ParadiseFM | Norman Moron wint Boeli van Leeuwenprijs 2019

Boeli van Leeuwenprijs. Moron zal komende donderdag de prijs uitgereikt tijdens een ceremonie in het Avila Hotel | Persbureau Curacao

De bekende Curaçaose pianist Norman Moron is de Winnaar van de Boeli van Leeuwenprijs 2019.

Deze prijs wordt door de Curaçaose overheid elke twee jaar uitgereikt op de geboortedag van de bekende Curaçaose schrijver. Moron zal komende donderdag de prijs uitgereikt tijdens een ceremonie in het Avila Hotel.

De meest recente uitreiking van de Boeli van Leeuwenprijs was aan journalist Mariano Heyden. Normaal wordt niet van tevoren bekend gemaakt wie de winnaar van de Boeli van Leeuwenprijs is, maar als gevolg van een fout heeft de organisatie dit jaar de naam eerder onthuld.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | Norman Moron wint Boeli van Leeuwenprijs 2019

 1. Wat een super stupide reactie van @Clapas weer. Man, man je bent een vreselijke cultuur barbaar. Verdraaid zich waar hou je je mee bezig behalve iedere 2 weken je ondertand op t pikken en je Haldol recept op te halen.
  Norman Moron is een geweldige Curacaosche pianist, zijn stukken die ik het mooiste vindt zijn zeker Kayanan di Otrobanda en Erani.
  Ik ben niet eens van het eiland maar apprecieer mooie kunst in al zijn gedaantes. Schaam je.
  En wat Mariano Heijden betreft de man heeft een ervaring van +38 jaar in de journalistiek, en betrekt kinderen, sport, school en cultuur in zijn journalistieke werk. Ga er maar aanstaan.

 2. Henk Pasman

  De Boeli van Leeuwenprijs (Premio Willem C.J. ‘Boeli’ van Leeuwen), vernoemd naar dichter en schrijver Boeli van Leeuwen (1922–2007), is een Curaçaose algemene cultuurprijs. Ze wordt tweejaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die op cultureel, juridisch, bestuurlijk, sociaal of journalistiek gebied een intellectuele prestatie hebben geleverd van wetenschappelijke diepgang, die tevens voortgekomen is uit maatschappelijke betrokkenheid.[1]

  De prijs bestaat uit een oorkonde, een bronzen beeldje van Boeli van Leeuwen en een som gelds.ok

 3. Drechi pa bosnan Tur

  Wat een Lulletje Rozenwaterverhaal weer van deze… deze….. mevrouw. Zoekt niets uit, flapt er maar iets uit, maar maakt zich keer op keer onsterfelijk belachelijk. Maar hij heeft goed gezelschap van zijn gebruikelijke mede -kransdames…..
  Wat een ongelooooflijk domme, negatieve “Chupado di Makamba’s” is dit toch…….

 4. Wat hebben Norman Moron en Mariano Heyden met litteratuur te maken zou je vragen. In dit land kan je niets serieus nemen, het gaat hier om een litteratuur prijs en geen kontlikken prijs.

 5. Wat hebben Norman Moron en Mariano Heyden met litteratuur te maken zou je vragen. In dit land kan je niets serieus nemen, het gaat hier om een litteratuur prijs en geen kontlikken prijs.

 6. Drechi pa bosnan Tur

  Pabien Norman….. A dura hopi mes……. Bo merese e premio aki Brodder!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *