26 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 09:33

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidParadiseFM | McWilliam vraagt hulp volk

ParadiseFM | McWilliam vraagt hulp volk

Op 528-2543 kan iedereen tips of suggesties doorsturen voor het opbouwen van de economie.

Minister van Economische Ontwikkeling Giselle McWilliam wil de samenleving betrekken bij het opbouwen van een nieuwe economie na de coronacrisis.

In een persbericht spreekt ze over de Curaçaose economie 2.0. Hiervoor heeft ze een speciaal whats app-nummer open gesteld. Op 528-2543 kan iedereen tips of suggesties doorsturen voor het opbouwen van de economie.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

66 reacties

 1. “… Ajax mijn Joden club , Heeft de gift al terug gestort op de rekening voor voedsel aan de arme wijken…”!

  Als het op deze manier is verlopen, vind ik het op zijn minst heel frappant dat drama-queen niet met deze eer is gaan strijken!

  V.w.b. onze “breed bek kikkers” wordt het geld gewoon gestort op de rekening van CORDAID.

 2. @Knoek-koe
  Het is jou goed recht om bepaalde eigenschappen te eisen/ missen die jij verwacht.

  Waar je die hts opleiding van Gijsbertha online kunt vinden, weet ik niet. Een andere minister heeft dat eens verklaart in een tv programma, maar bij nader inzien was het misschien wel in een ander richting dan alleen technisch. Weet niet meer in welk programma dit ter sprake kwam. Ook werd verteld dat hij zowel bij Shell als bij PDVSA verschillende senior functies heeft vervuld en brede werkervaring heeft op het gebied van auditing and accounting. De man zit “on and off” al heel lang in de politiek, is waarnemend gezaghebber geweest en eigenlijk is hij al een tijdje gepensioneerd.

  @Knoek-koe zegt “Ook hier de vraag, HTSers hebben gestudeerd voor techniek, kunnen wat verstand hebben van begrotingen, maar dat maakt je nog geen Financieel expert”.
  Dat weet ik niet of hij een “financieel expert” is en dat is ook niet altijd noodzakelijk dat je als minister per se een expert moet zijn. Enige kennis van cijfers lijkt mij in dit geval wel meegenomen. De expertise ligt namelijk bij de ambtenaren. Hoofden van diensten en andere experts/ adviseurs in dat ministerie. Die formuleren samen met de minister het beleid. Ambtenaren worden daarom meestal de vierde macht genoemd. Ik denk dat jij niet helemaal snapt hoe het er aan toe gaat in een ministerie, maar zo gaat dat dus.

 3. @Fox, ik begrijp wat je bedoelt.
  Er spelen naast opleiding ook, inzet, ervaring, intentie, wil, hart voor de zaak, expertise en last but not least integriteit.
  Zeker, een leraar moet vooral de stof kunnen overbrengen, een Minister moet vooral pragmatisch met de gegeven middelen omgaan, en zeer crestief zijn daarin, dat vergt toch een bepaslde expertise. Daarnaast moet het ook een goede communicator zijn, rap , diplomatiek, ethisch, professioneel , zakelijk objectief, en super tactisch.

  Ik mis veel van deze eigenschappen bij heel veel politici.

  Waar kan ik de HTS ingenieur titel van Gijsbertha vinden.

  Ook hier de vraag, HTSers hebben gestudeerd voor techniek, kunnen wat verstand hebben van begrotingen, maar dat maakt je nog geen Financieel expert.

 4. @ Fox, integriteit en zelf kennis zijn, in mijn optiek, de belangrijkste kenmerken van een (politiek) leider.
  Hij hoeft niet eens expert met Harvard te zijn.
  Er zijn meer voorbeelden van succesvolle leiders met basis school. Het grootste bezwaar hier is dat er geen twijfel hoeft te zijn aan de integriteit of zelf kennis van onze elite. Alle politieke partijen parlement, regering en de door hun aangestelde bestuurders van overheidsentteiten.

 5. @Knoek-koe
  Dat ligt eraan. Ik denk dat het in deze specifieke voorbeelden die jij noemt, waar het draait over specifieke kennisoverdracht wel handig zou zijn dat degene die deze specifieke kennis overdraagt er voldoende kennis over heeft. Maar zoals jij waarschijnlijk ook weet, is niet elke afgestudeerde leraar ook per se een goede leraar. Daar komt toch veel meer bij kijken dan alleen kennisoverdracht. Zo is de ene econoom de ander niet is. In de praktijk spreken zij elkaar ook net zo vaak tegen.

  Ik wil daarmee zeggen dat je het een en ander misschien in een breder perpectief moet zien. Mensen hebben vaak naast hun afgeronde opleiding(en), als zij tenminste niet zijn vastgeroest, verder niet geïnteresseerd zijn om te blijven kijken en leren, bredere kennis, (levens- en werk)ervaring, kwaliteiten, talenten, creativiteit etc.. Zo kijk ik er tegen aan.

 6. …..”.McWilliams was operatiekamer verpleegkundige (hbo verpleegkundige dus) en is nu bezig haar masters rechten af te ronden…….

  Dank je @Fox voor de info., oprecht!

  Ik heb een klein hypothetisch vraagje voor je,.
  Chargerend en ironisch bedoelt uiteraard, maar dat is het mooie van hypothetische vraagstukjes, je kunt er een ironische draai aangeven…

  Vraagje I:
  Als je een leraar voor je kinderen ( stel dat je die hebt) mocht uitzoeken, voor het vak Bedrijfseconomie zeg maar.
  Zou je dan een leraar selecteren, die
  A: voor het vak Bedrijfseconomie heeft gestudeerd,

  of zou je een leraar uitzoeken die
  B: een bachelor in verpleegkunde heeft?

  Vraagje 2
  Stel dat je een leraar hebt gevonden om je zoon of dochter het vak bedrijfseconomie bij te brengen, zou je dan

  A: een leraar selecteren die een afgeronde graad in de Bedrijfseconomie heeft.

  B: Een leraar die nog voor de Bedrijfseconomie graad aan het leren is?

  Vraag 1 en 2 Alleen met A of B beantwoorden graag.

 7. @Knoek-koe
  Even voor jouw info: McWilliams was operatiekamer verpleegkundige (hbo verpleegkundige dus) en is nu bezig haar masters rechten af te ronden. Met een drukke baan als minister en zeker in deze crisistijd zal daar vast wat vertraging in geslopen zijn.
  Voor zover bekend is Gijsbertha een afgestudeerde hts-er (ing).

 8. @Bolivar
  Si capisco molto bene grazie. Anders dan jij ben ik er niet van overtuigd dat de door jou genoemde personen geen kennis van zaken hebben, geen expertise hebben en/ of onvoldoende gekwalificeerd zijn to get things done. De eerste is bezig haar masters op dat gebied af te ronden. De tweede persoon was, een overigens ook naar mijn mening veel te dik betaalde, directeur van een telecom bedrijf. Lijkt mij sterk dat hij nul verstand heeft ICT en/ of ICT infrastructuren.

  Verder weet ik niet of je de huidige Statenvoorzitter Millerson bedoelt? Voor zover mij bekend, is de beste man naast een zeer verdienstelijke zwarte ban karateka en ex voorzitter Olympisch Comité N.A. een hoger opgeleid techneut (ing) voor jou informatie.

  Als ik het goed begrepen heb, hebben de eerste twee mensen zich vrijwillig en zonder bezoldiging aangemeld om te helpen in deze crisistijd. Zouden meer mensen moeten doen i.p.v. alleen aan de kant te staan en te klagen. Een ieder zal moeten bijdragen om Curaçao te redden.

 9. @LastiwZ, daar kun je de klok op gelijk zetten. Als ze de diploma, bul of een cerificaat binnen hebben, staat dat breed uitgemeten en aangedikt op elk sociaal medium én extra bolt en oversized op het visite kaartje…

  Ik kan bv niets van Gijsbertha vinden dan een HAVO diploms: Geloof me maar op mijn bruine ogen, dat betekent dat hij idd alkeen maar HAVO heeft

 10. @Knoek-koe: MacWilliam mag dan wel op de Uni hebben gezeten en rechten hebben gestudeerd. Maar voor hoelang? 1 week, 1 maand, 1 jaar?

  Zij heeft deze studie in ieder geval niet afgemaakt. Anders had ze, zo statusgeil als ze is, wel een titel gevoerd.

 11. @De recht staat, Ajax mijn Joden club , Heeft de gift al terug gestort op de rekening voor voedsel aan de arme wijken en niet aan de zakken vullers die een veer in hun reet willen steken . en ik kan het weten. Helaas weet ik niet of het op gehaalde geld ruin 1 miljoen Euro wat de breed bek kikkers goed terecht komen, maar dat zullen we over een jaar nog wel eens horen had toch allang bekend moeten zijn Jantje & snelle als de wind loper?

 12. John Bash …”Knoek-koe, Heb je al je tips doorgestuurd via whatsapp? Of blijf je schreeuwen en loop je hard weg”…..

  @John Bash, Ik hoef niets door te sturen via een Whats app.

  De Minister, en ik weet 99% zeker dat ze dat doet, kan mijn tips gewoon hier op KKC lezen.

  En mijn tip aan de Minister is: Maak plaats voor een integere kandisaat mét kennis kunde en expertise.

  Neem je fancy kartonnen ideeën bus ook maar mee, volgende week als je op stapt.

  en Ga eerst 4 jaar Drs Economie studeren, niet op de UNA, maar in het buitenland, bv op Erasmus, Groningen , Harvard of een andere univerditeit met wat Gravitas .

  En daarna mag ze het weer proberen als Minister EO, maar dan met relevante economische bagage.

  En de Ideeënbus, pffff leuke taak voor de stagiaire van de assistent van het afdelingshoofd van Dienst EZ.

  Van de Minister verwacht ik dat ze middellange en lange termijn plannen en strategieën uitstippelt en concretiseert. Niet dat ze de Ideeënbus micro-managed.

 13. Ik heb zojuist mijn ene tip ge-apped:

  – Ajax vriendelijk verzoeken om het sponsorengeld van dit jaar terug te storten, anders stappen wij naar de voorzieningenrechter.

  Ajax heeft per slot van rekening meer geld opgehaald in minder speelminuten dan Jandino.

 14. Mag ik mij kandidaat stellen als minister van justitie? Ik heb geen rechten gestudeerd, geen ervaring in justitie en geen visie maar wel een whats app nummer

 15. @John Bash :

  “Heb je al je tips doorgestuurd via whatsapp ?”

  Seriously ? Via een whatsapp ideeënbus zal Curaçao de challenges die er staan voor de deur overkomen ?

 16. @Rudy en @Fox. Volkomen gelijk.
  @Knoek-koe. Heb je al je tips doorgestuurd via whatsapp? Of blijf je schreeuwen en loop je hard weg als er een actiegroep opstaat die de wanordelijkheden in de politiek publiekelijk aan de kaak stelt?

 17. @Knoek-koe:

  “En niet iemand omdat hij het ook eens wil proberen”

  Proberen is ondeskundigheid. Resultaten behalen vergt deskundigheid.

  “Jarenlang heeft Den Haag er bij Curaçao op aangedrongen de begroting op orde te krijgen, het enorme ambtenarenapparaat kleiner en efficiënter te maken, en streng op te treden tegen fraude, corruptie en andere onfrisse zaken. Jarenlang kreeg Nederland vrome beloften uit de Cariben. En jarenlang trokken politici en bestuurders zich van die eigen beloften bitter weinig aan, tot steeds grotere frustratie van Den Haag.”

  “Een van de oplossingen, in februari in de Volkskrant voorgesteld door Aart Broek en Jan Wijenberg en sinds corona op Curaçao weer vaak aangehaald, is om van de eilanden een Nederlandse provincie met zes volwaardige gemeenten te maken. Voor Den Haag is deze legitimatie van directe Nederlandse invloed aantrekkelijk.”

  Source : https://knipselkrant-curacao.com//volkskrant-onzichtbare-orkaan-drijft-curacao-weer-naar-nederland-een-nieuwe-orde-lijkt-nodig/

 18. …..”Last but not least : Statenvoorzitter die net eens een MAVO diploma bezit”……

  We zagen dat er een statenvoorzitser was met een medische énn een juristen opleiding die de grootste moeite had met het “decorum” van de staten , en zowel, verbaal , communicatief en protocolair zeer onbekwaam was.

  Voor 14K per maand mag je best een Bekwaam en professioneel persoon neerzetten, die het decorum van de staten op de juiste wijze uitdraagt en handhaaft.

  En niet iemand omdat hij het ook eens wil proberen, of omdat hij de juiste ( partij) kleur heeft.

  Geen kattekoppen, schreeuwerds, vloekers en meppers en dictatortjes meer….

 19. @Fox:

  “Even een vraagje Bolivar? Wat of wie bedoel je met het hele beleidsapparaat dat corrupt is?”

  Precies wat ik aanhaal zonder enig nuance, het heel apparaat betekend het heel apparaat. Het heel apparaat is zoals jij zelf aanhaalt: “kabinet, de oppositie, de staten/ statenleden, het ambtenarenapparaat of de overheidsnv’s? ”

  Mensen die aangewezen voor posities waar zij verantwoordelijkheden behoren te dragen en resultaten behoren te dragen.

  Let’s take just three simple examples :

  1. Een vrouw in een positie van verantwoording in de regering die haar dochter met een bachelor degree aanstelt ( as in : benoemen ) als directielid van een, vooral in deze tijden, critisch overheidsorgaan : Risicobeheersing & Rampenbeleid.

  2. Een gast zonder enige ICt ervaring noch ICT expertise die de functie vervuld van projectmanager voor ICT Infrastructuur en Huisvesting bij de Belastingdienst.

  3. Last but not least : Statenvoorzitter die net eens een MAVO diploma bezit.

  Capice ?

 20. @Boluvar
  @Fox:
  “Waarom denk je dat er zoveel negatief commentaar is ? Het komt juist doordat het hele beleidsapparaat corrupt is en zodoende het eiland naar de afgrond brengt. Als er geen sprake was van wanbeleid zou er eveneens geen negatieviteit heersen.”

  Even een vraagje Bolivar? Wat of wie bedoel je met “het hele beleidsapparaat dat corrupt is”? Wie bedoel je precies? Bedoel je het kabinet, de oppositie, de staten/ statenleden, het ambtenarenapparaat of de overheidsnv’s? Het is zo gemakkelijk om alles op een oo te gooien. Alles en iedereen corrupt te noemen zonder bewijs of veroordeling door een rechter. Ik zeg niet dat het de afgelopen 30 jaar of langer goed is gegaan. In tegendeel. Er zijn zaken volledig uit de hand gelopen. Maar blijven terug kijken en telkens elk initiatief bij voorbaat de grond in boren dat schiet lekker op. Dat vind ik jammer. Als wij niet gezamenlijk bereid zijn om er de schouders onder te zetten en hard te werken, gaat het met Curaçao voorgoed mis.

  Kortom, als jij hoop, mee willen denken vanuit een positieve basis houding om zaken te helpen veranderen, kijken door een roze bril vindt, mag dat. Vraag mij alleen af of wij met eindeloos klagen en de zwartkijkers onder ons een stap verder komen. Denk het niet.

 21. @Rudy,

  – Digitale diensten (meertalig klantcontactcentra / helpdesk) maak gebruik van het tijdsverschil van 5/6 uur t.o.v. Europa.

  Rudy, Hier heeft het bekende consulting McKinsey & Company onderzoek gedaan. (Onderzoek was wel gericht op klantcontant centra internationaal). Taal is toch wel een probleem. Zo goed Nederland, Spaans en Engels spreekt men hier niet. Daarnaast zijn de arbeidskosten te hoog vergeleken met andere landen in de regio en ook willen mensen vaak niet werken op bepaalde uren.

 22. ….”Zou een burgerbeweging/denktank een idee kunnen zijn? Een soort van vakbond voor hen die geen vakbond hebben?”……

  @ Rudy, uiteraard zijn dit ideeën die maken dat mensen die deze corruptie en uitbuiting al jaren beu zijn zich beter verenigen en bundelen, en zo ook een zicht- en hoorbaar numeriek blok kunnen vormen tegen de achterkamertjespolitiek van vakbonen – politici – en sponsors.

  Het is de macht van het getal die de silent mayority met zich mee moet zien te krijgen.

  De Chanel Tjijssen nepotisme case, lijkt oo zich een bagatel, waar mensen je van willen doen geloven dat het maar om een stagepkek gaat. Maar ik denk juist dat het tekenend is voor veel smerigheden die er al decennia aan toegaan met graaigrage politici, die voordringen en plekken en kansen van eerlijke burgers met zo veel gemak in pikken, en wij kijkennen denken , laat ze maar?
  Herinnert u zich de minister beurzen/ plaatsen nog ? Speciale landsbeurzen die de Minister kon aanwijzen, ( keep me rect if i am wrong) dit geval is defacto niet anders.

  Ik denk dat decChanel Thijjsen familie nepotisme case heel wat stof heeft doen opwaaien, en men geen ongepast Ministergedrag meer accepteert.

  Goed dat dit uitgekamd wordt

 23. @Brian S: Je schreef: “Veel van de ideeën van Rudy zijn trouwens al oud en zijn al onderzocht”.

  Vraag is het algemeen: waar kan ik de onderzoeksresultaten vinden t.a.v. deze ideeën? Hebben de medereageerders een inhoudelijke mening over de ideeën?

 24. Vandaag en morgen geen tijd om mijn steentje bij te dragen maar aanstaande maandag lijkt mij wel gepast.

  Ondertussen kan ik vanavond, morgen en rest van het weekend mijn broders bij snèks van Fuik tot aan Soto vragen of ze ook willen meewerken aan het welzijn van de gewone man… Dit allemaal geheel belangeloos, ook al kost het mij wel een rib uit m’n lijf ze te enthiousiasmeren met een paar biertjes en een streep coca…

 25. Laten we Giselle helpen! Zelfs de dochter van haar werkt nu kosteloos hard voor het eiland! Haar eigen dochter geeft het goede voorbeeld om zich in te zetten voor het eiland!

  Net als Paul de Geus! Die ook gratis werkt voor het eiland!

 26. Anyway, onze bestuurders voeren slechts monologen en staan in werkelijk állerminst open voor wat er werkelijk speelt onder het volk en hebben nooit blijk gegeven de dialoog te willen aangaan.

  De verrotte nieuwe elite die wordt gevormd door ons hedendaagse bestuur dient terrecht gewezen te worden op hun wandaden én wel met een koekje van eigen deeg: primitief gedrag lokt primitief gedrag uit…

  Ik vrees dat het tijd wordt, dat ik 100 mundimakkers moet gaan mobiliseren om Forti duidelijk te maken wat er écht speelt op de klip want een dialoog via whatsapp met onze schijterige leiders daar geloofd deze jongen niet zo in….

 27. Het is begrijpelijk en tactisch gezien een goede zet om het volk om input te vragen.

  Begrijpelijk aangezien er spijtig genoeg weinig goeds is voortgekomen uit recente acties van onze gezaghebbers ten tijde van zware tegenwind (crisis).
  Je zou mogen hopen dat wanneer de pleuris uitbreekt er iemand opstaat die werkelijk de klappen van de zweep kent en erin weet te slagen (nieuwe) coalities te smeden en zichzelf wegcijfert ten behoeve van het grotere (volk) belang.
  Helaas is deze persoon/leider niet onder onze machthebbers opgestaan en hebben slechts de ego’s zich in de slangenkuil gemanifesteerd.
  Mcshiiit is hier een goed voorbeeld van met haar geldingsdrang maar de mensen verbinden dáár is ze niet in geslaagd.
  Ik beweer niet dat ze haar best niet doet maar vrees dat haar gedragingen niet meer zo van deze tijd zijn en dan doel ik allerminst louter op de rel rondom dochterlief….
  Échte leiders hebben geen drang zich zo te manifesteren maar wél een natuurlijke aantrekkingskracht en weten onbewust alllianties te creeëren zonder toneel à la McShiiit.
  Het is leuk dat je mee de straat op gaat en de mensen je leren kennen maar die zieltjeswinnerij en maakt je zeker nog geen beter bestuurder.
  Het vragen om input komt spijtig genoeg ook niet oprecht over indien je reeds in het nauw gedreven bent door eigen falen en niet transparant handelen. Ik zou graag gvd iets positiefs willen melden maar…..
  Het is na vele decennia nog steeds eigengewin, IK,IK,IK en persoonlijk heb er altijd maar om gelachen in de afgelopen 15 jaren op de klip maar die lach is de laatste maanden weg want we gaan in noodtempo die kant op waar ikzelf állerminst blij mee ben: direct onder Den Haag vallen door eigen toedoen!
  Wellicht voelen onze “uitverkorenen” dit óók haarfijn aan en graaien ze nog even maximaal voordat het feest over en uit is…

  Of zouden ze écht hart hebben voor deze geweldige klip en haar bewoners en zodoende nu wél eens denken aan de langere termijn en mate van autonomie die we (voorals)nog bezitten???

 28. …..” Heel veel ideeën zijn al op een eerder tijdstip voorgedragen aan de bestuurders”…

  Kijk maar naar diverse code of conduct en good governance voorstellen, ook voirstellen inzake eensalarisnorm, die elke x maar worden uitgesteld en vooruitgeschoven.

  We zijn echt niet gek ( meer), lees ook stuk van Dick Draaier aan Gijsbertha, waarin allemaal ZEER VALIDE EN RELEVANTE punten naar voren worden geschoven, die in het verleden allemaal zijn genegeers door lakse en opportunistische, maar ook geslepen politici.

  Die hele ideeën bus, heel leuk, maar is vooral zoethoudertje, omdat deze dame echt niet weet hoe ze dit aan moet pakken , en nog wat leuke nietszeggende symbool politiek bedrijft.

  Wedden dat je over een half jaar niets meer hoort over de ideeën, net zoals alle voirstellen van CFT, en de IMF en allerlei andere adviezen.

  Deze mevrouw, is zelf deel van het corrupte establishment, en vaart daar wel bij, ze gaat haar eigen ruiten nooit ingooien, en ook die van een van de meest corrupte partijen van Curaçao niet.

 29. @Fox, Positieve ideeen zijn leuk helaas je komt er op Curacao vaak niet ver mee.

  Zolang de politieke wil er niet is en het ambtenarenapparaat niet meewerkt dan is het een moeilijk verhaal.

  Veel van de ideeen van Rudy zijn trouwens al oud en zijn al onderzocht.

 30. @Bolivar…..”Er kan alleen maar resultaat gehaald worden als de top aangepakt wordt en niet met een ideeënbus”……

  LOL, misschien een ideetje om voor de ideeënbus , : om die hele corrupte en vooral arrogante top aan te pakken, inclusief Minister Mc Billion, en vragen om zichzelf te vervangen door een capabeler persoon, en dan bedoel ik niet een corrupte familiepartij coryfee van wie de prosecution zaak geseponeerd is, vanwege laffe vriendjes bij OM

 31. @Fox, zoals ik al zei, kan ik mij aardig vinden in je redenatielijn. Met veel punten die je noemt ben ik het heel erg eens.

  Ik heb idd veel commentaar, want er is erg veel om commentaar oo te hebben, je kan dat negatief noemen, ik noem het het benoemen van zeer pijnlijke feiten.
  En die pijnlijke feiten benoemen, dat wordt niet in dank afgenomen door autoritaire en arrogante politici die nog denken dat je vereerd moet zijn dat je door hun bestuurd mag worden.

  Ik veracht ze, deze corrupte en incapabele bestuurders, die een loopje nemen met goed bestuur, en de letter van de wet volgen, alleen wanneer het ze uitkomt.

  Dat er nu weer een Minister is die een dochter naar voren schuift (stagiaire of stafmanager) is slechts een klein druppeltje die de megatank liet overlopen, maar een druppeltje die nu heel erg in het verkeerde keelgat schoot.

  Ben voor positief en constructief, en omdat te kunnen zijn moet je eerst en vooral, transparant, feitelijk en integerer zijn, en alle corrupte wanbestuurder direct en openlijk kunnen aanspreken oo hun fayos!

  Iets wat niet mag op deze rock, want dan ben je ” negatief” of een spelbreker.

  Wel, ik val niet meer voor de vuile smoezen van de nog vuilere politici.
  Ik ga voor 100% transparantie, benoemen van pijnpunten, en personen op posities van autoriteit met kennis en kunde, en die de basisprincipes van fatsoen en goed bestuur dit x niet vertrappen.

  Dat is alles, verder ben ik het helemaal met je eens.

 32. @Lastiwz idd moet uiteraard argumentum ad absurdum zijn. Mijn comment zat vol typos.
  Moet beter controleren, na het intypen.

 33. @Fox:

  Waarom denk je dat er zoveel negatief commentaar is ? Het komt juist doordat het hele beleidsapparaat corrupt is en zodoende het eiland naar de afgrond brengt. Als er geen sprake was van wanbeleid zou er eveneens geen negatieviteit heersen.

  Het is leuk om het allemaal door een roze bril te zien zoals jij dat doet maar het veranderd de realiteit van het eiland heelaas niet. Er kan alleen maar resultaat gehaald worden als de top aangepakt wordt en niet met een ideeënbus.

 34. @Fox: hoge bomen vangen veel wind. Iets waar politici en andere van onze “toppers” nog erg aan moeten wennen op Curacao. Ik heb McWilliam nog niet kunnen betrappen op enige visie of beleid, het enige dat ik haar op heb kunnen betrappen is de aanstelling van haar dochter. Heb ik dan als burger het recht om wat sceptisch te reageren op haar verzoek?

 35. HULP VAN HET VOLK Mc. William??????? In tijd van vreugde, luxe en gegraai was het volk niet bij betrokken. In tijd van verdriet en problemen wil het volk ook niet bij betrokken zijn.

  Cu otro palabra:

  Ora di hisa glas cu champagna, pueblo NO a tuma parti. Ora di hisa caha di morto pa bai dera tampoco pueblo NO kier tuma parti. Keda bosnan so den boso bomboshi.

 36. Mevrouw McWilliams,
  Begin maar met opruimen van het ambtelijke apparaat dat niet functioneert, 90 procent zit daar politiek geplaatst.
  Geen gigasalarissen voor overheids NV’s en begin maar met terug vorderen van de gestolen miljoenen door het bekende clubje.

 37. @Knoek-koe
  “Je kunt de zaak ook uit zijn verband rukken, door te suggereren dat ik wel voor de oppositie moet zijn, omdat ik zeer kritisch ben op de huidige regering. Wat natuurlijk een vormmvan dtogredenatie is, als je niet 110% voor ons bent, ben je tegen ons. Een mooi staaltje ” argumentum ad adsurdum, door van het ene extreem naar het andere extreem door te halen.

  Graag onderbouwen waar ik dit beweerd heb? Volgens mij ik heb jou alleen alleen een vraag gesteld over de verkiezingen volgend jaar en over jouw verwachtingen. Als het bovenstaande jouw conclusie is, zegt meer iets over jou dan over mij.

 38. @Fox, ook jij hebt recht op je mening en opinie uiteraard.

  De waarheid ligt echter ook hier weer in het midden.

  Je kunt de zaak ook uit zijn verband rukken, door te suggereren dat ik wel voor de oppositie moet zijn, omdat ik zeer kritisch ben op de huidige regering. Wat natuurlijk een vormmvan dtogredenatie is, als je niet 110% voor ons bent, ben je tegen ons.

  Een mooi staaltje ” argumentum ad adsurdum, door van het ene extreem naar het andere extreem door te halen.

  Ook ik wil een veel beter Cursçao, zonder die verwoestende corruptie en wanbestuur.

  Er is naast de huidige regering m.i. maar één viabel alternatief, en dat is een integraal onderdeel van NL worden, met een gezonde en sterke bestuurscontrols.

  Dit word niets, ook niet met deze coalitie, al zijn ze nog steeds het minst erge alternatief.

  Maar ook hier had ,als ze dat wilden, veel meer zelfreinigend vermogen kunnen worden getoond.
  Zelfreinigend vermogenndie ze perfect hadden kunnen tentoondpreiden met corona, is niet gebeurd…

  Blijkbaar is de good hombre niet zo goed opgewassen tegen de bad “hombre” en de bad “mama” .

  En dan schiet je niets op
  Verder, hoe raar dat misschien ook klinkt uit mijn mond, kan ik me op eennaantal vlakke best vinden in je redenatielijn en aangehaalde punten,
  Maar…….te zwakke en ook onervaren leiders én..

  Teveel corrupte krachten, ook in deze kliek.
  Enne..de vlieger dat deze regering de rommel van decennia wanbestuur en corruptie moet opruimen, gaat zeker niet volledig op.
  Deze regering heeft daar ook aan meegebouwd.

  Dus lang verhaal kort……Curaçao moet gereinigd worden, en hopelijk zet NL stevig in, en reinigt deze corrupte bende.

  En geloof me nou maar als ik je vertel dat het nog veel erger is dan dat het hier op de KKC beschreven wordt, maar ja: discretie

 39. @Fox en @William, dank voor jullie positieve reactie. Zojuist het Whatsapp bericht verzonden. Ik zal jullie op de hoogte houden.

  Ik heb inmiddels teveel voetstappen hier liggen om de boel naar de ‘klote’ te laten gaan. Ik ben geen revolutionair, maar als wij alleen achter onze toetsenborden blijven zitten en ons in 50+ reacties druk kunnen maken over ene Chanel Thijssen, dan komen wij er niet. Ja, ja, ik begrijp het grotere plaatje wel……

  Ik geloof ook niet in petities o.i.d. Krijg er net weer eentje binnen over de Loontrede en het Vakantiegeld. Stop daarmee. Maak je als samenleving echt zichtbaar.

  De ambtenaren hebben vakbonden en die strijden voor hun ‘onrecht’ en dat doen zij goed gezien de angstreactie van het Kabinet. Zou een burgerbeweging/denktank een idee kunnen zijn? Een soort van vakbond voor hen die geen vakbond hebben?

 40. Gooi het luchtruim open,was op het nieuws vandaag er zijn zeer betrouwbare sneltests op de markt waarvan het resultaat al binnen een uur bekend is.
  Ook het dragen van mondkapjes in het vliegtuig en de luchtcirculatie helpen om besmetting in het vliegtuig uit te sluiten.

 41. @Knoek-koe
  Weinig van gemerkt dat jij voor constructieve actie bent. Als ik jouw constante negatieve, weinig constructieve commentaren lees, waar niets en niemand deugt, alles en iedereen corrupt is, dan is er weinig tot geen hoop meer voor Curaçao weggelegd. Daar leg ik mij in ieder geval niet bij neer. Hoop, optimisme, positiviteit, hard werken, een constructieve bijdrage leveren, out if the box denken, is gelukkig meer mijn ding.

  Natuurlijk ben je vrij om te roepen wat je wilt. De vraag is echter bereik je ook diegenen die je wenst te bereiken of degenen die je bewust wilt maken op een Nederlandstalig forum?

  Ben echt benieuwd op welke briljante, hoogbegaafde, alles wetende verkiezingskandidaat/ politieke partij jij volgend jaar gaat stemmen. Zal een lastige worden vrees ik. Denk niet dat er op eens een blik met nieuwe figuren/ kandidaten wordt open getrokken. Moet bovendien wel een super kabinet worden die in één regeringsperiode alles wat al 30 jaar of meer verrot is, aanpakt op een ook al jaren en nu helemaal failliet eiland. Ik wens jou veel wijsheid toe bij het maken van jouw keuze.

 42. Als Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid (Chanel) nu eerst eens begint met de mail te beantwoorden zijn wij al een klein stukje verder.

 43. ……”Met de constante negatieve commentaren die op KKC gepost worden, komt het eiland geen stap verder”……

  Pffff @Fox, bos di buriku no ta yega shelu, anyway, dus we kunnen roepen wat we willen…

  Weet je waar dit eiland geen stap verder mee komt? Met tot op het bot moreel verrotte politici, die dit land besturen……zoals o.a. Gijsbertha, Suzy, en vele anderen.

  Nee ik ben voor constructieve acties , maar dat gaat niet zolang er saboterende machten in de regering zitten..

  En dat kan niet hard en lang genoeg geroepen worden.

 44. …..”Er is niets mis mee dat de minister de bevolking, ondernemers, smart denkers, knappe knoppen, de commercie en niet te vergeten mogelijk geïnteresseerde investeerders uitnodigt om mee te denken hoe het eiland na deze crisis verder moet”…..

  @Fox, ook hier 100% mee eens.
  Zeker handig bij een Minister die zelf niet zoveel Economisch creatief denkvermogen.

  Staar je echter niet blind op dit consultatief Ministerschap: Tot nu toe hebben ze alle adviezen uit de gemeenschap om DRASTISCH TE KORTEN, EN de juiste toon te zetten, weggewapperd.

  Ze zijn oost indisch doof, ze luisteren niet naar adviezen die ihun portemonnee raakt..

 45. …..”De overheid is er o.a. om te zorgen voor een gunstig investerings en ondernemersklimaat”….

  100% mee eens @Fox!
  Jammer dat ze op deze rots vooral voor hun eigen gunstige investeringsklimast zorgen waar ze kunen roven, kapot maken en zichzelf en hun familieleden rijkgraaien.

 46. @Rudy
  Heel goed te lezen dat jij je tenminste niet laat verleiden om slechts met een verzuurde, negatieve opmerking te komen Gelukkig doe je een serieuze poging om een constructieve en positieve bijdrage te leveren. Heerlijk. Met de constante negatieve commentaren die op KKC gepost worden, komt het eiland geen stap verder. Rudy er zitten een paar prima ideeën tussen. Ik zou zeggen laat deze ideeën niet verloren gaan. Dat zou zonde zijn. Maak gebruik van het beschikbare Whatsapp nummer. Wat mij betreft niet het meest ideale communicatiemiddel, maar het is tenminste iets

  Er is niets mis mee dat de minister de bevolking, ondernemers, smart denkers, knappe knoppen, de commercie en niet te vergeten mogelijk geïnteresseerde investeerders uitnodigt om mee te denken hoe het eiland na deze crisis verder moet. Hoe het eiland een radicale economische omslag kan maken. Zeker geen overbodige luxe, want zo verder gaan, is geen optie. Zo te lezen denken sommige reageerders dat een minister een supermens moet zij, alles moet weten en vooral alles moet regelen. Het eeuwige roepen om en kijken naar de “gobiernu” houdt maar niet op i.p.v. zelf initiatief te nemen, een bijdrage te leveren en zelfredzaam te zijn.

  Helaas zo zit de wereld niet in elkaar. De overheid is er o.a. om te zorgen voor een gunstig investerings en ondernemersklimaat. Ondersnemers en investeerders zorgen voor de banen. ZZP’s creëren hun eigen banen. Niet de overheid. Ik geef toe dat het creëren van zo’n klimaat nog veel te wensen over laat. Vooral als je als minister afhankelijk bent van een volledig vastgeroeste en praktisch niet functionerende ambtenarenapparaat, waar tegenwerking t.a.v. veranderingen en innovatie eerder regel dan uitzondering is. Vakbonden die alleen weten te protesteren, eisen stellen, verborgen agenda’s hebben en geen enkele constructieve bijdrage leveren aan de samenleving. Ga er maar aan staan kabinet zou ik zeggen. Er moet een mega bezem door het eiland heen.

  Tot slot een TV kijk tip! Gisteravond een zeer interessant vraaggesprek gezien tussen Gonzalo Cuales en advocaat Achim Henriquez in het programma Konklushon op TV13. Achim gaf o.a. een kijkje in de keuken van hoe het toe gaat in het ambtenarenapparaat, de staat van de wetgeving, etc., etc.. Kortom zeer de moeite waard om dit vraaggesprek terug te kijken.

 47. …..”A reason to be proud to be a yu di Korsow. Un isla ku ta para riba su mes pianan riba un dia”….

  Zo werd het decennia lang verkocht door partijen als MAN, SI, FOL, PS , MFK, helaas, is het tegendeel waar.

  Een volwassen land herken je aan volwassen bestuurders.

  sommigen kunnen niets eens behoorlijk communiceren en ontberen elk principe van basis fatsoen..

  En de wat slimmere, buiten dit onvermigen ook uit voor eigen gewin….

 48. @Knoek-koe:

  “Meer autonomie, betekent op deze rots meer ruimte om te graaien, met megasalarissen en bestia bestia facturen van consultants + bussen vol adviseurs.”

  Zeker weten. De autonomia status vergaren via een referendum was enkel en alleen maar gericht op het vervallen van enig toezicht op de regeerders terwijl ze het verkochten naar de bevolking toe als de eerste stap naar een zelfstandig eiland. A reason to be proud to be a yu di Korsow. Un isla ku ta para riba su mes pianan riba un dia.

  Jaren later is het feitelijk resultaat dat het enkel en alleen maar farce was en nogsteeds is. Regeerders die het waar moesten maken hebben bewezen dat ze uiteindelijk alleen maar uit de pot graaien ten koste van de toekomst van het eiland, een eiland waarmee het ooit eens heel goed ging voor deze zogeheten autonomia.

 49. …..”Autonomia was het resultaat van een referendum in 2009. Achteraf gezien diende deze campagne slechts tot de huidige situatie waar regeerders hun gang kunnen gaan zonder enig toezicht. Nepotisme, zelfverrijking en megasalarissen with absolutely no regard for the responsbilities they’re supposed to carry is the result”…….

  @Bolivar juist.
  Meer autonomie, betekent op deze rots meer ruimte om te graaien, met megasalarissen en bestia bestia facturen van consultants + bussen vol adviseurs.

 50. @De Rechtsstaat:

  “Een minister c.q. beleidsmaker die het volk moet raadplegen voor het realiseren van de z.g. economie 2.0? Degene die zal komen, heb IK helaas ook geen vertrouwen in.”

  Autonomia was het resultaat van een referendum in 2009. Achteraf gezien diende deze campagne slechts tot de huidige situatie waar regeerders hun gang kunnen gaan zonder enig toezicht. Nepotisme, zelfverrijking en megasalarissen with absolutely no regard for the responsbilities they’re supposed to carry is the result.

 51. @Ideeën bus: Volg alle adviezen op de reeds eerder door het CFT, RMR, IMF, en andere onderzoeken zijn aangedragen.

  Schaf af dat burgers minister kunnen worden zonder kennis, kunde en expertise.

 52. Een minister c.q. beleidsmaker die het volk moet raadplegen voor het realiseren van de z.g. economie 2.0?

  Tja sorry Johnny B. is onkunde van de bovenste plank, derhalve de laatste stuiptrekkingen van een vertrekkende minister.

  Degene die zal komen, heb IK helaas ook geen vertrouwen in.

 53. * een generaal pardon voor alle illegalen. Geef ze een verblijfsvergunning voor een jaar en laat ze daar elke maand voor betalen. De illegalen zijn er nu ook en betalen geen enkele belasting. Mochten ze medische zorg nodig hebben, dan krijgen ze dat zonder ook maar ooit 1 gulden afdracht gedaan te hebben

  * Voer en “dotterheffing” van 4 gulden op elke maaltijd van een fastfood restaurant of truck’i pan. Overgewicht is een gigantisch problem en vette troep eten moet afgeremd worden. Overgewicht kost een gigantisch bedrag in de gezondheidszorg, dus laat degene die nu de vette troep eet alvast betalen voor de behandelingen van later.

  * Veel autobezitters betalen nu geen wegenbelasting, dus voer die maar af. In plaats daarvan verhoog je de accijns op brandstof. Wie het meest rijdt, betaalt het meest.

  * Dan een heel pijnlijke. Economia 2.0 betekent internationale economie. Schaf Papiaments als instructietaal af. Instructie hoeft wat mij betreft niet het Nederlands te zijn, Engels of Spaans mag ook. Alleen aan Papiaments heb je helemaal niets en globaal gezien is Nederlands ook een kleine taal. Nederlanders staan bekend om zijn meertaligheid, dat moeten we hier ook willen. Mensen in vloeiend Nederlands, Engels of Spaans te word kunnen staan is een pre in de omgeving.

  * De tarieven van CPS zijn veel te hoog omdat ze een monopolie hebben. De haven is groot genoeg voor een tweede container afhandelaar. Goedkopere afhandeling van de afhandeling betekent goedkopere goederen op het eiland. Het komt regelmatig voor dat containerschepen niet kunnen lossen omdat de haven volledig bezet is, waardoor ze doorvaren naar Cartagena. De kosten voor het doorvaren, lossen in Cartagena, laden in Cartagena, terugvaren naar Curacao komen voor rekening van de eindgebruiker.

  Natuurlijk moeten er 35% van de ambtenaren ontslagen worden, consultants worden geelimineerd en ga zo maar door.

  Knappe minister die dit allemaal gaat regelen!

 54. Een minister die een ideeënbus opent, het lijkt wel een dorpscentrum bestuur die vraagt welke kleur kerstverlichting ze dit jaar in de bomen moeten hangen.

  Zet er toch een minister neer met verstand van Econimie EN die niet zijn familiedynastie dient

 55. @Curacao revisited:


  is niet de gehele gedachte achter een minister dat het iemand is met:
  * kennis
  * visie
  * daadkracht

  Gelijk heb je. Het zou haar beter sieren als ze ipv een ideeënbus te openen een realistische plan van aanpak zou presenteren. Dat is haar verantwoordelijkheid als Minister van Economische Ontwikkeling, vooral in deze crisis periode.

  Realiteit is dat economische pilaren vervallen. Toerisme, olie raffinage, offshore financial services, shipping en international trade.

  Feit is ook dat het regeringsapparaat met mega salarissen, onbekwame personen benoemd in posities van verantwoording, gekoppeld met een bureaucratisch systeem niet een resultaatgericht systeem is gericht op het eiland maar gericht is op zelfverrijking van de personen in kwestie.

  Dit was ooit eens de realiteit : “Curaçao has one of the highest standards of living in the Caribbean, ranking 46th in the world in terms of GDP (PPP) per capita and 28th in the world in terms of nominal GDP per capita.”

  Dat is heelaas niet meer meer het geval en zoals je aanhaalt het is hoogtijd voor ministers met kennis, visie en daadkracht.

 56. is niet de gehele gedachte achter een minister dat het iemand is met:
  * kennis
  * visie
  * daadkracht
  zodat op basis van bovenstaande 3 er beleid ontwikkeld en uitgevoerd wordt. Ik vind het de omgekeerde wereld dat een minister niet eens eerst met een visie komt en dan vraagt mensen mee te denken: het niveau van McWilliams is kennelijk beperkt dat het binnenvallen van sneks en andere horeca gelegenheden

 57. @Rudy
  Kan het met een groot deel van jouw voorstellen eens zijn.
  Vwb het CMC dat is de bedoeling om in de nabije toekomst als regionaal ziekenhuis te gaan opereren.
  Vwb verslavingszorg, er is nog een compleet ingerichte kliniek op Westpunt de vm Jellinek waar geld weggegooid is omdat er te weinig Europese clienten kwamen. Dat zou zo weer in gebruik genomen kunnen worden. Pure kapitaalvernietiging.
  Stat nu dus te vervallen.

 58. De oproep lokt natuurlijk een zure reactie uit, maar ik laat mij er niet toe verleiden enkele ideeën:

  – Maakindustrie introduceren. Als voorbeeld, nu worden casco’s van schepen gebouwd in Oost Europa, dat kunnen wij ook. Denk ook aan machine onderdelen en andere industriële producten. Prima haven qua logistiek. Opzetten bedrijfsscholen.

  – Afschaffen van importheffingen. Materialen en producten moeten goedkoper op het eiland kunnen komen. Stimulans voor MKB bedrijven.

  – Medisch toerisme. We hebben een prima ziekenhuis en herstel faciliteiten (bouw het oude SEHOS om tot hersteloord / zorghotel)

  – Leegstaande hotels ombouwen tot bejaardencentra. Mensen worden ouder en hebben behoefte aan een veilige woonomgeving. Daarnaast heeft de temperatuur een goede invloed op je lichaam. Kleinschalige zorg aanbieden aan deze bewoners.

  – Verslavingszorg (alle verslavingen) Je brengt de ‘patient’ namelijk buiten de invloedssfeer van zijn omgeving.

  – Digitale diensten (meertalig klantcontactcentra / helpdesk) maak gebruik van het tijdsverschil van 5/6 uur t.o.v. Europa.

  – Online training centra. Maak gebruik van het tijdsverschil van 5/6 uur t.o.v. Europa.

  – Vestigingsvereisten om inwoner te worden in Curaçao versoepelen. We hebben ‘slimme’ mensen nodig om het bovenstaande te faciliteren. Meer inwoners, meer bestedingen.

  – Vergunningsvereisten voor ondernemingen versoepelen.

 59. Roeptoeters, betweters, positivo’s en negativo’s dien je voorstellen en ideeën in via het whatsapp nummer. Jullie weten het allemaal zo goed. Dus grijp je kans.

 60. Heb nog wel een paar goede tips:
  – Alle dik betaalde ministers, ambtenaren en vriendjes en praatjes makers bij de overheids NV’s korten en loon in laten leveren.
  – Loontrede en vakantie geld niet uitbetalen in deze tijd waarbij iedereen moet inleveren.
  – Alle thuiszittende betaalde ambtenaren er per direct uit donderen.

  Dat zal een goed begin zijn.
  Dan zorgen dat de juiste mensen met de capaciteit om een overheidsfunctie te bekleden op de juiste plaats zit en niet vriendjes die alleen maar graaien om hun eigen familie en vriendjes er beter er van te laten worden.

  Tijd dat er een paar grote bezems hier door het bestuurs en ambtenaren apparaat gaat op het eiland!

 61. Economia 2.0, hoe gaat die er uit zien? In elk geval niet, “dadelijk gaan de grenzen open en is alles weer normaal”. Veel middenstand gaat het einde van het jaar niet halen. Het overige “modaal” gaat zwaarder belast worden ook om dat niets meer “zwart” kan. Ook je schoonmaakster moet netjes afdragen omdat de belastingdienst kan zien dat ze 3dagen in de week in jou huis is, dankje wel dat je daarvoor toestemming hebt gegeven met de corona telefoon positie. Dus of geen schoonmaak of meer betalen.
  Grotere werkeloosheid, minder middenstand, kleinere “modaal” met minder te besteden. Ge devalueerde gulden. Uit eindelijk minder ambtenaren, en nog slechtere voorzieningen. Economie 2.0

 62. “Op 528-2543 kan iedereen tips of suggesties doorsturen voor het opbouwen van de economie.”
  Chanel Thijssen een promotie geven

 63. Wat een geOH, dat economie 2.0.

  Onzinnig woord, maar McWilliam is er trots op.

  Over een tijdje is het virus van de aardbodem verdwenen en dan wordt alles weer zoals het was.

  En gaan danslerearen en dj’s weer op snoepreis naar verkeersbeurzen.

 64. Nou breekt mij klomp.

  Eerst “hulp” aanbieden en nu erom vragen…
  “Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven”

  Goede tactiek om de aandacht af te leiden van eigen falen!

 65. Eerst wordt er “hulp” beloofd en nu wordt erom gevraagd….

  Schei toch ajb uit met deze circusvoorselling om zieltjes te winnen om zieltjes te winnen en hou de eer aan jezelf!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties