26 C
Willemstad
• dinsdag 13 april 2021 01:25

Democracy now! | Monday, April 12, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 12 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Na 3,5 jaar eerste scheepswrakken St Maarten gelicht

Na 3,5 jaar worden de eerste scheepswrakken uit de zwaar vervuilde Lagoon van St Maarten gehaald. De overheid van het eiland heeft alle overeenkomsten getekend om het...

Nu.cw | Bonaire opent scholen weer nu docenten zijn gevaccineerd

De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Op het eiland zijn nog steeds veel coronabesmettingen. Maar omdat...

DolfijnFM | Drie weken na verkiezingen nog steeds propaganda langs de weg

Drie weken na de verkiezingen zijn er nog steeds vlaggen, borden en andere attributen op straat. Politieke partijen moeten die volgens de regels al na één week...

DolfijnFM | Vervallen rijbewijs en sedula blijven negen maanden langer geldig

Rijbewijs of sedula’s die vervallen zijn tussen 1 december vorig jaar en 1 juni dit jaar, blijven nog negen maanden geldig.   Heb je in die periode examen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha ontkent gelekt te hebben naar...

ParadiseFM | Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha ontkent gelekt te hebben naar de media

MinFin Gijsbertha ontkent lekken naar media | Extra

Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha heeft gisteren uitgebreid met het bestuur van zijn partij MAN gesproken over de commotie die is ontstaan rond de beoogde benoeming van Neysa Schoop-Isenia als minister van Economische Ontwikkeling.

Haar benoeming is onzeker nu er een memo uit 2014 van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten in de pers is gekomen. De Bank heeft de memo vorige maand aan Gijsbertha gegeven.

Hij zegt op zijn beurt de situatie te betreuren, maar ontkent ten stelligste dat hij heeft gelekt naar de media.

Bron: ParadiseFM

15 reacties

 1. Laten we aannemen dat Matroos-Lasten iets gestudeerd heeft want van Gijsbertha weten we dat hij niet meer dan Basis kennis boekhouden heeft.

  Matroos-Lasten stuurt vanuit het Centrale Bank een email naar de g-mail account van Gijsbertha, blijkbaar heeft Matroos-Lasten niets geleerd van de beschuldigingen aan het adres van Hillary Clinton toen zei haar privé email gebruikt heeft voor vertrouwelijke informatie.

 2. De laatste tijd zijn er veel personele mutaties bij de Centrale Bank dus in feite was dit soort dingen te verwachten. Ben benieuwd of de nieuwe directeur het kaf van het koren gaat scheiden.

 3. @Trui: Ctex is een typisch voorbeeld voor Curacao. Directies die zichzelf hoge salarissen toekennen en het bedrijf dan met schulden achterlaten (wat nu bij ENNIA aan het gebeuren is). Dat veel bedrijven geen jaarverslagen publiceren komt de transparantie dan ook niet ten goede.

 4. Wellicht is Neysa Schoop de fout ingegaan bij het Ctex drama van Girobank, dat een volkomen onverantwoorde lening van tientallen miljoenen gaf aan het kansloze Ctex van fraudeur Anthony de Lima. Met naar ik vermoed fikse kickbacks onder de tafel naar Garcia en Capella (die zich ook nog eens op de loonlijst van Ctex lieten plaatsen).

  Dit alles speelde ‘toevallig’ in de tijd van het toetreden van Neysa Schoop tot de directie van Girobank.

  Heeft ze meegedaan in deze scam of was ze ‘willfully blind’? De Centrale Bank weet het ongetwijfeld.

 5. Wat een drama queen. mevrouw Schoop. Met twee criminele bankiers in de directie gaan zitten en dan verwachten dat we haar als moeder Theresa gaan zien.

  Heisa Schoop.

 6. Vreemd dat Gijsbertha over die informatie beschikte, maar daar niet naar heeft gehandeld. Wat heb je aan een potentieel minister met een, zoals nu blijkt, chantabel verleden. Of was het juist in het voordeel van de nu voordragende minister en partij?

  Jammer dat journalisten niet doorvragen over de “inhoud van de boodschap” maar zich juist lenen voor een partijtje “shoot the messenger”.

 7. Of Gijsbertha gelekt heeft of niet, maakt voor mij niets uit. Feit is dat de screening procedure niet goed gegaan is en dit feit betreffende Mevr. Isenia bewust de wereld in is geholpen.
  Partij MAN had beter moeten weten en haar niet moeten voordragen.
  Mevr. Isenia kan beter de eer aan zich zelf houden en a la minuut haar kanditatuur intrekken. Een minister die als aangeschoten wild aantreed, heeft geen lang leven in de politiek.

 8. Nu bijna alles over deze zaak de media heeft gehaald wordt het tijd ook het handelen (of het niet handelen) van Neysa Schoop welke haar niet integer maken bekend te maken, zodat we ons daar zelf een oordeel over kunnen vormen.

  Als de Centrale Bank of minister dat niet mag doen, wat belet Neysa Schoop dan om dat zelf te doen? Of was het zo dirty dat zij dat niet durft?

  Wellicht hebben we eeen klokkenluidertje ergens?

 9. Het wordt tijd dat het land Curaçao eindelijk eens een keertje capabele, kundige, effectieve maar vooral integere ministers gaat aanstellen.

 10. Het MAN bestuur bij monde van Yves Schoop staat achter Neysa Schoop.

  Familie van elkaar?

  En hoe kun je achter haar staan als de Centrale Bank vond dat de arbeidsovereenkomst van Neysa Schoop met Girobank ontbonden moest worden wegens niet integer gedrag?

 11. Indien deze mail persoonlijk naar Gijsje gestuurd is, is het alleen mogelijk in het openbaar te komen als ook anderen in zijn mail inzage hebben , zo niet dan heeft hij gelekt punt uit dus staat hij nu zijn Kl… te klaren.

 12. Na alle commotie rond deze drama queen is ze absoluut niet meer ministeriabel.

  Als een gerespecteerde instantie als de centrale bank zegt dat je niet integer bent blijft dat hangen, ook al had die uitspraak formeel niet gedaan mogen worden.

  Het is heel anders dan wanneer Menki Rojer zegt dat je niet integer bent.

 13. Het is ongelooflijk maar Jachmin Pinedo maakt weer een hele novela van, waarschijnlijk geen ander nieuws. Wij moeten blij zijn dat deze playbunny geen minister is geworden wij hebben al genoeg corrupte ministers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties