28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 05:30

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Martina treedt af als minister van Economische Ontwikkeling

Met verklaring Steven Martina

Het Openbaar Ministerie is een strafrechterlijk onderzoek begonnen naar de kwestie met de Guardian aandelen en de WA verzekeringen verhoging | Extra

Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina heeft onverwacht zijn ontslag ingediend. Martina is voormalig CEO van verzekeringsbedrijf Guardian, naar nu blijkt heeft hij aandelen van dat bedrijf niet voldoende op afstand gezet toen hij in 2017 minister werd.

Het Openbaar Ministerie is een strafrechterlijk onderzoek begonnen naar de kwestie met de aandelen. Martina zegt dat hij niets verkeerds heeft gedaan, maar stapt op zodat het OM het onderzoek in alle rust kan verrichten.

- Advertentie -

Martina is zoon van oud minister-president van de Nederlandse Antillen, Don Martina. Bij de persconferentie waarin hij zijn vertrek afkondigde was het hele kabinet aanwezig.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Steven Martina en Guardian Fatum

- Advertisement -

Artikel delen

25 reacties

 1. Ik vervolg:

  1) Als verdachte wordt vóórdat de vervolging is aangevangen, aangemerkt degene te wiens aanzien uit feiten of omstandigheden een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit voortvloeit;

  2) Daarna wordt als verdachte aangemerkt degene tegen wien de vervolging is gericht (…);

  3) De verdachte (…) zie verder WsR;

  4) De verdachte die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheerst, is bevoegd zich te laten bijstaan door een tolk.

 2. Ze blijven het maar proberen, maar kortom:

  – Er is aangifte gedaan;
  – Er is een feitenonderzoek verricht;
  – A.g.v. dat feitenonderzoek c.q. bevindingen is het gerechtvaardigd deze Steven Martina aan te merken als verdachte om zodoende het strafrechtelijke onderzoek te initiëren.

  Zonder verdachtmaking heeft het echt geen zin, het opstarten van een strafrechtelijk onderzoek.

 3. Beflapas, Martina is verdachte volgens alcomobilist Carlos Monk en, vooruit, ook volgens de door Monk bevoordeelde byside Ardieth Martha-Merien, maar NIET volgens het OM.

 4. @Nornbert George: je kunt hier wel van alles lopen roeptoeteren en aan cherry picking doen.

  Is Martina verdachte? Neen, er loopt enkel een strafrechtelijk onderzoek. Dat wil niet zeggen dat je verdachte bent.

  Er is 2 maal een strafrechtelijk onderzoek bij mij ingesteld. De eerste vraag die mijn advocaat stelde: “is cliënt verdachte?”.

  Beide keren was het antwoord: “dat moet uit het strafrechtelijk onderzoek blijken.”

  Zolang Martina geen verdachte is, hoeft hij dus niet verplicht aftreden.
  Hij doet dit toch. Vandaar mijn reactie”keurig.”

 5. LaStiwz, uit je bewoordingen maak ik op dat je tot dezelfde categorie figuren behoort als Gerrit Schotte of Monk.

  Je bent een zielig figuur, die bij God niet weet waar hij het over heeft. Wellicht is het tijd om een jaartje met verlof te gaan, dit forum te laten voor wat het is en je rechten wat op te vijzelen.

  Martina is gewoon gedwongen opgestapt omdat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem loopt. De wet is hier klip en klaar over. Overigens is het nog maar de vraag of hij terugkomt, indien je kennis hebt genomen van zijn verklaring.

 6. Dus een pseudo crimineel als monk wordt serieus genomen?
  Waarom niet 1 of 2 jaar eerder aangifte gedaan?
  Zo doorzichtig allemaal deze aangifte van monk.
  Past in het rijtje acties vakbonden.
  Kernwoord is destabiliseren van het eiland.
  Mocht Martina vrijuit gaan, dan zou ik monk vervolgen voor het doen van valse aangifte.

 7. @ericlapas; PAR heeft hem geen dolk in de rug gestoken en de heer Martina heeft de economie niet naar de kloten geholpen. Dat is in de periode 10-10-2010 t/m die dag dat iemand “golpe de estado “heeft geroepen. Kennelijk jouw voorkeurspartij . Hou op met ongefundeerde kritiek te plaatsen.

 8. @Trui: nee geen excuus namens mij. Absoluut niet. Norbert George stelt iets waar (nog) geen bewijs voor is.

  Maak dit voorbehoud dan en zeg het niet zo stellig.

 9. @Norbert George: er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Dit betekent niet automatisch dat je dan al verdachte bent. Dus: zolang geen verdachte, art. 16.3 niet van toepassing.
  Ten tweede: hier wordt gesproken over een misdrijf. Ik denk niet dat dit gekwalificeerd wordt/is tot een misdrijf.

  Daarbij: het NIET tegensputteren, een grote bek hebben in welgevoelige media, het domweg ontkennen of het nog domwegger negeren, dat hij dit allemaal niet doet allen al is meer dan keurig.

 10. Norbert George, die tekst kende ik niet. Excuus, ook namens La Stiwz, als die tektst juist is.

  En als Martina inderdaad ook als verdachte is aangemerkt, want anders had hij dus ook MFKiaans kunnen blijven zitten.

  Dat laatste is wel key, want anders werk je zo iedere minister weg door valse aangifte tegen hem/haar te doen.

 11. MAN had dit kunnen voorzien, met de Martina’s haal je de duivel in huis. Het lijkt alsof MAN ook zijn beste tijd heeft gehad. Van de parlementariërs zijn twee van een andere partij die rechtstreeks op een verkiesbare plaats op de lijst binnen kwamen plus een snotaap. De leider is meer iemand die aan het lijden dan leiden is, de partij is zo te zien in een vrije val geraakt.

 12. Trui, daar hoeft de MFK (of welke andere partij dan ook) geheel geen “voorbeeld” aan te nemen, en LaStiwz, ik weet bij God niet wat hier “keurig” aan is.

  Immers, Martina is gedwongen (geforceerd) met onmiddelijke ingang af te treden, na vernomen te hebben dat het OM een strafrechtelijk onderzoek tegen hem is gestart.

  De Landsverordening integriteit (kandidaat-) ministers (artikel 16, lid 3): “Indien de minister als verdachte wordt aangemerkt in een strafrechtelijk onderzoek terzake een misdrijf dient hij met onmiddelijke ingang zijn ontslag in bij de Gouverneur.”

 13. Elza Rozendal van kleuter juf naar minister van economische zaken dan is het nu echt over en uit.Zij kan eventuel bij haar partner de Geus voor een lesje hoe je met de miljoenen gemeenschaps geld om moet gaan
  Bonochi paga lus.

 14. Martina, gaat nu eindelijk je persoonlijke :gewin: je parten spelen.
  Na dit geneuzel waar je onderuit komt, omdat alles via je familie geregeld is, komen dan je banden met Suriname naar boven?????? Ik weet dat je nu SCHRIKT…………………….

 15. Keurig. Zo hoort het. Het openbaar ministerie zou wat dat betreft ook eens naar oud Minister Gibson van Sint Maarten kunnen kijken, die tonnen naar zijn eigen advocatenkantoor heeft overgemaakt om als advocaat van het land op te treden.

 16. Mfk kdnt het tuig heeft curacao naar de kloten geholpen en monk plet had gelijk met z’n aangifte doen, want dat was ook zo, omkoperij, maar omdat gerrit de raaf en coop ratten zijn hebben ze er zich weer uit kunnen wroemelen. Monk je bent ‘n crimineel zit bij de criminelen in de partij.

 17. Martina was in een van de voorgaande kabinetten toch ook al, eventjes, minister? Heeft hij destijds zijn ( financiële) belangen evenmin op afstand gezet? Of toen wel en nu niet? Heeft hij zich tijdens zijn ministerschap(pen) ook daadwerkelijk, direct of indirect, met zijn ((financiële) belangen beziggehouden? En zo ja heeft hij daarbij zijn positie als minister mis-/gebruikt?

 18. Het lijkt alsof PAR Steven Martina een dolk in de rug gestoken heeft. Ben benieuwd wat Steven Martina nu gaat doen, nadat hij onze economie naar de kloten heeft geholpen. Laten we hopen dat Elza Rozendal niet de volgende minister van economie wordt want anders vallen we van de regen in de drup.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -