27 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 19:06

PBC | Arts komt terug om te helpen met coronazorg: “Ik voelde een soort plicht om te helpen omdat ik uit Curaçao kom”

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Lung Jeung is geboren en getogen op Curaçao. Momenteel werkt hij als arts-assistent bij de afdeling Neurologie afdeling in het Amsterdam UMC.   Toen hij...

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

Column Hessels | Verkiezingsfraude?

Door Armand Hessels Direct na de aankondiging van de Kiesraad dat die bij de komende verkiezingen gebruik wilde maken van een scansysteem om de besmettingskans te verminderen en...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Mannen marcheren tegen ‘Machismo’

ParadiseFM | Mannen marcheren tegen ‘Machismo’

Ook na verschillende aangiftes kwam haar ex-man opnieuw langs bij de 25-jarige Dayanira Eisden en schoot haar neer in het bijzijn van hun drie kinderen.

Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en om mannen de boodschap te geven dat ‘machismo’ niet cool is wordt op zondag 10 november een grote manifestatie georganiseerd.

Ritzel Godfried van ‘Grupo di hombernan balente’ organiseert de Mars. De recente moorden op Lisbeth Contreras Guerrero en Dayanira Eisden zijn de aanleiding voor de actie. De deelnemers worden gevraagd een wit T-shirt met een paars lint om de arm te dragen. De tocht begint bij de rotonde van Palu Blanku om 8.00 uur ’s ochtends en eindigt bij het Brionplein.

Bron; ParadiseFM

4 reacties

 1. Onze boys luisteren vaak naar rap of heavy metal teksten zoals “KILL that BITCH” en andere grove taaluitingen in populaire liedjes . Mag je van hen verwachten dat ze zich op een elegante wijze tegen meisjes gedragen. Geven wij ouderen een beter voorbeeld aan onze kroost? Als lief zoontje gestraft wordt door zijn juffrouw, rijden we in volle vaart naar school om de juf uit te schelden en eventueel een paar klappen uit te delen. Die afkeurenswaardige gedragingen worden in onze gemeenschap geaccepteerd met alle gevolgen van dien.
  Boy heeft zijn vrouw vermoord: vreemd hij was toch een hele lieve jongen.

 2. Machismo en vrouwen mishandeling zijn twee verschillende dingen, het gebeurt vaak dat een vrouw die in een relatie of als kind mishandeld is, in een nieuwe relatie weer mishandeld wordt.

  Blijkbaar heeft Ritzel Godfried niet de moeite genomen om eerst met vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld te praten.

  Vrouwen moeten zich meer en meer onafhankelijk proberen op te stellen en geweld binnen een relatie bij begin van de relatie al bespreekbaar maken.

  Het komt vaak voor dat de man de vrouw als zijn bezit ziet en wie kan de man kwalijk nemen als de vrouw de hele dag op haar luie reet naar novela’s zit te kijken.

  Ze hebben het hier over ‘Grupo di hombernan balente’ nou daar is niets balente aan die groep, ik kan het weten.

  Laatst probeerde ik me daarbij aan te melden in de veronderstelling dat het een groep mannen betreft die op ladiesnight gaan kijken wie de meeste vrouwen kunnen bevredigen.

  Nou ik kwam van een koude kermis thuis het ging allemaal over, ‘ban alaba señor’.

 3. Wordt er nou echt gedacht dat mannen die geil worden van wapens en “gangsta” gedrag deze manifestatie gaan zien en zich opeens bekeren? Dit soort types zijn gehersenspoeld, voelen zich onaantastbaar door drank en drugs en worden aangemoedigd door de kringen waarin zij zich bevinden. Andere oplossingen zijn nodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties