ParadiseFM | Parlement kritisch over Selikor

veel klachten over het ophalen van vuil in de Curaçaose wijken | Persbureau Curacao

In het Curaçaose parlement is gisteren uitgebreid gesproken over vuilnisdienst Selikor. Veel parlementariërs vinden dat de service van Selikor in de afgelopen periode flink is achteruit gegaan.

Zo zijn er veel klachten over het ophalen van vuil in de Curaçaose wijken. Selikor zou daarbij slordig met de afgesproken tijden omgaan en ook de kwaliteit van de dienst zou volgens verschillende volksvertegenwoordigers flink achteruit zijn gegaan. Ze deden een oproep aan de overheid om Selikor hierop aan te spreken.

Statenlid Gisette Seferina van de PAR stond verder stil bij de schuld die de overheid nog heeft bij Selikor. Ze vroeg zich volgens de EXTRA af wat de consequenties zijn van de schuld van de overheid en wilde onder meer weten of bedrijf daardoor onvoldoende geld tot haar beschikking heeft.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Parlement kritisch over Selikor

 1. Een grote wanordelijke organisatie bij Aqualectra, Selikor, maar ook SVB.

  SVB, Ooit voor tientallen miljoenen opgeruimd ( en kaalgeplukt) door KPMG ( Peter Grootens c.s.)
  Nu is het nog steeds een chaos en heeft men geen zicht op declaratie processen etc.

  Alle drie speelballen (sociale werkplaatsen) van de politiek.

 2. Die gasten die “onze” Rotzooi komen ophalen, krijgen altijd even een busje drinken. Petje af voor deze jongens langs de weg. Probleem ligt bij financieel en materieel beheer / lees gobiernu !!!!

 3. De overheid heeft een schuld bij Selikor?? De consument maakt geld voor vuilnisophaal over naar Min. van Financien en dat geld belandt vervolgens op de rekening van Aqualectra!!!! Die verwerken dat vervolgens in de waterrekeningen, waardoor een zooi ontstaat die voor niemand, incl. Aqualectra nog te begrijpen is.
  Met het gevolg dat klanten stoppen met betalen Selikorrekening.
  Hoe is het mogelijk dat de bankrekening van het Ministerie van Financien blijkbaar hetzelfde is als dat van Aqualectra? Zeer verdacht, zacht uitgedrukt.
  Mijn inziens treft, gezien voorgaande, Selikor geen blaam in deze.

 4. Selicor heeft meerder problemen:
  Een groot deel van de voertuigen staat telang stil voor reparatie (preventief onderhoud wordt niet of amper gedaan. Dat heeft ook met de mentaliteit te maken;
  Een probleem is pas een probleem wanneer het acuut wordt, een tijdelijke of nood oplossing maakt het probleem niet meer acuut en is dus “definitief” het zelfde gebeurt bij aqualectra.
  Overuren worden beter betaald dan reguliere werkuren. Dus op schema zitten betekent minder inkomsten voor het personeel.
  Het management laat alles gebeuren en is hier te duur, incapabel en, voor het bepalen en uitvoeren van het beleid, overbodig. Als aqualectra dus.
  De overheid int de bedragen voor het ophalen en verwerken (dumpen) van het vuil. Maar maakt minder aan selicor over dan dat het ontvangst..

 5. Wel eens gesproken met de mensen die uw troep ophalen? Waarschijnlijk niet want anders zou men wel anders reageren.
  Dat men op vaak ongeregelde tijden komt ligt niet aan deze mensen maar aan de “onderhoud” afdeling. Daar wordt geen goede planning voor periodiek onderhoud gemaakt.
  De mensen op de trucks balen daar ook van.
  Praat eens met hen (Mossel) en u zult ervaren dat zij u netjes te woord staan. Onbeschofte behandeling hebben wij nimmer meegemaakt.

 6. Wat kunnen we wel op dit eiland

  Feest vieren en autos rippen

 7. Selikor de volgende kind met een waterhoofd .
  Wat kunnen we wel op dit eiland , dat goed functioneert .

 8. Curacao revisited

  wij zijn kritisch maar doen helemaal niets. 14k makkelijk verdient

 9. Abraham Mossel

  Vind je het gek! sinds de MFJ in drie maanden tijd een stelletje vuilnismannen heeft aangenomen, ik zou maar zo zeggen Vuil Zoekt vuil

 10. Selikor, sinds oprichting sociale werkplaats van: MAN, FOL, PS, MFK.

  “Raus” met de directeur, RvB, RvC,
  Aqualectra van het vuil!

 11. De kleuter Staten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *