ParadiseFM | Oproep aan Maduro van beëdiging af te zien in het belang van de Venezolaanse democratie

Van deze zogeheten Lima-groep ondertekende alleen Mexico de gezamenlijke verklaring niet | Reuters

Twaalf Latijns-Amerikaanse landen en Canada roepen de Venezolaanse president Maduro op zich volgende week niet te laten beëdigen voor een nieuwe ambtstermijn.

Alleen zo kan de democratie in Venezuela herstellen, zeggen afgevaardigden van de landen die samen zijn in de Peruaanse hoofdstad Lima. Van deze zogeheten Lima-groep ondertekende alleen Mexico de gezamenlijke verklaring niet.

De linkse president López Obrador heeft de banden met Venezuela juist aangehaald en hoopt op verandering via de diplomatie. Maduro is sinds 2013 president van Venezuela en werd in mei herkozen.

De rest van de Lima-groep roept op tot zwaardere sancties tegen Venezuela en spreekt zijn steun uit voor een onderzoek van het Internationaal Strafhof (ICC) naar misdaden tegen de menselijkheid in het land. Argentinië, Chili, Colombia, Peru, Paraguay en Canada vroegen het ICC al eerder onderzoek hiernaar te doen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Oproep aan Maduro van beëdiging af te zien in het belang van de Venezolaanse democratie

  1. Abraham Mossel

    Twaalf ( lima groep ) landen roepen dat de buschauffeur Maduro moet op rotten, nu dat noem ik roepen in de woestijn om vers water. De dictator voelt zich te machtig met zijn lening vrienden, die hebben miljarden aan hem geleend, er is maar een manier om deze rat weg te krijgen en dat als één volk op te treden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *