ParadiseFM | Ministers om tafel met bonden

De ministers Konket, Martina en Gijsbertha waren naar het kantoor van de ABVO gegaan. | Persbureau Curacao

Drie ministers hebben gisteren om tafel gezeten met vertegenwoordigers van de vakbonden die de Curaçaose ambtenaren vertegenwoordigen.

Er is gesproken over verschillende voorstellen om de arbeidsvoorwaarden van de ambtenaren met 12,5 procent te korten. Uiteindelijk is afgesproken een commissie op te richten, die een definitief standpunt in zal nemen.

De ministers Konket, Martina en Gijsbertha waren naar het kantoor van de ABVO gegaan. Daar werd vergaderd met ruimte afstand tussen de aanwezigen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Ministers om tafel met bonden

  1. “Ja natuurlijk, een commissie instellen! Typerend voor Curacao,”
    Dat hoort bij het verdien model van de elite. Voor elke beslissing moeten er commissies ingesteld worden. Consultants geraadpleegd die allemaal kunnen rekenen op een “passende” vergoeding. Uiteraard zijn de leden van de commissies en cunsultants altijd de zelfde (in wisselende samenstelling) en hebben ze ook nog ander taken en functies. Dit is een van de redenen dat we in deze problemen zitten. De rekeningen van deze personen komen uit de staatskas. Dus zo wordt het korten op de vergoeding van de bestuurders gecompenseerd en is iedereen gelukkig

  2. Ja natuurlijk, een commissie instellen! Typerend voor Curacao, “moeilijke” – lees: impopulaire – beslissingen uitstellen. Beste regering, waarom niet een keer het voortouw nemen, een hardere aanpak. Dat is nodig in deze tijden. We hebben het over slechts 12,5% salarisvermindering. Kijk hoe anderen in Curacao bloeden. Het gaat om belastinggelden die hoognodig anders besteed moeten worden. Het zijn tijden van nood. Wanneer dringt dat nu eens door…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *