ParadiseFM | Niet voldoende vaccins

De RIVM heeft gezegd dat er op dit moment niet voldoende vaccins zijn om de zending voor zorgmedewerkers en 60-plussers op de eilanden in één keer te versturen.

Curacao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire krijgen bij de eerste zending anti-corona vaccins bijna 41.000 vaccins van Pfizer. Dat is de helft van het benodigde aantal voor zorgmedewerkers en 60-plussers op de eilanden.

De RIVM heeft gisteren tegen de Tweede Kamer gezegd dat er op dit moment niet voldoende vaccins zijn om de zending voor zorgmedewerkers en 60-plussers op de eilanden in één keer te versturen.

In totaal gaat het voor de vier eilanden om bijna 82.000 mensen. De eerste zending is voldoende voor de helft van die groep.

Op Saba en Sint Eustatius krijgen alle volwassenen met een uitnodiging voor een vaccinatie een injectie van het vaccin van Moderna. Het RIVM gaat er van uit dat 85 procent van de volwassenen op de twee eilanden zich laat vaccineren en stuurt 3000 vaccins, wat genoeg moet zijn voor de eerste vaccinatie op beide eilanden.

Later moet de tweede vaccinatie worden gestuurd.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Niet voldoende vaccins

 1. Was wel een verassing om te horen dat de inspectie rond de vaccinatie in handen van Dr. Serving Keli is.

  Dr. Keli is een randdebiel die nooit iets onoorbaars heeft gedetecteerd en dit terwijl Huurman elke week weer aan de bel trok.

 2. @Knoek-koe .
  En dat is precies zoals het is, jammer gnoeg.
  Iemand terecht wijzen op zijn fouten, nepotisme en “IK stond er bij en IK keek er toch naar”, levert geen excuses op maar slechts een grote smoel, beledigingen en bedreigingen. Hoe durf je mij een ‘spil’ voor te houden, Mi Ta YdK!

 3. LOL, hoorde een “politicus” onlangs zeggen: We moeten onder de oppressie van NL vandaan zodat het volk van Curaçao eindelijk kan gaan bloeien.

  Ik moest gelijk denken aan zo een beetje alle verantwoordelijkheden die ministers op Curaçao, zodra het een beetje te heet wordt onder de voeten, naar Nederland doorschuiven.

  “Maar Nederland is verantwoordelijk voor de “migratie” problemen, Voor de scanapparaten, Nederland moet de grenzen bewaken (kustwacht), Nederland dient voor extra hulp te zorgen in orkaan tijden, Nederland is verantwoordelijk voor Internationale betrekkingen, Nederland is verantwoordelijk voor de tienduizendenuitkeringstrekkers, sociale bijstand, en studiebeurs subsidie in NL.
  Onderwijs is te kolonialistich

  LOL, nu krijgt zotte Zita het al niet voor elkaar om gaatjes met los asvalt te vullen, wel om een brug voor 7 miljoen te laten “verven”..

  Als je echt een autonome inborst had, had je heel veel verantwoordelijkheden zelf zover als mogelijk opgepakt.

  En had je je onderwijs ZELF aangepast naar het systeem van je voorkeur, maar NIEMAND heeft wat gedaan , maar wel kolonialisme de schuld geven van het falend onderwijs!!
  In haiti hebben ze al 200 jaar “eigen” onderwijs, 40% is analfabeet, net als veel landen in moeder Afrika, appel valt niet ver van de boom.

  Wie bepaalt het taalbeleid op Curaçao? KNOPS, Wilders, Rutte, Beatrix? LOL, dat waren: Walle, Omayra, etc etc ….de rondreizende MvO

  Nu hebben we vooral te korten , te laat ingediende begrotingen etc..
  Wat een onsportieve vingerwijzende , politieke figuren hebben we toch.
  Duidelijk infantiel, en onvolwassen!
  Alles is de schuld van het mes, dat hen gesneden heeft.

 4. Gezondheidszorg voor de bevolking alhier is de verantwoordelijkheid van het bestuur van curacao, dat wilden we op 10-10-10 zo graag. Klagen daar staan we reeds lang om bekend, maar wat hebben onze geweldige ministers eigenlijk zelf ondernomen om voldoende vaccins voorhanden te hebben??

 5. CITAAT
  William | 5 februari 2021 om 21:21 |
  “Het hele vaccinatie proces in Nl is al een zooi.” EIND CITAAT

  Klopt. Gelukkig gaat Zus Zeita het niet zelf doen. Iemand met ervaring in de logistiek van groepvaccinaties gaat dit voor het CMC coördineren. Het uitgewerkte plan ligt al meer dan een maand op de planken. Dus het komt goed. Nederland moet natuurlijk wel voldoende vaccins sturen. Een 5 sterren timmerman kan ook niet veel zonder spijkers en schroeven.

 6. Het hele vaccinatie proces in Nl is al een zooi.
  Hoe kan je dan verwachten dat het hier goed loopt.
  Zeker met de onvoldoende kennis van Jezus cs!

 7. Het is toch ongelooflijk, er was laatst nog een persconferentie van Zita Jesus Leito en die preutse Iralice Jansen met haar jurk tot op de enkels en die hadden het over een vaccinatie programma.

  Vanuit de zaal kwamen vragen als, “zijn mondkapjes buiten of binnen verplicht” en geen enkele vraag of opmerking dat in Nederland pas ± 300.000 mensen gevaccineerd zijn dus hoe kunnen wij hier genoeg vaccins verwachten.

 8. Pfizer gaat heel Europa de helft minder vaccins leveren vanwege productieproblemen in het Belgische Puurs. Vandaar dat Nederland de helft minder kreeg in januari. Dat is mogelijk pas half februari opgelost. Daarna gaat de productie omhoog. Mijn conclusie is dat als je met bedrijven als Pfizer, Astra Zeneca zaken doet er een waterdicht leveringscontract dient te zijn met een waterdichte boeteclausule. Vandaar dat Europa nu in de problemen kwam met Astra Zeneca, waarin onder andere vermeld staat dat er een inspannings verplichting is. Dus helemaal geen verrassing.

 9. Ja, sommige Nederlanders binnen het Koninkrijk zijn meer gelijk dan andere Nederlanders binnen het Koninkrijk.

 10. What a surprise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *