29 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 13:30

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Onderzoek naar mogelijke ‘cyber crime’

ParadiseFM | Onderzoek naar mogelijke ‘cyber crime’

tijdens de persconferentie zei hij ook nadrukkelijk dat in andere landen bij elektriciteitsbedrijven die dezelfde hoogwaardige apparatuur als Aqualectra gebruiken, cyber attacks hebben plaats gevonden.
Minister Steven Martina wil dat wordt onderzocht of Curaçao mogelijk het slachtoffer is geworden van ‘cyber crime’.

Dat zei de minister van Economische Ontwikkeling gisteren tijdens een persconferentie van de overheid over de drie black outs van vorige week.

Martina kondigde al een onderzoek aan naar de oorzaak van de lange stroomstoringen. Maar tijdens de persconferentie zei hij ook nadrukkelijk dat in andere landen bij elektriciteitsbedrijven die dezelfde hoogwaardige apparatuur als Aqualectra gebruiken, cyber attacks hebben plaats gevonden. Daarom wil hij dat er ook op Curaçao onderzoek naar wordt gedaan.

Martina zei dat tijdens het aangekondigde onderzoek specifiek aandacht aan die mogelijkheid moet worden besteed. De MAN-politicus gaf gisteren aan dat alles moet worden onderzocht, zodat daarna maatregelen kunnen worden genomen.

Tussen vorige week maandag en zondag is er meer dan 40 uur lang geen stroom geweest op Curaçao. Dat is volgens Martina ‘ongekend’.

Bron: ParadiseFM

6 reacties

 1. @Rudy, cybercrime, misschien een hypothetische mogelijkheid.

  Maar het feit dat dat heeft kunnen gebeuren geeft aan dat top management duidelijk geen goede preventive “controls” in place had, net zoals er een heleboel andere “controls” niet in place zijn.

  Voor dat salaris mogen we toch een directeur verwachten met kwaliteiten die de continuiteit, en veiligheid van een plant kunnen waarborgen.

  Ministers en hun eeuwige correctieve / acteraf pappen en nathouden onderzoeken.

  Dat krijg je als je Ministers/ CEO zonder visie, strategie en beheersings abiliteiten in het zadel heist..

 2. Martina, een goede raad: als dit trucje om je eigen straatje en dat van iedereen schoon te vegen kun je ook nog een “deskundige ” uit je hoge hoed toveren die verklaart dat het corona virus in de computer is geslopen.

 3. Blijkbaar wilt Martina het publiek zand in de ogen strooien, “cyber crime”? Daar hebben die randdebielen bij AquaLectra geen kaas van gegeten.

  Een cyber aanval zal als gevolg hebben dat Aqualectra miljoenen los geld moet betalen. Hetzelfde geldt voor het CMC en de Centrale Bank, de beveiliging daar is zo lek als een mandje.

  Martina kan beter aandoen om geen aandacht van hackers te trekken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties