29 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 13:29

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Meeste bedrijven krijgen steun

ParadiseFM | Meeste bedrijven krijgen steun

Waarschijnlijk eind van de maand kunnen de aanvragen voor de maand mei worden gedaan | Antilliaans Dagblad

De minister van Economische Ontwikkeling Giselle McWilliam heeft bekend gemaakt dat verreweg de meeste bedrijven die steun hebben aangevraagd in het kader van de NOW-regeling ook daadwerkelijk steun hebben ontvangen.

Vier weken geleden konden de eerste aanvragen worden ingediend voor de tegemoetkoming van salarissen. Waarschijnlijk eind van de maand kunnen de aanvragen voor de maand mei worden gedaan.

Bron: ParadiseFM

3 reacties

 1. Het blijft ook in de corona tijdperk hetzelfde verhaal de politici gaan er vanuit dat de bevolking achterlijk is, op zich wel begrijpelijk als de bevolking op hen heeft gestemd.

  Mc Williams heeft het over de meeste bedrijven die een NOW regeling hebben gevraagd die ook hebben gekregen maar ze noemt geen getallen en geen percentages.

  Het valt niet goed te keuren maar wel begrijpelijk dat iemand haar met de dood heeft bedreigd, het is om een punt hoofd van te krijgen.

 2. Als minister van Economische Ontwikkeling heeft zij het groei-akkoord inmiddels laten vastlopen in de buraucratie? Kan tijdens een persconferentie naar de stand van zaken daarvan worden geïnformeerd?

 3. Ook deze minister heeft geen enkele visie en regeert als een kip zonder kop. Veel bedrijven kunnen zonder problemen open gaan, het enige wat dit kabinet weet is 2 meter afstand (na mi dos). Het slaat nergens op er zijn zoveel maatregelen die genomen kunnen worden zodat de meeste bedrijven open kunnen.

  Laat ik het dicht bij huis houden, Campo kan vrij simpel weer open, het enige wat moet gebeuren is een plexiglas scherm met één of twee gaten erin dat de klant en sekswerkster van elkaar scheiden.

  Enige nadeel is dat de klant staande en niet liggend aan zijn trekken moet komen. Een plexiglas kost minder dan de salarissen van alle medewerkers betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties