ParadiseFM | Nog maar één actieve besmetting op Curaçao

Gerstenbluth adviseert iedereen die niet naar buiten hoeft, dit niet te doen | Extra

Er is weer iemand genezen van het coronavirus. Dat meldde epidemioloog Izzy Gerstenbluth vandaag in de persconferentie.

Er zijn nu 389 mensen getest, waarvan er 16 positief waren. 14 mensen zijn inmiddels hersteld van het virus en een persoon is overleden. Dit betekent dat er nog maar één persoon is die het virus nog actief heeft op Curaçao.

Ondanks de weinige besmettingen op het eiland waarschuwt Gerstenbluth toch voor de mogelijkheid van meer besmettingen na de versoepelingen van morgen. Zeker risicogroepen moeten oppassen voor contact.

Hij adviseert iedereen die niet naar buiten hoeft, dit niet te doen. Bezoek aan ziekenhuizen of verzorgingstehuizen kunnen grote risico’s met zich meebrengen.

Bron: ParadiseFM

21 Reacties op “ParadiseFM | Nog maar één actieve besmetting op Curaçao

 1. Knoek-koe

  …….”1. het is wel erg makkelijk om van alles te roepen. 2. De verantwoordelijkheid ligt toch niet bij jou”…..

  @EAJ, Het meest eerlijke antwoord op stelling # 1. is: Ja, dat is i.d.d. makkelijk, 100% met je eens. De beste stuurlui staan immers aan wel : )

  Het antwoord op stelling # 2 is: Ook daar ven ik het 100% met je eens. daar ben ik i.d.d. niet verantwoordelijk voor. Daar verdient iemand anders een salaris van ANG 200+ K voor en een mega pensioenrecht omdat te regelen.

  Daarbij wil ik ook een aanvullende remark plaatsen: Het is ook makkelijk voor een Minister om achter een microfoon te roepen dat je binnen moet blijven als je salaris netjes doorbetaald wordt ZONDER ex gratia korting. Zij, de Ministers, zijn toch niet verantwoordelijk voor het gederfde inkomen.

 2. @Knoek-koe het is wel erg makkelijk om van alles te roepen. De verantwoordelijkheid ligt toch niet bij jou.

 3. Piet van Linden

  Curaçao is gespaard gebleven van dood en verderf, door het snelle en vooral ingrijpende beleid wat is gevoerd. Niet leuk om mee te maken en met dramatische gevolgen voor de economie. Maar met controles op Hato, kan wellicht weer worden gevlogen op afzienbare termijn.

 4. Persoonlijk ben ik een beetje bang dat het idd een paar jaar quarantaine gaar worden, in praktijk. Dat wil zeggen ik zie de touristen voorlopig niet terug komen. Maar de vraag blijft hoe kunnen we dit betalen?
  We hebben een economische reset gehad naar 1914. Wat dus eigenlijk betekent dat het inwonertal ook naar dat niveau moet. En toen was het slecht.

 5. Daan Banaan

  Kunnen we deze man niet een paar jaar in quarantaine houden? Dan is dat virus gelijk weg.

 6. Roberto

  Mee eens. De enig juiste conclusie en handelswijze. Maar ja GELD regeert ook al gaat de bevolking – onnodig- ten onder. Zij die in de tussentijd geld hebben verdiend zullen het dan niet meer kunnen uitgeven. Versoepeling is killing mankind!

 7. Geef me dan maar Amerika waar weinig wordt gedaan en ze bij bosjes omvallen. Geweldig.
  Als we hier niets hadden gedaan had het ziekenhuis vol gelegen met mensen die niet geholpen hadden kunnen worden want daar zijn we te klein voor. En niet alleen met oude of zwakke mensen. En had de economie ook stilgestaan want de werknemers liggen massaal op bed.

 8. Sommige artsen vrezen dat, ondanks de (“opmerkelijke”????) vooruitgang die in de strijd tegen de corona is geboekt, de goede resultaten van de laatste dagen en weken slechts tijdelijk zullen zijn, het is een voorbijgaande toestand daar de échte klap nog moet komen. Dis is slechts het voorgerecht. Het hoofdgerecht plus het toetje moet nog komen. Het gevaar van deze virus is niet verdwenen, integendeel, het neemt juist toe. Deze vijand manifesteert zich in verschillende vormen. Het wordt ook verspreid door onzichtbare druppeltjes speeksel afkomstig van besmette personen, waarschuwt epidemioloog Guatemalteco (Guatemala) Gustavo Pérez Gómez de Ayalá. Vooral onverantwoordelijk gedrag van mensen speelt ongetwijfeld ook een grote rol bij de verspreiding van deze ziekte. Deze pandemie zal zich nu snel, binnen enkele maanden, over de gehele aardbol verspreiden door de versoepeling van de reeds goed genomen en bestaande regels. Hij noemt het “de plaag van deze tijd”. Onverstandig dus deze regels juist nu te versoepelen. De mensen hebben het zichzelf aangedaan, en de mensen geven de corona méér en méér ruimte maar ook méér méér tijd door de regels te versoepelen. Beter is het nú door de zure appel heen te bijten, dan nooit meer een appel te kunnen proeven. En dat is niet moralistisch, het is gewoon een………………………………………. feit.

 9. Als niemand het heeft dan zijn we Corona vrij, We zijn een eiland.

  Maar dan moet men niet met de remigratnt vluchten mensen uit Nederland binnenhalen en deze gewoon naar huis laten gaan

 10. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  Wat een ontzettend l*l verhaal. Ik was maandag nog in het CMC en ben gewoon geholpen. Dus aub geen onzin verkopen.

  En de maatregelen ?
  Natuurlijk hebben we nu geen doden in de straten liggen, daarvoor hebben we de maatreglen gehad. Kijk wat Aruba, St Maarten en veel andere landen hebben, meer besmettingen en hun maatregelen zullen nog lang doorgaan. Wij zijn er gewoon vanaf, het eiland is 99,9 % coronavrij.

 11. Knoek-koe

  …….” Ben benieuwd hoeveel voedselpakketten hij van zijn riante salaris heeft gekocht”……

  @Eric Lapas…waarschijnlijk is er elke middag een keurig verzorgde lunch voor hem geregeld.

 12. Knoek-koe

  Lijkt een beetje op een “Argumentum ad absurdum”, door een extreem tegenovergesteld scenario te presenteren @ EAJ @ Rosalinda. Niemand beweert immers dat er helemaal niets had moet worden gedaan.

  Want men beweert is dat er genuanceerder en intelligenter ( doordachter) beleid gemaakt had kunnen worden, en dat de middelen nu soms erger dan de kwaal waren, en vaak ook erg ongenuanceerd .

  Bovendien was er over heel veel zaken en gevolgen ervan helemaal niet goed nagedacht, laat staan goed in voorzien.

  Maar dat zijn we al gewend van een overheid, die vol met vrienden en famileden zitten, en niet omdat ze de beste zijn…

 13. Precies @Rosalinda. Had ie niets gedaan en hadden de lijken op straat gelegen was het ook niet goed geweest!!!

 14. ericlapas

  Deze man heeft in zijn eentje onze economie de nek omgedraaid en heeft ons al die tijd een rad voor de ogen gehouden. De man hield vol dat wij het super goed deden en dat de wereld naar ons kijkt.

  Wat een flauwe kul allemaal, dit is een eiland met één vliegveld. Suriname is een land met meer dan 500.000 bewoners en grenst aan meerdere landen incl. Brazilië waar de besmettingen het hoogst zijn in de regio en Suriname heeft maar 10 bevestigde gevallen.

  Als wij het goed doen hoe denkt deze idioot dat Suriname het doet? Ben benieuwd hoeveel voedselpakketten hij van zijn riante salaris heeft gekocht.

 15. Knoek-koe

  Naf 3.000.000 éxtra uitgegeven, aan de politie, waar uiteraard geen geld voor is, voor allerlei blokkades en onzinnige ondervragingen: P(olitie): welke richting gaat u op? A(ntwoord): De richting waar uw blokkade mij van verhindert naar te rijden?
  P:Waarom? A: Omdat ik daar moet zijn? Waarom moet u daar zijn? A: Omdat mijn huis daar staat? Wat doet u op straat? A: Rijden? P: OK rijd u maar door……….

 16. Rosalinda

  Als Gerstenbluth niks had gedaan dan zou iedereen ook aan het klagen geblazen zijn. Het is ook nooit goed. Men denkt het altijd beter te kunnen/weten….logisch ook als je niet in zijn schoenen staat

 17. Ambulant

  Er was eigenljk nooit een issue op Curacao.
  En iedereen verklaarde me voor gek.
  Maar kijk nu.
  waar zijn de straten met doden.
  Nee nu kan je niet eens naar het nieuwe 1 miljard hospitaal om normaal behandeld te worden.
  En mensen worden weggestuurd en gaan dood thuis.
  Laf
  onbekwaam
  Corrupt
  En alles ligt aan corona.
  Een virus wat er al 100o jaar is.
  Locura

 18. Carlos Monk, Rob Blaauw en Carla Hueck laten weten die 60% alcohol handgel wel te waarderen.

  Ze vragen wat ze met die 40% moeten doen.

 19. De Rechtsstaat

  Deze beste man heeft ons weken lang om het tuintje geleid, en nu dat het onkruid tot boven onze gezamenlijke hoofden is gestegen denk ik dat hij zijn handen in 100% alcohol gaat wassen.

  Geen betere sanitizer hè?

 20. Ook dat nog

  Dit soort idioten zal zich toch een keer moeten verantwoorden voor het feit, dat 1 dode en een paar besmettinkjes een totale rots naar de kloten hebben geholpen.
  @Controla-virus

 21. ericlapas

  “Er zijn nu 389 mensen getest, waarvan er 16 positief waren. ” Deze clown heeft het elke dag over dezelfde cijfers, blijkbaar hoort hij zichzelf graag praten. 389 mensen getest zegt niets als we niet weten uit welke populatie.

  Moet zeggen dat het wel lachen was met al die “Payasos”, vooral een maand geleden toen ze allemaal bezig waren met hand gel en alcolado glacial tijdens de persvoorlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *