28 C
Willemstad
• donderdag 23 september 2021 05:40

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | “Minister schendt regels”

Het laatste voorval deed zich voor tijdens de kerstperiode waarin vissersboten niet mogen uitvaren om te vissen, maar na tussenkomst door de minister moest er aan een bevriende visser door de Douane toch toestemming worden gegeven.

Binnen de douane is er veel onvrede over directe inmenging van een minister in de wijze waarop de Douane controles uitvoert op vissersboten. Dat meldt de EXTRA.

Volgens de krant is er in de afgelopen periode meerdere keren druk uitgoefend door een minister om bepaalde eigenaren van vissersboten niet aan te pakken als ze zich niet aan de regels houden.

De krant heeft met verschillende betrokkenen gesproken, maar die blijven anoniem in het artikel.

- Advertentie -

Het laatste voorval deed zich voor tijdens de kerstperiode waarin vissersboten niet mogen uitvaren om te vissen, maar na tussenkomst door de minister moest er aan een bevriende visser door de Douane toch toestemming worden gegeven.

De betrokken douaniers vinden dat de situatie inmiddels onhoudbaar dreigt te worden en willen dat er maatregelen worden genomen om de ongelijkheid tegen te gaan.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

12 reacties

 1. regeltje’s en nog eens regeltje’s die zijn er over de hele wereld en al eeuwen lang. Wijlen mijn vader ” Joden jongen ” heeft 5 jaar in een keldertje met ze broer en zus moeten leven ondanks dat zijn moeder met een kristen man was getrouwd was ook een regeltje, daarom had hij later maling aan regeltje’s, hij had een auto radiateuren fabriekje op gebouwd en dat liep best goed maar omdat we met zijn 8 waren vader moeder en 6 kinderen ging hij op een gegeven moment ook naar de auto markt in Utrecht en ging met de auto langs woonwagenkampen, daar verkocht hij bijna alleen tweedehands radiateuren , en daar hoefde de autohandelaren geen bonnetje, dus dat werd kassa en hij werd maar een keer geboet door de belasting 10.000,00 guldens was voor die tijd een vermogen, maar hij ging er gewoon mee door, ik heb het van hem geleerd werkte in de bouw aannemerij ! belasting kan je altijd nog betalen, want de koningin hoeft ook niks te betalen zei hij dan en Den Uil met ze zooitje stelen zich ook zelf rijk zei hij. dus belasting wat is dat ? Pa rust in vrede.

 2. @Lamoenchi, vissers mogen elke dag vissen, geen probleem. In dit geval gaat het over het ontduiken van de invoerrechten. Op zee wordt vis overgeladen en zonder de betaling van invoerrechten ingevoerd.

 3. Wat heeft douane te maken met visserij en waarom mogen vissers niet vissen ? Is men bang dat coronavirus door vliegende vissen wordt verspreid ? Het is overal machtsvertoon. Sadisten. Daarvoor is de noodwet.

 4. Het maakt niet uit wat je kan, het maakt uit wie je kent. Dat is de economie van het eiland. Een gunsten economie ven verknipte kennis economie..
  Dit is gelijk de graadmeter voor prestaties,: het gaat er om hoe je gunsten kan verlenen en niet hoe je je taakomschrijving uitvoert. In deze economie krijgt de klagende douane beambte een klap op zijn vingers en gaan de statenleden geen vragen stellen. Dit is de manier om deze economie overeind te houden en kunnen personen zonder kunde blijven zitten en aangesteld worden door hun kennis(sen) en komen mensen met kunde of integriteit niet in posities om hun kunde te gebruiken.

 5. Laten we eerlijk zijn: wat hebben de statenleden nu gepresteerd de afgelopen 4 jaar?

  Ze zijn alleen actief als het gaat om reisjes naar Parlatino en verkeersbeurzen in Nederland. En wanneer het over hun eigen salaris en pensioen gaat. En wanneer er eventueel een nieuwe regering kan komen.. Anders horen we ze niet.

 6. @Tuna ‘en gaan de staten de minister nu ter verantwoording roepen’?

  Dat zou je inderdaad hopen in een land dat pretendeert zelfstandig te kunnen zijn. Maar helaas. De statenleden profiteren er zelf ook van mee. Al is het maar door hun mond te houden en maandelijks hun zwijggeld te incasseren. Laten we eerlijk zijn: wat hebben de statenleden nu gepresteerd de afgelopen 4 jaar? Is er iemand op dit forum die ook maar één wapenfeit kan benoemen? We hebben weer gewoon 4 jaar stilgestaan…

 7. En daarom functioneert er hier zo weinig, iedereen heeft wel een regelvriendje die de regels aanpast zoals het uitkomt. En zo blijft het een rotzooi. Terecht dat de douane zich genaaid voelt. Deze dienst kan dus wel afgeschaft worden als ze toch door een onbenul worden overruled. Laten we dat ook maar met de politie doen, want ook daar mag op feestjes van 100 man (waaronder Statenleden) niet bekeurt worden. Dus ook de politie is overbodig. Niet gek dat hier zo vaak de regels domweg worden genegeerd, de voorbeelden van bovenaf hoeven we alleen maar te volgen om te weten waarom. En de Staten? Gaan die deze minister ter verantwoording roepen?

 8. Iedereen heeft schijnbaar , een engelbewaarder op curacao .
  Minister ban serio si .
  Gelijke monniken , gelijke kappen .
  Vreemd , heel vreemd weer .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Kustwacht schiet illegale man op zee neer

De Kustwacht Caribisch gebied heeft gisteravond schoten gelost bij de aanhouding van een illegale boot in de wateren van Curaçao. Daarbij is een man gewond geraakt. De Kustwacht...

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering...

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor...

Nu.cw | Nieuwe zittingsdatum voor de zaak-Girasol

Er zijn vier verdachten in de zaak-Girasol, waarbij het gaat om verdenking van het vervalsen van documenten, misbruik van subsidiegelden en witwassen bij de stichting Wit Gele...
- Advertentie -