ParadiseFM | Opnieuw wit catcrackerpoeder neergedaald op Wishi en Marchena

Foto uit maart vorig jaar toen hetzelfde probleem optrad (c) Persbureau Curaçao

De wijken Wishi en Marchena waren gisterochtend bedekt onder een wit korrelig poeder. De Isla-raffinaderij erkent dat het poeder van de raffinaderij afkomstig is.

,,Het poeder is afkomstig van de catcracker”, zo bevestigde woordvoerder Henri Cornelia gisteravond in de nieuwsuitzending van TV Direct. Cornelia waarschuwde vorige week al tegenover het Antilliaans Dagblad al voor een uitstoot van katalysatorpoeder.Dat is een risico bij het opstarten van de installaties. De Isla-raffinaderij stelt, net als bij eerdere incidenten met katalysatorpoeder, dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. In 2004 heeft TNO-onderzoek echter uitgewezen dat het betreffende poeder wel degelijk giftige stoffen bevat in schadelijke hoeveelheden.

Foto uit maart vorig jaar toen hetzelfde probleem optrad (c) Persbureau Curaçao

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Opnieuw wit catcrackerpoeder neergedaald op Wishi en Marchena

 1. Wat een dome man deze Henri Cornelia of houdt hij zich v/d domme.
  Ontkennen doet hij dit keer niet waar de witte poeder vandaan komt,wel de leugens dat de poeder geen gevaar is v/d gezondheid.
  Ik woon onder de rook van Isla en heb tijdens het schoonmaken v/d witte poeder ontzettend veel last van jeuk en rode ogen gehad,heb de vlgnd dag mij beschermd met bril,mondkapje,dichte schoenen en lange broek en overhemd en gelijk erna onder de douche en kleding in de was dat raad ik iedereen aan.

 2. Wit Crack Poeder Pijp.
  Hee guiness book of records Curacao has the biggest crack pipe in the world.
  Blowing free white powder all over the island.
  Ja zo kan je ook (narco) toeristen trekken.. Vraag de marine om een gratis donatie van wat zakken in beslag genomen poeder mix het met het andere spul en hoppa probleem opgelost wil iedereen in Marchena wonen. Binnen no time druk met barren hotels en andere dingen. Campo naast Sambil.. wordt dat ook nog wat. Toeristen..Moeder gaat shoppen pappa gaat even rechtsaf..Dinsdag avond koop avond. Alle twee lol.
  En als de wind goed staat is ook Venezuela in eens een stuk rustiger. Jaahaa Dat wist maduro nog niet zeke hebben ze even niet helemaal door, al jaren niet, hij zit beneden winds…
  Als ze honder kilo weed verbranden in die pijp is half Venezuela zo stoned als een kikker. ssssstttt niks zeggen de CIA staat morgen op de stoep. Willen het zeker uit proberen tydens de verkiezingen.
  Ik denk ze zijn gewoon aan het testen maar ze hebben de wind nog niet zo goed door.
  Spul is voor Venezuela bedoelt. Kijken hoe Maduro daar op reageert. Luchtruim sluiten zeker..
  Blijven lachen op de rots.

 3. Fred Schiedam

  Zonder onafhankelijke pers en journalisten geen onderzoeksjournalistiek om de schadelijkheid resp. onschadelijkheid van dit poeder uit te zoeken.

 4. De heer Cornelia woont zelf veilig bij Jan thiel in de buurt. Waarom gaat hij met zijn gezin niet onder de ISLA rook wonen?

 5. Abraham Mossel

  @ Will, sorry, maar onder welke boom kom je net uit gekropen,weet u eigenlijk wel hoe lang die roest bak er staat, en hoeveel mensen vroegtijdig in hun kist zijn ge gaan van die zelfde goud mijn!!, nu u weer?. Een ding de ouwe garde moet de jeugd een kans geven, nieuw leven betekend nieuw bloed, en geen ouwe koeien uit de wij trekken om stemmetjes te krijgen, wat nu ook weer op St Maarten gebeurdt, Heyliger koopt zig suf aan stemmen????

 6. Abraham Mossel

  @Plasje. kijk,het gaat niet om Catje K Room boter!,de schuld te geven, die roestbak had al 20 jaar geleden in de vuilnis( asfaltmeer) moeten worden ( gedumpt,ontzich- baar) gegooid, alleen denkt een ieder nog steeds dat het de redding van ons eilandje?? en waarom, omdat alle oud gediende”zie overdekte markt Poen$$$ da op 21 van de maand!! 23 zijn ze los gemaakt door de venu!!) eeen dikke uit kering van Shell ontvangen, dat noem je pensioen en geen aov waar je nog gen stuk brood van kan kopen, laser op Norbert G met je fake verhalen, of zit Gerrit de Raf nu zelf met De Putterschepper uit St i a op de cp. te dweilen, met steun van Heylyger, want die moet toch winnen??????&&&&$$$$$$$#

 7. Op basis van welk onderzoek is er vastgesteld dat het NIET schadelijk is voor de gezondheid van de bewoners??? Transparantie, deel het onderzoek, wie en welk bureau heeft dit onderzocht ???? Ben wel erg benieuwd.

 8. Het kan bij mij niet in dat dit niet schadelijk voor de gezondheid is. Camelia Römer zit volgens mij uit haar aars te ruften ehmmm sorry uit haar nek te lu-llen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *