schuiven ook.
  En wie was Maria magdalena… Een… Of z.’n vrouw.

 9. Fossielen uit een ver en donkerbruin verleden die weer eens uit hun hol kruipen.

 10. Oordeel niet zou ik zeggen, laat vele Pastors eerst zelf te biecht gaan en hun hand in eigen boezem steken. Een spiegel is daarbij geen overbodige luxe.

 11. @Tico Martina
  Het is onzinnig om prostitutie te linken aan homosecualiteit., werkelijk
  U hoeft zich maar te vergewissen van de overvloedige informatie binned verschillende Fundadhons die zich met deze problematiek bezighouden.. Nota bene door de enorme armoede en de huisvrouwen die aan geld proberen te komen om iedereen te eten te geven!
  Mede doordat onze groep – de laatste maanden buiten de voedselbank om – hebben we met veel mensen kunnen preken.
  Dus ik verwerp elke verwijzing naar prostitutie en hpmosecualiteit..

 12. Onze deskundige ErikLapas zal de christelijke pastors zeker van een goed advies kunnen voorzien.

 13. Wat een schandelijke mensen. Op dit moment floreert de illegale prostitutie wat straks tot gevolg heeft dat er meer hiv infecties en SOA komt.
  Het is gewoon crimineel om dit zelfs maar voor te durven stellen!!

 14. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 15. Tico Martina

  Dat Campo dicht is mwa, buiten een paar zielige figuren zal men het niet echt missen. Wat mij echter ontgaat is de link tussen prostitutie en homo seksualiteit. Hoe verhoudt zich dat? Dus als er prostitutie is dan is er meer gaysex of zoiets?

 16. Begrijpelijk dat de Christelijke pastors tegen prostitutie zijn. En tegen homosexualiteit en het gebruik van condooms. Je kunt helaas niet anders van ze verwachten. Daarmee lopen ze echter wel 10-talllen jaren achter bij de realiteit en de wereld die veranderd is. Prostitutie is niet simpelweg uit te bannen en evenmin weg te denken uit de maatschappij. Bovendien voldoet het aan een bepaalde functie. Evenals die condooms, homosexuelen enz. Het verbieden ervan leidt tot meer illegaliteit, meer geslachtsziekten en juist tot méér criminialiteit. En dat willen wij niet. Het beperkt, gecentraliseerd en gecontroleerd tolereren van prostitutie in een lokatie zoals Campo (of een voormalig hotel?) is dan ook verreweg te prefereren en begrijpelijk en verstandig.

 17. Maar vallen die dames die bij St. Tropez rondlopen en op zoek zijn naar een rijke Papi er dan ook onder?
  En de velen bysides op het eiland?

 18. Wat is het probleem .
  En reactie graag .
  Vreemd , heel vreemd .

 19. De christelijke pastors moeten voor hun standpunt naar forti kijken want de sex business is allang verhuisd van Campo naar Fort Amsterdam en de prijzen zijn navenant meegestegen.

 20. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 21. Nu geen grappen over Anuscka Cova graag, dat zou ongepast zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *