ParadiseFM | Mannen marcheren tegen ‘Machismo’

Ook na verschillende aangiftes kwam haar ex-man opnieuw langs bij de 25-jarige Dayanira Eisden en schoot haar neer in het bijzijn van hun drie kinderen.

Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en om mannen de boodschap te geven dat ‘machismo’ niet cool is wordt op zondag 10 november een grote manifestatie georganiseerd.

Ritzel Godfried van ‘Grupo di hombernan balente’ organiseert de Mars. De recente moorden op Lisbeth Contreras Guerrero en Dayanira Eisden zijn de aanleiding voor de actie. De deelnemers worden gevraagd een wit T-shirt met een paars lint om de arm te dragen. De tocht begint bij de rotonde van Palu Blanku om 8.00 uur ’s ochtends en eindigt bij het Brionplein.

Bron; ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Mannen marcheren tegen ‘Machismo’

 1. wladimiro matos

  Onze boys luisteren vaak naar rap of heavy metal teksten zoals “KILL that BITCH” en andere grove taaluitingen in populaire liedjes . Mag je van hen verwachten dat ze zich op een elegante wijze tegen meisjes gedragen. Geven wij ouderen een beter voorbeeld aan onze kroost? Als lief zoontje gestraft wordt door zijn juffrouw, rijden we in volle vaart naar school om de juf uit te schelden en eventueel een paar klappen uit te delen. Die afkeurenswaardige gedragingen worden in onze gemeenschap geaccepteerd met alle gevolgen van dien.
  Boy heeft zijn vrouw vermoord: vreemd hij was toch een hele lieve jongen.

 2. Zondag 8 uur ‘s morgens.

  Dat zal druk worden.

 3. Machismo en vrouwen mishandeling zijn twee verschillende dingen, het gebeurt vaak dat een vrouw die in een relatie of als kind mishandeld is, in een nieuwe relatie weer mishandeld wordt.

  Blijkbaar heeft Ritzel Godfried niet de moeite genomen om eerst met vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld te praten.

  Vrouwen moeten zich meer en meer onafhankelijk proberen op te stellen en geweld binnen een relatie bij begin van de relatie al bespreekbaar maken.

  Het komt vaak voor dat de man de vrouw als zijn bezit ziet en wie kan de man kwalijk nemen als de vrouw de hele dag op haar luie reet naar novela’s zit te kijken.

  Ze hebben het hier over ‘Grupo di hombernan balente’ nou daar is niets balente aan die groep, ik kan het weten.

  Laatst probeerde ik me daarbij aan te melden in de veronderstelling dat het een groep mannen betreft die op ladiesnight gaan kijken wie de meeste vrouwen kunnen bevredigen.

  Nou ik kwam van een koude kermis thuis het ging allemaal over, ‘ban alaba señor’.

 4. Wordt er nou echt gedacht dat mannen die geil worden van wapens en “gangsta” gedrag deze manifestatie gaan zien en zich opeens bekeren? Dit soort types zijn gehersenspoeld, voelen zich onaantastbaar door drank en drugs en worden aangemoedigd door de kringen waarin zij zich bevinden. Andere oplossingen zijn nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *