31 C
Willemstad
• zaterdag 24 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | Minister weet niets van huurcontract Mermaid Boattrips

In 2003 is de huurovereenkomst Mermaid Boattrips herzien en ondertekend door het toenmalig waarnemend hoofd van bureau Domeinbeheer Dorise Fatima Ayala 

Minister van verkeer, vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito is niet bekend met het de huur die Mermaid Boattrips betaalt voor het terrein op Curacao. De discussie over illegale bouw is sinds kort weer opgelaaid en deze week hield de regering een Statendebat over het eiland.

Mermaid heeft vanaf 1990 een huurovereenkomst met Domeinbeheer. Het ging toen alleen om de Captain’s House, een perceel van 60 vierkante meter. In 2003 is de huurovereenkomst herzien en ondertekend door het toenmalig waarnemend hoofd van bureau Domeinbeheer Dorise Fatima Ayala.

Op de bij het huurcontract horende tekening is te zien dat dit een perceel betreft van ongeveer 625 vierkante meter. Daarom beschouwt Mermaid het perceel als privéterrein.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

5 reacties

 1. Mijn vriendje durft wel zijn opinie gelijk aan de man te brengen. Wellicht gaan wij straks hand in hand de regenboogparade vieren.

 2. De minister wilde al met een bulldozer aan komen zetten !
  Of dat iets zal bijdragen aan de toeristische ontwikkeling van klein Curacao durf ik te betwijfelen, maar het zal wel weer gaan om niet onder de tafel betaald krijgen.

  Ik hoop dat deze regering eindelijk eens in gaat zien dat Klein Curacao een belangrijke trekpleister is voor toeristen. De bedrijven die daar op varen doen goede zaken. Dus wil je als regering meeprofiteren, zorg dan dat je een belasting per toerist in rekening gaat brengen. Hoef je dus niets meer te doen, het geld komt vanzelf naar je toe. En daarmee maak je een goed draaiend product ook niet kapot.

 3. Dit is het domste antwoord wat ze heeft gegeven. Dezelfde discussie was er ook al in 2015 en eerder. Er is namelijk een Landsbesluit. En die zijn gewoon in te zien door een ieder. Ook door de minister. Volgens mij weet zij d*nders goed dat dit Landsbesluit er is, maar zij durft geen beslissing te nemen. Veel blaablaa blaablaa en weinig daden. Had van haar anders verwacht.

  Voorafgaand aan het herziende huurcontract heeft een Landsbesluit plaatsgevonden. Op 27 september 2002 is dit getekend met daarin het besluit de grond te verhuren aan MBT. Hierin staat onder andere dat ‘het gehuurde, waaronder de op het gehuurde perceel staande opstallen, op kosten van MBT moeten worden onderhouden’. Ook wordt vermeld dat de betaling jaarlijks moet worden voldaan.
  Op de bij het huurcontract horende tekening is te zien dat dit een perceel betreft van ongeveer 625 vierkante meter.
  Beide documenten zijn meer dan tien jaar oud, maar volgens Waterweg is elk jaar huur betaald. Uit een factuur van mei 2014 blijkt dat MBT het geld heeft overgemaakt.

 4. Met die foto van een situatietekening behorend bij een huurovereenkomst durf ik mijn mening niet te ventileren.

  Wel een kanttekening: wat heeft de in 2003 herziende huurovereenkomst te maken met een besluit van 27 september 2002? Red-tape of zo moet ik aan denken?

 5. Excuses van de Minister zijn dus op hun plaats!
  En ….. de Minister mag eens een hartig woordje spreken met haar ambtenaren over hun archiveren en functioneren (géén kerstbonus dit jaar als je je Minister zo in haar hemd laat staan!)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -