29 C
Willemstad
• woensdag 26 januari 2022 12:39

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Meer mensen in de kerk toegestaan

- Advertentie -
Het decreet is geldig voor Curaçao, maar ook voor Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba | Persbureau Curacao

Het bisdom Willemstad heeft gisteren de nieuwe regels bekend gemaakt voor kerkbezoekers. Er zijn voortaan 250 personen welkom in de kerk, in plaats van de huidige 100.

Dat mag echter alleen als de ruimte het toelaat. Bezoekers moeten zich houden aan de sociale afstand en de hygiëne-regels. Er wordt een registratie bijgehouden van de aanwezigen, om zo de aantallen te kunnen bijhouden en in het geval van een besmetting de gegevens van alle kerkgangers te hebben.

Een mondkapje is alleen verplicht in kerken met een airco, in kerken zonder airco is het aanbevolen.

Het bisdom Willemstad heeft de regels bekend gemaakt. Daarbij heeft bisschop Luis Secco benadrukt dat alle kerkgangers zich aan de regels dienen te houden om op die manier de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

- Advertentie -

Het decreet is geldig voor Curaçao, maar ook voor Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

13 reacties

 1. Ik lees in de Telegraaf dat in Nederland de corona maatregelen , mondkapjes- maximaal aantal aanwezigen etc., niet gelden omdat volgens de grondwet deze gebedshuizen geen openbare ruimten zijn. Vandaar dat er ook niet gehandhaafd mag worden.
  Beetje vreemd want woonhuizen zijn toch ook geen openbare ruimten? En daar zijn (waren? het verandert allemaal zo snel…) wel strikte voorwaarden gesteld. Bv max. aantal bezoekers. Waarvan de politie al sowieso zei dat daar niet op zullen handhaven. Want onbegonnen werk.
  ps de overheden doen in meer of mindere mate hun best maar de bevolking raakt het spoor bijster. Warrig beleid, warrige informatie.

 2. Het wordt tijd dat de macht van de kerken aangepakt wordt. Zoals overal is geld belangrijker dan gezondheid. Kerken en kerkelijke samenkomsten dienen verboden te worden. Kerkleiders hebben geen enkel benul van verantwoordelijkheid. Weet nog toen ik, jaren geleden, verhuisd was naar een gemeente in Limburg. De dag na inschrijving in gemeente register stond er al een priester aan de deur. De eerste vraag was hoeveel kinderen ik zou produceren. Heb hem meteen met zachte hand de straat opgeflikkerd met de mededeling dat ik goddeloos ben.

 3. Nieuwe richtlijn bisdom voor priesters:

  In deze tijd van crisis moeten priesters de zieken en stervenden opzoeken.
  Zorg dat je aanwezig bent als er iemand gaat sterven, en zorg dat je dan alleen bent.
  Zo kun je een mondeling testament ten gunste van de kerk vertellen.

  Dat werkte vroeger ook goed, en zo kunnen we de verliezen van het laatste jaar wegwerken.
  Voor godt heiligt het doel de middele(euwe)n.

 4. Secco zag dat het goed was.
  Hij wil zielen winnen en vooral geld binnenharken.
  Dat schiedt er even bij in nu er geen nieuwe gelegenheden worden geopend.
  Bisdom lijdt verlies, lol

 5. Absurde toestanden.
  Op BB was toch een begrafenis met meer dan 200 gasten. Het is steeds makkelijker erachter te komen waar de besmettingen vandaan komen. Het lijkt mij dat contact tracing steeds eenvoudiger wordt.

 6. Zie je nou wel dat de kerk tòch vóór euthanasie is?!

  En van oecumene hebben ze hier nog nooit gehoord, anders zouden ze wel gesproken hebben met de overlevenden van de massa-kerkbezoeken tijdens de eerste coronagolf in Zuid-Korea.

 7. Onverstandig en een slecht signaal naar de gemeenschap toe. Hoe haalt men het in zijn hoofd? En een slechte timing. Hopelijk gaat men dat inzien en komt men op dit besluit terug.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas vergadert met Standard & Poor’s

Premier Pisas heeft vergaderd met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. De internationale kredietbeoordelaar bekijkt de economische toestand van Curaçao vanuit verschillende ooghoeken. Volgens Pisas werd gesproken over de...

Democracy now! | Tuesday, January 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Premier bezoekt Aruba voor exitstrategie corona

Premier Gilmar Pisas en Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia hebben een bezoek gebracht aan Aruba om te leren over de exitstrategie wat betreft het coronavirus. De Arubaanse minister van...

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd...

DolfijnFM | Afspraak autokeuring nu ook digitaal

Wie op Curaçao zijn auto moet keuren, kan sneller terecht aan het digitale loket. Sinds gisteren is het afsprakensysteem van het keuringslokaal op- internet geopend. Op www.gobiernu.cw...
- Advertentie -
- Advertentie -