30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 11:52

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Moeder vaak oorzaak dat kinderen hun vader niet zien’

Pixabay

De grootste oorzaak waarom vaders geen contact hebben me thun kind is de moeder. Dat blijkt uit onderzoek door de Stichting Kinderbescherming Curacao.

Factoren waarom de moeder het contact in de weg staat, zijn onder meer dat de vader gebrek heeft aan financiele middelen, aan verantwoordelijk gedrag of relatieproblemen heeft met de moeder. Ook kan een nieuwe partner een rol spelen.

De Kinderbescherming deed het onderzoek met het doel vaders uiteindelijk te kunnen herenigen met hun kinderen om zo een betere band op te bouwen. Helaas kon deze laatste fase niet worden gestart door geldgebrek.

- Advertentie -

Wel benadrukt kinderpsycholoog Diane Djaoen van de kinderbescherming dat vaders elk moment terechtkunnen bij hen voor eventuele bemiddeling.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Helaas maken veel vrouwen hier zoals @Frida de verkeerde partnerkeuze. Ze kiezen vaak voor de gouden tand, rastra haar of de mooie auto die achteraf gestolen blijkt te zijn.

 2. Daan Banaan,

  Correct. Niet alle situaties zijn hetzelfde.
  Ook correct dat alle kinderen voor welke grond dan ook die geen contact kunnen hebben met hun vader,een psychologische drama voor ze is met levenslange gevolgen. En de kinderen verdienen het niet!

 3. @Frida
  Jouw persoonlijke ervaring is niet noodzakelijkerwijs de ervaring van de meeste kinderen. In jouw geval geen sprake van oudervervreemding dus. Maar in veel gevallen wel. Ikzelf heb al 8 jaar mijn kinderen niet gezien, werd onlangs gezocht door mijn zoon die me vervolgens de huid volschold en me vervolgens wilde afpersen. Zo zie je, ieder verhaal is anders.

 4. Dat is absoluut NIET waar.Ik heb vanaf de geboorte van alles geprobeerd zo dat de vader van mijn kind inmiddels volwassen zijn kind kon zien.Hij was NIET geinteresseerd. Ik heb bovendien altijd goed met mijn zoon gesproken over zijn vader.Inmiddels heeft hij een eigen opinie hierover.Het lag niet aan mij maar aan de vader zelf en de familie die hij later heeft gesticht. Mijn zoon (en ik) hebben enorm veel pijn daarover gehad.En nog steeds!!! Als geen wil is dan is niks te doen. Deze vader wil zelf geen contact met zijn kleindochter.Ik vraag mij af welke schuld heeft een kind,zoon of kleinkind.Er zijn mensen die alleen aan zich zelf denken en geen gevoel hebben voor de eigen kinderen/kleinkinderen.Mijn zoon moeste het als kind accepteren.

 5. Dit heet “Oudervervreemding” en is een zorgelijk psychologisch drama voor de kinderen. Helaas heeft de rechtbank hier ook een dubieuze rol in, waarvan de gevolgen verstrekkend zijn. Ik ben toevallig bezig met de vertaling van een kinderboek met dit thema. Waarschijnlijk volgend jaar in de boekhandel.

 6. @Lapas: je hebt gelijk.Ik vind het ook geen goed idee. Ook vind ik het geen goed idee om pinguïns om Curacao te houden.
  Maar dat staat ook niet in het artikel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -