29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | MFK twijfelt aan integriteit kabinet

HomeMediaParadiseFM | MFK twijfelt aan integriteit kabinet
Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas verwijst naar de 33 miljoen gulden bij Insel Air, de deal met Klesch, de verkoop van UTS en het onderzoek naar de Girobank en de PSB Bank.

De fractie van de MFK heeft in een brief aan premier Eugene Rhuggenaath laten weten dat ze betwijfelt of het kabinet wel zo integer en transparant is als het lijkt.

Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas verwees in de brief naar de 33 miljoen gulden die in Insel Air is gestoken om het bedrijf open te houden, terwijl de vliegmaatschappij nu failliet is.

Ook vindt Pisas dat er teveel onduidelijkheid is rondom de deal met Klesch, de verkoop van UTS en het onderzoek naar de Girobank en de PSB Bank.

Bron: ParadiseFM

16 reacties

 1. @Martin:

  “de Isla/PDVSA raffinaderij was hoe dan ook zowiezo dicht gegaan per december 2019. Dat volgens conctract, dat was de deal en dat was bekend”

  Klopt. En zoals je ook correct aanhaalt is dat de onderhandelingen met Guangdong Zhenrong Energy een farce waren.

  Daarom zou inzicht over de Klesch deal, waar de huidige regering geheimhouding wilt behouden, die tot nu toe heeft geleid tot 500 werklozen bij de Isla een goede zaak zijn.

  Om te bewijzen dat beloftes zoals : nieuwer, beter en schoner geen zijn farce zoals het Guangdong Zhenrong Energy debacle.

 2. Kleine correctie: de Isla/PDVSA raffinaderij was hoe dan ook zowiezo dicht gegaan per december 2019. Dat volgens conctract, dat was de deal en dat was bekend; no surprise. Wat wel een surprise was, was dat de Chinese company een farce bleek te zijn. En dat er toch nog (op een laat moment) een bedrijf was wat interesse in onze raffinaderij had; de Klesch groep. En toen kwam het virus en is ook dat uitgesteld. Hopelijk kan er dit jaar weer worden opgestart; nieuwer, beter, schoner.

 3. @Tico Martina:

  “Nogmaals richt je op de boodschap en staar je niet blind op de boodschapper”

  Helemaal mee eens. De boodschap van Pisas is duidelijk :

  -Inzicht over faillisement Insel Air, terwijl er 33 miljoen beschikbaar was gesteld om dat te voorkomen.

  -Inzicht over de Klesch deal die tot nu toe heeft geleid tot 500 werklozen bij de Isla.

  -Verkoop van de UTS voor 339 miljoen waarvan de opbrengst zou moeten leiden tot investeringen in de groei van de economie.

  -Onderzoek naar de Girobank 280 miljoen voorschot van de Centrale Bank met als gevolg dat rekeninghouders niet eens hun geld meer konden opnemen zoals dat hoort.

  -PSB Bank waar ook rekeninghouders een maximaal bedrag kunnen opnemen van hun eigen kapitaal terwijl de bank bezat over 4,9 miljard gulden aan bezittingen.

  Hoogtijd dat er transparantie komt. Dat men beyond skeptical is, heeft de messenger te danken aan zijn track-record.

  De message ben ik met jou eens, is long overdue.

  Now it’s up to Pisas to put his money where his mouth is en als dat hem lukt, begrijpen dat ook hij in de toekomst aan scrutiny op zijn persoon en handelen moet geloven om transparantie te behouden want vertrouwen verdien je niet zomaar terug.

 4. Nu Gerrit de Raaf weet dat hij geen enkelbandje meer krijgt en zijn vervroegde straf ” 2 jaar ” moet moet uit zitten, laat hij zijn slaaf Pik Pisas weer volop vuur op de kachel gooien,als hij dat zelf zou doen kan hij zeker die 1 jaar vervroegde vrijheid op zijn buik schrijven.

 5. Iedereen twijfelt aan de integriteit van de huidige regering maar jammer dat Pik niet aan zijn eigen regering twijfelde. En om de laatste dag nog een paar losers op de overheidspayroll te zetten is ook niet integer.

 6. Tuurlijk mag de Lolo van Soto die vragen stellen, Tio M.

  Maar als onder het bewind van jouw fractie honderden miljoenen zijn verdwenen zonder een kritisch woord en inmiddels 3 ministers uit die fractie tot meerjarige celstraffen zijn veroordeeld zonder enige vragen daarover van de krijsende kabriet dan maak je jezelf wel erg ongeloofwaardig.

  Pik Pisas lacht zich iedere maand een ongeluk als hij zijn salarisstrook ziet. met daarop het tienvoudige van zijn vorige baan, kopieerapparaatbediende bij de politiepost op Barber. En daar had hij een 40 urige werkweek, nu een 4 urige.

 7. Zoals verwacht luistert men niet naar de boodschap, maar staart men zich blind op de boodschapper. De taak van het parlement is onder andere toezicht houden en vragen stellen aan de regering en ministers. Vooral op het punt van publieke gelden dient elke cent verantwoord te worden op elk moment. Terecht dat de heer Pisas vanuit zijn functie vragen stelt en om weerlegging van feiten verzoekt aan de heer Ruggenaath. Gillen van “de heer Pisas houdt je mond want je bent zelf corrupt of je partij is corrupt” is dus niet op zijn plaats hier. Ook de bevolking heeft vele vragen over Klesh, Insel Air etc. maar omdat de MFK vragen stelt is het opeens niet meer relevant en gaan we op de man spelen? Door dit soort zaken komen sommige partijen en personen al decenia lang weg met van alles. Nogmaals richt je op de boodschap en staar je niet blind op de boodschapper

 8. En daar komt hij nu mee. Als hij zijn werk gedaan had waaren er eerder vragen over gesteld en had het mischien voorkomen kunnen worden.
  Nu is de deksel van de beerput en vanuit de put scheeuwt pik dat hij het niet was die verantwoordelijk is voor de stank. Sorry Pik, je zat er al in voor het deksel er af is gegaan en jij en je baas zijn zeker mede verantwoordelijk voor de stank die er uit komt. Dat je het niet eerder geroken hebt is het bewijs er voor.

 9. Hij heeft op zich een paar valide punten, maar komt dus totaal niet geloofwasrdig over.

  MFK, is samen met de MAN, FOL en PS een van de corruptste en opportunistische partijen van het Koninkrijk.

 10. Humor. De pot verwijt de ketel… Ha! De spreekbuis van de Mafia Fraude i Korupshon (MFK) heeft kennelijk weer n opdracht uit de Bon Futuro gekregen

 11. Het moet niet gekker worden, de halve MFK fractie zit langdurig opgesloten in Bon Futuro en dan durft de krijsense kabriet Pik Pisas alias de lolo van Soto het over integriteit te hebben?

 12. “Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas verwees in de brief naar de 33 miljoen gulden die in Insel Air is gestoken om het bedrijf open te houden, terwijl de vliegmaatschappij nu failliet is.

  Ook vindt Pisas dat er teveel onduidelijkheid is rondom de deal met Klesch, de verkoop van UTS en het onderzoek naar de Girobank en de PSB Bank.”

  Zou een goede zaak zijn als het welgemeend was en zou leiden tot transparantie in het huidig openbaar corrupt apparraat.

  If this truly leads to results it would be a great first step towards better governance.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties