30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Pontjesbrug oranje gekleurd tegen geweld tegen vrouwen

HomeMediaParadiseFM | Pontjesbrug oranje gekleurd tegen geweld tegen vrouwen
Het is vandaag namelijk de Internationale Dag van de uitbanning van iedere vorm van geweld tegen vrouwen

De lichtjes op de pontjesbrug zijn sinds gisterenavond oranje gekleurd. Oranje is de kleur waarmee aandacht wordt gevraagd voor slachtoffers van seksueel misbruik en huiselijk geweld.

Aliansa en de Soroptimist International Club Curaçao hebben aan iedereen die over de brug liep oranje bloemen uitgedeeld. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Het is vandaag namelijk de Internationale Dag van de uitbanning van iedere vorm van geweld tegen vrouwen.

Dit jaar wordt internationaal speciale aandacht besteed aan seksueel misbruik van vrouwen en meisjes, waarbij de kleur oranje gebruikt wordt bij alle acties die hierop de aandacht vestigen.

Bron: ParadiseFM

3 reacties

 1. Dus het blijft voor mij een raadsel waar dat geweld tegen vrouwen vandaan komt.

  Ook een raadsel waarom vrouwen moedwillig met bad guys gaan en eigenlijk klappen willen.

 2. Moeten wij straks aan de toeristen uitleggen dat mannen hier hun vrouwen slaan?

  In Parijs en in Italië is vorige week gedemonstreerd tegen huiselijk geweld de cijfers daar zijn schrikbarend maar de regering in Frankrijk heeft gelijk miljarden beschikbaar gesteld.

  Het is wat anders dan hier waar het bij het aanbieden van een petitie bij die zelfde ministers die het aan hun laars lapt blijft. In een land waar de hoogste baas van de politie zelf zijn vrouw mishandeld (volgens de kranten) kunnen wij ook niet veel verwachten.

  De vraag is waar komt al dit geweld vandaan? Ik ben geen historicus en ook geen antropoloog maar volgens mij zou je bij de meeste mannen hier een ander gedrag verwachten..

  De meeste mannen hier zijn als kind zonder vader opgegroeid of hadden een vader die niet voor zijn gezin kon zorgen. Daarom hebben veel mannen hier het gevoel dat ze andere vrouwen moeten helpen, weliswaar voor een fee in natura en waarschijnlijk herkennen ze bij andere vrouwen hetzelfde gevecht van hun eigen moeder om brood op de plank te zetten.

  Dit verklaard ook waarom Curaçaose mannen veel naar prostituees gaan, het gaat niet alleen om de seks maar meer een psychologisch iets dat die vrouwen hen aan hun moeder doet denken en ze willen graag helpen net als ze als kind hadden gehoopt dat iemand hun moeder hielp.

  Dus het blijft voor mij een raadsel waar dat geweld tegen vrouwen vandaan komt.

 3. Doet denken aan de Kurosawa film *Dodeskaden* waar een vader z’n zoontje vertelt dat ijzer oranje geverfd wordt “tegen het roesten.”
  Dit zal wel net zoveel helpen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties