ParadiseFM | Onderzoek naar mogelijke ‘cyber crime’

tijdens de persconferentie zei hij ook nadrukkelijk dat in andere landen bij elektriciteitsbedrijven die dezelfde hoogwaardige apparatuur als Aqualectra gebruiken, cyber attacks hebben plaats gevonden.

Minister Steven Martina wil dat wordt onderzocht of Curaçao mogelijk het slachtoffer is geworden van ‘cyber crime’.

Dat zei de minister van Economische Ontwikkeling gisteren tijdens een persconferentie van de overheid over de drie black outs van vorige week.

Martina kondigde al een onderzoek aan naar de oorzaak van de lange stroomstoringen. Maar tijdens de persconferentie zei hij ook nadrukkelijk dat in andere landen bij elektriciteitsbedrijven die dezelfde hoogwaardige apparatuur als Aqualectra gebruiken, cyber attacks hebben plaats gevonden. Daarom wil hij dat er ook op Curaçao onderzoek naar wordt gedaan.

Martina zei dat tijdens het aangekondigde onderzoek specifiek aandacht aan die mogelijkheid moet worden besteed. De MAN-politicus gaf gisteren aan dat alles moet worden onderzocht, zodat daarna maatregelen kunnen worden genomen.

Tussen vorige week maandag en zondag is er meer dan 40 uur lang geen stroom geweest op Curaçao. Dat is volgens Martina ‘ongekend’.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | Onderzoek naar mogelijke ‘cyber crime’

 1. Curacao revisited

  “Dat is volgens Martina ‘ongekend’.”

  Ongekend maar kennelijk niet onacceptabel

 2. @Rudy, cybercrime, misschien een hypothetische mogelijkheid.

  Maar het feit dat dat heeft kunnen gebeuren geeft aan dat top management duidelijk geen goede preventive “controls” in place had, net zoals er een heleboel andere “controls” niet in place zijn.

  Voor dat salaris mogen we toch een directeur verwachten met kwaliteiten die de continuiteit, en veiligheid van een plant kunnen waarborgen.

  Ministers en hun eeuwige correctieve / acteraf pappen en nathouden onderzoeken.

  Dat krijg je als je Ministers/ CEO zonder visie, strategie en beheersings abiliteiten in het zadel heist..

 3. Het is gewoon één van de onderzoeksvragen en het is verstandig om dit ook te laten onderzoeken.

 4. Martina:
  I has “a” explanation!
  I is innocent
  Virus guilty!

  Virus haves dutch nationality!

 5. Martina, een goede raad: als dit trucje om je eigen straatje en dat van iedereen schoon te vegen kun je ook nog een “deskundige ” uit je hoge hoed toveren die verklaart dat het corona virus in de computer is geslopen.

 6. Blijkbaar wilt Martina het publiek zand in de ogen strooien, “cyber crime”? Daar hebben die randdebielen bij AquaLectra geen kaas van gegeten.

  Een cyber aanval zal als gevolg hebben dat Aqualectra miljoenen los geld moet betalen. Hetzelfde geldt voor het CMC en de Centrale Bank, de beveiliging daar is zo lek als een mandje.

  Martina kan beter aandoen om geen aandacht van hackers te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *