ParadiseFM | Nieuw pakket bezuinigingsmaatregelen bekendgemaakt

Premier Eugene Rhuggenaath | Extra

Minister Eugene Rhuggenaath heeft in aanloop naar de Rijksministerraad van 5 juli een pakket maatregelen bekend gemaakt.

De bezuinigingen beginnen bij het overheidsapparaat. Er wordt gekeken naar een vrijwillig ontslag van ambtenaren die ouder zijn dan 60 jaar. Hiervoor is een afvloeiingspakket samengesteld. Verder wordt er over gedacht een aantal ministeries samen te voegen en experts aan te stellen.

Ook gaat men zich buigen over het verlenen van subsidies. Ook wordt er naar de inkomsten van de overheid gekeken. Naast de nieuwe ABB van 9% gaat naar alle verwachting o.a. de prijs voor een nieuw paspoort omhoog.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Nieuw pakket bezuinigingsmaatregelen bekendgemaakt

 1. Rhuggenaath; je mag je afvragen of dit zijn eigen besluit is geweest of heeft iemand hem gedwongen zo’n MFK misbaksel als van Rijn te benoemen als “coordinator integriteit”. Het blijkt dus wel steeds gekker te kunnen worden hier-:)
  Helaas, het beetje respect wat ik nog over had voor R. naar O is gereduceerd.

 2. Ruggenaath heeft deze week STELLA VAN RIJN benoemd als coordinator van de commissie INTEGRITEIT.

  Waarmee Ruggenaath het laatste beetje geloofwaardigheid helemaal verloren heeft.

 3. Ik lees net dat Stella van Rijn of all people benoemd is als coordinator van de commissie INTEGRITEIT!

  STELLA VAN RIJN!!

 4. ericlapas

  Ambtenaren van 60 jaar en ouder krijgen een ‘afvloeiingspakket’ het kost geld maar niet alleen dat, wij kunnen dagelijks gepensioneerde 60+ in Punda straal bezopen uit verveling zien rondhangen.

  Normaal gesproken zou juist deze groep het verschil kunnen maken door hun ervaring en deskundigheid om de efficiëntie van het ambtenaren apparaat te vergroten.

  Helaas wordt niets gedaan aan de ontwikkeling van ambtenaren de meesten zijn tegen hun 50ste al uitgeblust en bijna hersendood.

  Wel is er goed nieuws voor deze groep, vanaf 1 juli is entree voor ladiesnight geen 10 gulden maar 1 gulden, kunnen ze op z’n minst dinsdag avond een leuke avond hebben.

 5. @Joep Meloen
  De spijker op z’n kop!

 6. Joep Meloen

  Even recapituleren:

  Ambtenaren van 60 jaar en ouder krijgen een ‘afvloeiingspakket’ aangeboden oftewel dat kost geld.
  Vervolgens nemen we nieuwe ambtenaren aan, dus dat kost ook geld.
  En dan gaan we ook nog eens experts aannemen en die kosten nog meer geld.

  Kan iemand mij even uitleggen waar de besparing zit ?

  De bezuinigingen bij de NL belastingdienst zijn ook uitgedraaid op een ramp, heeft de belastingbetaler bijna een miljard gekost en als klap op de vuurpijl is de belastingdienst gedecimeerd oftewel er komt fors minder geld binnen.
  Wanneer begint Ruggenaath te begrijpen dat het hele ambtenaren stelsel opnieuw moet worden georganiseerd. Alle misfits of opleiden of ontslaan. Geen bescherming van inkomen wanneer je door een politieke benoeming daar terecht bent gekomen. Met een normale sollicitatie procedure waren deze figuren nooit door de selectie gekomen, ze voldeden immers niet aan de functie eisen. Dan hebben ze automatisch ook geen recht op bescherming, het zijn in feite fraudeurs en oplichters. Ze beweren iets te kunnen bijdragen, terwijl ze niet over de benodigde capaciteiten beschikken.

  Alleen vrees ik dat we 50 tot 60 % van het ambtenaren apparaat dan gedag kunnen zeggen. NIet erg, want zelfs wanneer ze er niet zijn verandert er niets aan de service van de overheid.

  Wanneer Ruggenaath dat heeft gedaan gaan we eens kijken naar alle corruptie en fraude. Dan hoeven we voor de rest helemaal niets te bezuinigen, sterker nog, we gaan geld overhouden.

 7. Een van mijn honden heeft een vergiftiging opgelopen door een Cubaanse boomkikker die op eoa. manier op Curacao is terechtgekomen.
  Al een paar avonden op jacht geweest naar deze irritant kwakende kikkers
  Als ik er een zie dan moet ik onmiddellijk denken aan Eugene Rhuggenaath, zelfde kop met grote bek en puiloogjes.
  Zou Eugene ook zijn roots in Cuba hebben en komt hij hier het millieu verpesten, lijkt er wel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *