ParadiseFM | OM Sint Maarten gaat toppoliticus Theo Heyliger vervolgen

UPD leider Theo Heyliger | Foto StMaartenNews

Statenlid en leider van Sint Maartens grootste partij United Democrats Theo Heyliger wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd. Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft de daarvoor vereiste toestemming gegeven.

Justitie verdenkt Heyliger – die eerder dit jaar het huidige kabinet formeerde – van het omkopen van het Statenlid Romain Laville in 2013. Die werd naar eigen zeggen een half miljoen dollar geboden om zijn partij te verlaten en zo de toenmalige regering ten val te brengen.

Heyliger is al jaar en dag de meest invloedrijke politicus van Sint Maarten. Even zo lang doen er geruchten over hem de ronde dat hij bij duistere zaakjes betrokken is. In de wetenschap niet door de screening te komen heeft hij als winnaar van de verkiezingen eerder dit jaar afgezien van het premierschap.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | OM Sint Maarten gaat toppoliticus Theo Heyliger vervolgen

  1. “Die werd naar eigen zeggen een half miljoen dollar geboden om zijn partij te verlaten en zo de toenmalige regering ten val te brengen.” Het lijkt alsof dit vaker voorkomt. Was het niet in 2012 dat Cleopa en Dean Rozier ook een half miljoen hebben gekregen om de toenmalige regering te laten vallen? Cleopa is toen gelijk een wereldreis gaan maken. zes jaar later zit Cleopa gewoon weer met gekke kleren aan en feestbrillen op in het parlement. Het is begrijpelijk dat het OM ook vond dat MFK weg moest maar het doel heiligt de middelen niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *