ParadiseFM | Pas na lange tijd weer repatriëringsvluchten

De komende repartiëringsvlucht wordt door de Curaçaose overheid en sommige Venezolaanse reizigers zelf betaald | Antilliaans Dagblad

Na lang onderhandelen heeft Venezuela eindelijk ingestemd met een repatriëringsvlucht vanuit Curaçao.

Daardoor kunnen volgende week dinsdag in ieder geval 120 Venezolanen terug. En later ook meer. Dat schrijft Caribisch Netwerk. Volgens de website heeft minister Quincy Girigorie van Justitie gezegd dat het heel moeizaam was om hierover een akkoord te krijgen met Venezuela.

Volgens Girigorie wilde de Venezolaanse overheid ongedocumenteerde landgenoten die vast zitten op Curaçao ‘pertinent niet terug hebben’. Maar volgens Girigorie is de toon nu veranderd.

De komende repartiëringsvlucht wordt door de Curaçaose overheid en sommige Venezolaanse reizigers zelf betaald. Venezolanen zonder een legale status mogen de komende drie jaar niet terugkeren. De Venezolaanse organisatie Venex zegt tegen Caribisch Netwerk niet officieel bericht te zijn over de vlucht.

“Contact met de lokale overheid was altijd moeizaam en was eenrichtingsverkeer. De laatste tijd, gedurende de pandemie is de verstandhouding verbeterd”, aldus Jennifer Rodriguez van Venex.

Het aantal Venezolanen dat op Curaçao komt, is volgens haar bovendien afgenomen.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Pas na lange tijd weer repatriëringsvluchten

 1. Baron Von Münchhausen

  En wat als je alles omgooit? Alle ambtenaren wonen voortaan op Klein Curaçao en er wordt alleen eten en drinken verscheept als de rest van de bevolking op Curaçao tevreden is met hun werk.

 2. Probleem op Curacao is dat de legalen illegaler (crimineler) zijn dan de illegalen.

  En voor het werk dat 1 illegale verricht heb je 4 legale lokalen nodig.

 3. In Amsterdam zuidoost moesten ze na de Bijlmerramp er achter zien te komen hoeveel mensen er gewoond hadden in de flat waar het vliegtuig op neerstortte. Het was algemeen bekend dat er veel illegalen woonden.
  Toen zijn ze overal het huisvuil gaan wegen en hebben die gegevens vergeleken met de gegevens van het Bevolkingsregister. Daardoor konden ze een betere schatting maken en kwamen ze op een schatting van mogelijk 30.000 illegalen.

  Zomaar een idee, want de aantallen die tot nu toe door de overheid op Curaçao naar buiten gebracht worden zijn bewust een te lage schatting.

 4. Mooi, monkey man Carlos Monk terug naar Colombia.

  Enkele reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *