ParadiseFM | ‘Nieuwe’ partij Awor Ta Basta wil meer ondernemers

Chirino wil ondernemerschap stimuleren door cursussen te organiseren, kredieten mogelijk te maken en een snelle afwikkeling van de juiste vergunningen te realiseren

De politieke Partij Awor Ta Basta laat weten minder ambtenaren te willen op Curaçao en meer ondernemers.

De partij werd twee jaar geleden opgericht en zal in maart voor het eerst meedoen aan de verkiezingen onder leiding van Marulla Chirino. Chirino is zelf ondernemer en wil de traditionele gedachte om ambtenaar te worden ombuigen.

In plaats daarvan wil ze het ondernemerschap stimuleren door cursussen te organiseren, kredieten mogelijk te maken en een snelle afwikkeling van de juiste vergunningen te realiseren.

Bron: ParadiseFM

13 Reacties op “ParadiseFM | ‘Nieuwe’ partij Awor Ta Basta wil meer ondernemers

 1. Zo te zien heeft deze vrouw de airco op de hoogste stand, lijkt me niet geschikt als mileu minister.

 2. @ Zozitdat,

  De huidige partijen hebben ook geen benul waarmee ze bezig zijn, maar juist dan zou je verwachten van nieuwe partijen dat zij zich goed voorbereiden. Ze hebben bijna 4 jaar de tijd gehad om iets op papier te zetten en het door te rekenen.
  Het komt nu een beetje ‘hap hazard’ over oftewel ‘ik had niets te doen, dus dacht ik, kom laat ik de politiek eens ingaan’.
  Uiteindelijk zullen ze departementen moeten runnen, moeten ze een plan hebben, moeten ze poppetjes hebben (liefst met kennis van zaken) en dat moet dat op alle gebieden, van landbouw tot justitie, van gezondheid tot toerisme, van economie tot ruimtelijke ordening, geen enkel vlak mag worden vergeten.
  Pas dan laat je zien dat je anders bent dan andere partijen. Anders heb je straks 4 zetels en sta je alsnog langs de zijlijn of we hebben een half jaar later weer verkiezingen. Daar zit niemand op te wachten.

 3. Varkenskop monk lees ik die Miles Mercera aanvalt, monk spartelt en schreeuwt als ‘n varken dat geslacht wordt. Weg ver weg met dit zooitje van mfk kdnt ps.

 4. @ Joep Meloen:
  Hebben de huidige elite partijen dan wel plannen behalve zelfverrijking?
  De huidige boeven doen niets anders dan ad hoc reageren op wat nu weer voor corruptie komt bovendrijven.
  Hervorming onderwijs, rechtsysteem, belastingen, sociale hervormingen. Allemaal al jaren hoogurgent maar ze regelen niets behalve dat ze zelf in een hogere salarisschaal komen.

  Laten we de nieuwe partijen een kans geven, slechter dan de huidige waardeloze dievenclub kan het niet worden.

 5. Monk is toch geen YDK? Colombiaan? ( FARC-aanhanger!).
  Wel een querulant in optima forma.
  De bevolking lustte hem niet, bij verkiezingen kreeg hij een verwaarloosbaar aantal stemmen. Werd alleen maar minister omdat de zittende minister aftrad en Wiels hem op die positie zette. Wiels liet hem later keihard vallen. Kortom hij heeft veel praatjes voor iemand die zelf nooit op eigen kracht iets heeft gepresteerd. (switcht ook makkelijk van partij want hij is alleen geïnteresseerd in zijn eigen doelstelling whatever it takes).

 6. Zo te zien wil iedereen politicus worden .
  Je blijft lachen op nos dushi korsou
  Misschien de tropenkloder .

 7. Zo’n walgelijk figuur als Monk is sowieso een schande voor de gemeenschap. Heb nix met Mercera maar van iemands geaardheid, ras of kleur blijf je af.
  Zeker zo’n varkenskop als M moet zich schamen.

 8. Moet zeggen dat ik deze vrouw niet ken maar als ze begint over ondernemerschap stimuleren door cursussen te organiseren, heb ik mijn twijfels.

  Niet dat ik een liberaal ben maar wij moeten af van de mentaliteit van thuis zitten en wachten tot de overheid een hand uitreikt.

  De kritiek op de nieuwe partij van Miles Mercerra is al losgebarsten, Monk valt Mercerra al aan op basis van zijn seksuele geaardheid. Ben ook bang dat Mercerra niet meer stemmen zal vergaren dan die van de kleine LGBT-gemeenschap.

 9. Het valt mij op dat veel van die nieuwe partijen alleen maar kunnen constateren wat er mis is, maar een compleet plan van aanpak…………op alle gebieden, dat ontbreekt. Het zijn veelal one-issue partijen en daar ga je het niet mee redden.

 10. Abraham Mossel

  Weer een nieuwe voetzoekers partij, die net zo snel gaat verdwijnen als dat hij gekomen is als ze echt mee gaan doen met vlaggetjes en flesje rum gratis gaan uit delen, Tjonge Tjonge wat een uitvinders komen nu boven troebel water boven drijven. Ik ga ook een partij op richten met alleen twee doelstellingen 1 ISLA slopen en schroot verkopen, grond schoonmaken en een nieuwe stad laten bouwen. 2 asfaltmeer snel schoonmaken en de vele miljoen die het op brengt verdelen onder de bevolking, moet je kijken hoeveel zetels ik krijg, de YDK houd van rum zuipen niet werken en gratis geld krijgen. Mijn partij heet Poene Poene Poene/ partij PPP

 11. Blijkbaar dacht ze awor ta basta met schoenen verkopen, nu ga ik ook mijn geluk beproeven in de politiek, net als al die andere kneuzen en mislukkelingen. Zo te te zien is haar onderneming niet gelukt en toch denkt zij anderen te kunnen leren hoe ze moeten ondernemen. Ach wijf ga toch koken, veel beter.

 12. Misschien kan Henry Jourdain een lezing houden voor Awor Ta Basta, over zijn onderneming.

  Of anders Alfonso Trona, over zijn onderneming,

 13. Ach Awor Ta Basta.

  Ik denk dat het nu de tijd is om bepaalde uitspraken die de leidster van deze groep tot treurens toe te herhalen.

  3 jaar geleden nam ze plaats op mijn porch op Bandabou en waren een van haar eerst woorden: “De mensen van Bandabou zijn DOM”.

  Als het aan mij ligt nemen jullie nooit plaats in forti.
  Beter schoenen blijven verkopen en niet de illusie te hebben te denken dat jij het in je hebt om de mensen van Curacao te helpen.

  Ta Basta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *