26 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 03:49

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | OM eist taakstraf tegen Alcalá-Wallé

ParadiseFM | OM eist taakstraf tegen Alcalá-Wallé

Alcalá-Wallé wordt ervan verdacht dat zij in mei 2017, toen ze kandidaat-minister was, haar nevenfuncties heeft verzwegen | CaribischNetwerk

Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend een taakstraf van 150 uur geëist tegen oud-minister van Onderwijs Marilyn Alcalá-Wallé.

Daarnaast vraagt het OM om een voorwaardelijke straf van drie maanden en een proeftijd van twee jaar. Vanochtend vond de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de politica gepland.

Alcalá-Wallé wordt ervan verdacht dat zij in mei 2017, toen ze kandidaat-minister was, haar nevenfuncties heeft verzwegen.

Ook zou ze geen openheid hebben gegeven over haar vermogen. Ze had op dat moment drie verschillende bankrekeningen.

Alcalá-Wallé trad eind januari vorig jaar af als minister, omdat ze was aangemerkt als verdachte in een strafrechterlijk onderzoek.

Bron: ParadiseFM

22 reacties

 1. Laten wij niet vergeten
  dat deze gevallen vrouw
  ook een moeder is,
  en echtgenote.

  En dankzij haar is er geen geld om arme vrouwen en kinderen te helpen want mevrouw moest gemeenschapsgeld verspillen

 2. Na de wederom inhoudsloze (hij doet weinig moeite om zijn UNA diploma verborgen te houden) bijdrage van de Rechtsstaat hier maar weer eens een intelligente reactie.

  AlKLM Walle wordt ook veroordeeld voor het niet gemelde feit dat zij directeur was van de NV van haar echtgenoot.

  Dat roept vragen op, want haar echtgenoot Joe Alcala verdient riant in de hoogste salarisschaal bij de overheid in zijn functie van Inspecteur Generaal. Desondanks heeft hij blijkbaar nog alle tijd voor allerhande commerciele nevenactiviteiten in zijn BV. Het zou me niets verbazen als die commerciele nevenactiviteiten in strijd zijn met zijn functie als Inspecteur Generaal.

  Heeft AlKLM Walle haar functie als directeur van de NV van haar echtgenoot niet gemeld om de activiteiten van Dirty Joe verborgen te houden?

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/23169-om-eist-werkstraf-alcala-walle

 3. Op zich niet zo gek dat deze Akela de gelegenheid te baat heeft genomen en zichzelf met het vele reizen verder heeft ontwikkeld.
  Afstand nemen, kunst bedrijven en reizen zijn zowat de beste tijdbesteding om jezelf naar een ander niveau te katapulteren, naast het, gewoon thuis, zowat kosteloos goed spul te lezen.
  Het resultaat, voor haar, mag er zijn. De expositie die zij ooit gehouden heeft na haar autodidactische ontwikkeling tot kunstenares, staat als een huis. Dat was de tijd toen zij met wachtgeld thuis zat.
  Tijd en geld dus achteraf bezien goed besteed.
  Er schiet een uil uit haar kont dacht ik toen ik het resultaat zag.
  Niets is minder waar. Surrealistisch goed schilderwerk.
  De afgunst, emulatie en afkeer van haar doen en niet nalaten op dit forum kan ik mij heel goed voorstellen.
  Niet iedereen is van die huize, of beschikt over dat vermogen om die ontwikkeling uit eigen zak te bekostigen.
  Zou ik in haar positie en kom af zijn dan zou ik het wellicht nog veel bonter hebben gemaakt om de drang en ontwikkelingshonger in mij te stillen.
  Tot slot, deze Shon, heeft de belastingbetaler deels laten opdraaien voor haar streven, het nuttige, noodzakelijke en aangename met elkaar te laten samensmelten.
  Ik vind dat zij nu ten minste wel een masha danki party voor het volk moet houden.
  Een poes komt altijd op haar vier pootjes terecht,
  ongeacht hoe zij ook de lucht wordt ingegooid.
  Deze wowo di pushi, rabu sushi is daarop
  geen uitzondering maar juist een bevestiging.
  Zij is ons allemaal te slim af geweest en wij hebben nu slechts het nakijken, zuchtend onder de torenhoge schulden van consumptieve zinloze quick fix troost uitgaven.

 4. Dat vele gesnoepreis van zowel Ministers als parlementariers, ondanks de lege schatkist en de vele noodleidende bejaardenhuizen en scholen , wegen, kinderopvang zorg etc, blijkt wederom dat er maar weinig figuren in de politiek zitten met karakter.

  Iedereen denkt, nu is het mijn beurt, en hangen een slap [email protected] verhaal op waarom.hun gereis zo “noodzakelijk” was.

  Tot de toppers behoren in elk geval: Errol Cova, die meer in het buitenland zat dan op Curaçao. Nu wel mét vrouw en niet met byside van de tv.

  Gerrit Schotte die het liefst elke president van de wereld persoonlijk het willen bezoeken om te vertellen dat hij de jongste premier van de wereld.
  Met aanhang natuurlijk fotograaf en onze dame van de integriteit die ook lekker mee ging . 1e klas, luxe suit.

  En dan hebben Alkala…het onderwijs budger wegreizend.

  Aardig mens verder, maar ja, net zo weinig karakter.

 5. Ik ga met @Hans mee wat betreft:……”Wat ik wel veroordeel zijn haar grenzeloze snoepreizen over de hele wereld. Met een lege landskas is het bezoeken van dansfestivals en kunstexposities in verre landen, businessclass en 5 sterren hotel, absoluut ongepast”……

 6. Wat of wie is of zijn MSM?

  Als de Sinterklaasgedichten van Vluggertje van hetzelfde niveau zijn als haar rijmsels hier, dan stop ik dit jaar met het geloven in de goedheiligman.

  On topic. Ik ken AlKLM Walle als een betrouwbaar integer persoon. De fouten die ze gemaakt heeft zijn ongetwijfeld accuratessefouten en/of nonchalance of het weglaten van onbelangrijke data. Fout, maar zonder enige impact.

  Wat ik wel veroordeel zijn haar grenzeloze snoepreizen over de hele wereld. Met een lege landskas is het bezoeken van dansfestivals en kunstexposities in verre landen, businessclass en 5 sterren hotel, absoluut ongepast.

 7. @Hans
  zielig gedrag “lees eens een krant” haha. MSM is dood mijn beste. Als je in leugens on-en halve waarheden gelooft, blijf lekker je krantje lezen. Volgekalkt met obligate flut stukjes om de domheid er maar in te houden.
  MSM zijn de moderne nazi’s van deze tijd. Misschien zijn hun lezers/kijkers wel de nieuwe NSB-ers.
  Kom er maar in knul…..

 8. Als het OM en de rechters van deze zg rechtstaat altijd zo ijverig, onpartijdig en onkreukbaar waren geweest, hadden ze indertijd ook de rechter die zich door een voor fraude veroordeelde advocaat had laten “ompraten” en voor zijn mestkar laten spannen, voor valsheid in geschrifte veroordeeld. Maar nee hoor, een rechter is altijd onafhankelijk,onpartijdig en onkreukbaar ook als hij liegt en bedriegt dat hij scheel ziet.
  OM en rechters: wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Als jullie je foute vriendje niet veroordeelt voor een falen dat ik ernstiger inschat dan die uitglijder van mevr Alcala, dan moeten jullie het veroordelen in dit geval maar even uitbesteden. Er is vast iemand te vinden die bereid is zich met een toga en bef als teken van waardigheid te vermommen om die taak van jullie over te nemen. Is Anthony Godett die nog al wat ervaring op dit gebied heeft opgedaan geen voor die functie geschikte kandidaat?

 9. @hans: hoezo de par pro Nederland? Ruggenaat was toch geen loopjongen van Nederland?! Par is alleen pro Nederland als het gaat om verkeersbeurzen voor dansleraren of als er gebedeld moet worden.

 10. Niet slim van deze dame. En ofschoon ze in feite al een fikse straf heeft gekregen (verlies van baan, inkomen en imago) is het goed een taakstraf te eisen. Hopelijk kan dat voorkomen dat politici dit blijven doen. In het verleden was dit ‘normaal’, OK, maar dat was toen. Nu horen we dat niet meer te doen. Ongeacht welke partij of kleur. Overigens vraag ik mij wel af hoe het zit met sra. Fraudelien Wiels. Wordt die nog veroordeeld? Niet voor simpel verzwijgen, maar botweg liegen, bedriegen, onjuist gebruik van overheidsgelden (om het netjes te zeggen) en het terroriseren gedurende langere tijd van personeel van het Antillenhuis. Effin, eerst komt nog mevrouw Constancia van Boca aan de beurt. Leuk leesvoer voor het volk, we kunnen ons voorlopig nog wel blijven vermaken op deze gezellige klip.

 11. De Rechtsstaat laat weer blijken dat hij een UNA diploma heeft, behaald aan een een zichzelf universiteit noemende MBO instelling.

  Henry Jourdain behaalde er zijn RA diploma.

 12. On topic, mvr. walle. Geen straf krijgt om dat ze “door de publiciteit al voldoende gestraft is” waar door de VOG dus geen beletsel gaat worden. Dat het gevolg van het “terug trekken”.
  Maar of topic; als er nu als nog veel op de par gestemd gaat worden welk signaal geeft de bevolking dan af?
  Is het niet het signaal Julie hebben het goed gedaan voor eiland en bevolking?
  En hoe zal zo’n mandaat opgepakt worden?
  We gaan door op de ingeslagen weg van pappen, nathouden en wegkijken of we gaan een politieke visie implementeren, de democratie versterken en een eind maken aan slecht bestuur?
  De ministers nemen geen verantwoordelijkheid voor hun ambtenaren.
  Het parlement neemt geen verantwoording voor het gedrag van de ministers.
  En nu moet de bevolking ook het parlement niet tot de orde roepen door het gehele parlement uit de macht te stemmen?
  De bevolking heeft de macht en kan deze macht laten gelden.
  Stop deze poppenkast, verkies nieuwe poppen dat is de enige manier om een betere show te krijgen.

 13. Ik denk toch maar op Marianne Thieme, van de Partij voor de Dieren, ga stemmen. Misschien dat ze onze omlaag gevallen (ex)ministers weer op dierlijk niveau kan brengen. Dus betrouwbaar, tevreden met weinig, trouw en volgzaam.

  Ik heb er echter een hard hoofd in, want ze blijven persisteren in hun nepotisme en het laten aangroeien van hun bankrekening. Tegelijk doen ze hun uiterste best om buiten beeld van de Panama Papers en ‘Follow the Money’ te blijven. Maar Nardy krijgt ze wel!

 14. Curacao Revisited, ik heb nooit gezegd dat de PAR een nette partij is met ethische standaarden.

  PAR doet het helemaal niet goed, maar alle andere partijen zijn nog veel slechter. En PAR is de enige partij die zich duidelijk uitspreekt pro Nederland, en dat betekent geld en controle en dat is wat dit apeneiland nodig heeft.

  Om het in Jip en Janneke taal te zeggen, Curacao Revisited, ik vind jou helemaal niks maar als ik de alleen keus had tussen jou en Drechi zou ik toch voor jou kiezen.

 15. Ook al zo’n enge uitstraling deze vrouw.
  Wat is dat toch met die PAR vrouwen en niet te vergeten de rest van de circus artiesten hier in de Staten.
  We zien wel bij welke partij zij tzt weer op popped.
  Lol

 16. Heeft de PAR dit zien aankomen?
  Vast wel.
  Daar zijn de party’s voor.
  Waar ons kent ons, elkaar
  discreet tegen komt.
  To be informed,
  know what is going on
  and if possible predict
  and protect.

  Hoe zeg ja dat dan
  als een PAR informant
  een OM’er er desgevraagd
  naar vraagt?
  Die zegt dan,
  het zou best kunnen dat…
  barbertje dit keer moet hangen.
  Lozen die meid wordt er dan doorgeseind.
  De PAR heeft zowat overal een vinger in de PAP.

  Laten wij niet vergeten
  dat deze gevallen vrouw
  ook een moeder is,
  en echtgenote.

  Ondanks dat deze
  wowo di pushi,
  rabú sushi
  haar handen
  heeft gezalfd
  met vliegtickets,
  is en blijft het een mens
  een jui di Dios
  een jui di mama.
  Dus, graag wat barmhartigheid.
  Troost krijgt zij wel van haar
  echtgenoot.
  Met zijn Aziatische achtergrond
  zal hij de sterren van de Mei Tu
  hemel koken

 17. Weer gaan wij bepaalde feiten voorbij.

  Waarom kreeg Stevie (no Wonder te verwachten) seponeer en deze rancuneuze tante een strafeis?

  Vandaag gaat zij slecht slapen vooral na de tot twee keer toe haar lidmaatschap in het parlement ter zijde te hebben gelegd.

  Drechi pa bo wowo di pushi……. Als schroot, nee als besmetting, nee als waardeloze figuur werd je aan de kant gezet.

 18. 150 uur schoolgebouwen schoonmaken lijkt mij een zeer goede invulling van die taakstraf mocht de rechter mee gaan met het OM.
  Lag er niet een soortgelijke aangifte tegen Suzy Romer? Of is dat alweer weggepoetst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties